Чому Нікулін не зіграв Гітлера

Зеленський у ролі нашого захисника виглядає поганою карикатурою

Юрій Нікулін був улюбленим актором мого покоління. Створений ним у кінокомедіях образ "балбеса" ще чекає свого ґрунтовного дослідження як уособлення значної частини нашого суспільства другої половини минулого століття. Водночас Нікулін створив на кіноекрані ще чимало переконливих драматичних характерів, в яких неможливо було упізнати клоуна, яким цей актор пропрацював усе своє життя.

Та чи всі ролі були підвладні цій геніальній людині? Що було би, коли Нікуліну запропонували роль Адольфа Гітлера в одному із численних радянських фільмів тих часів із згаданим персонажем? Гадаю, що тут таланту Нікуліна не вистачило. З портретною схожістю проблем би не було, це для акторів нескладно. Але ми все одно бачили би під гітлерівськими вусами та чубчиком обличчя улюбленого клоуна.

Приблизно те ж саме я відчуваю цими днями коли бачу Володимира Зеленського у ролі головнокомандувача у країні, на яку з дня на день може напасти чи не найпотужніша армія у світі. Розумом я усвідомлюю, що Зеленський є всенародно обраним президентом моєї країни і має зараз виступити на чолі нашого спротиву агресору. Але що мені робити із враженням від Зеленського-головнокомандувача? Як би я не намагався цього не бачити, але переді мною не той, хто поведе нас на останній бій проти московських поневолювачів, а далеко не найкращий артист художньої самодіяльності, на якого натягнули черговий костюм не за розміром!

Можна найняти скільки завгодно іміджмейкерів, профінансувати купу телеканалів плюс табун платних блогерів, але і це не допоможе

Коли простіше – Зеленський у ролі нашого захисника виглядає поганою карикатурою. І нема на це ради! Можна найняти скільки завгодно іміджмейкерів, профінансувати купу телеканалів плюс табун платних блогерів, але і це не допоможе! Ну не піду я у смертний бій услід за Зеленським. Тому що він сам у цей бій не піде! І не тому що боягуз, я теж не із героїв, а тому що Зеленський, на відміну від Нікуліна, який був клоуном-професіоналом – звичайний аматор. І всі його нинішні ролі, включаючи роль головнокомандувача, виглядають як погана пародія!

Микола Несенюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі