Російські війська божевільні. Більш безглуздої операції годі й уявити

Через 3-5 днів в паніці будуть відступати, якщо не отримають жодного успіху

Поділюсь з вами деякими стратегічними думками. Мені часто вдається саме стратегічний аналіз і передбачати такі речі, як ця війна, щодо якої з січня я давав 90%.

Отже з того, що я зараз бачу, ситуацію російської армії можна охарактеризувати як "військова катастрофа". Настільки безглуздої і непродуманої операції в історії годі собі уявити.

1. Російські війська наступали зі всіх сторін, не тримаючи ніякої лінії фронту, зв'язності і цілісності. Вони не просто відірвались від тилів – вони навіть їх не передбачали. Тепер забезпечити підвіз палива, харчів, боєприпасів на всьому театрі бойових дій – виглядає абсурдом.

2. Російські війська наступали надзвичайно щільними колонами. Більше того, вони навіть зупинялись машина до машини. Після провалу з подавлення нашої авіації – це було ще більшим абсурдом, який виявився у колосальні колони спаленої техніки.

3. Замість відступу і перегрупування, абсурдний військовий геній прийняв рішення дробити з'єднання на малі групи і прориватись ними в міста. Це призвело до того, що зараз у наших лісах і степах бродять купи голодних груп, без палива.

Зараз у наших лісах і степах бродять купи голодних груп, без палива

4. Усі російські солдати без телефонів. Це ще один абсурд, який доповнює попередній. Абсолютно не зрозуміло, як тепер находити ці блукаючі "голодні отряди". Ще смішніше той факт, що наявність телефонів допомагала б із локалізацією і картами. Більше того, і це ми бачимо по нашому проєкту "Ищи своих", в Росії родичі і близькі вже 6 днів не мають зв'язку зі своїми синами, чоловіками, батьками. Там ситуація істерична.

5. Ніяких планів, що робити і де дислокуватись, якщо Київ, Харків і Херсон встоять – не було. Це призводить до того, що захоплюючи щось типу Бердянська, солдати стоять розгублені і не знають що далі. Потім сідають і їдуть далі. Так було і в інших населених пунктах.

6. Російські війська організували війну такої високої інтенсивності, що вона в силу фізичних обставин не може тривати довше двох тижнів. За два тижні вистріляється більшість боєзапасу і втратиться більшість пального і техніки.

Російські війська організували війну такої високої інтенсивності, що вона в силу фізичних обставин не може тривати довше двох тижнів

Усе це доводить очевидне – вони реально думали, що 25 лютого все закінчиться. Вони були настільки божевільні, що навіть "план Б" не зробили. Але радіти поки немає чому.

У цій ситуації, нормальний військовий стратег вивів би війська з території України і розробив би абсолютно новий план. Але ми маємо справу з абсолютно божевільними військовими. Тому вони підуть по-іншому плану: будуть витрачати все, що в них є до першого військового успіху. Останні дні показали, що саме росіяни є зацікавленими в початку переговорів, оскільки бачать тяжке становище своєї армії. Але для того, щоб вийти переможцями з переговорів, їм потрібний хоча б один сильний військовий успіх. Такими успіхами є оточення Києва, Харкова або взяття Маріуполя. З першими двома вже зрозуміло – справа малоперспективна. А от щодо Маріуполя вони все ще зберігають свої надії. Та й там є можливість так сяк забезпечувати свої тили.

На завершення мій прогноз: через 3-5 днів російські війська в паніці будуть відступати, якщо не отримають жодного військового успіху.

Тому стоїмо!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі