Зеленський пішов на війну з Ахметовим без зброї

Олігарх розгорнув медіастволи у бік президента

Днями у Зеленського розплющились очі і він пригрозив Ахметову "Роттердамом+" на РНБОУ. Ахметов прибрав позитивний блокер на Зеленського з ТРК "Україна" і через американське медіа відповів – потрібне верховенство права і свобода слова, а не оті деолігархізаційні дурниці і вирішалки з Коломойським.

У відповідь УЗеленського психанули і наказали держменеджеру Петриковцю зупинити вже узгоджений платіж 19 млрд грн "зеленим енергетикам", з якого чверть мала потрапити Ахметову. Держменеджер Петриковець забив на наказ і провів платіж. Але його все одно заблокували вже на рівні Ощадбанку. І Ахметов одразу показав по своєму телевізору, як злочинна влада утискає чесного держменеджера.

(Нюанас: у цих 19 млрд разом із часткою Ахметова є ще більша частка європейських власників сонця та вітру. Тобто зупинивши платіж олігарху – зупинили мільярди і "позитивним інвесторам", а отже, Банковій треба чекати тепер прильоту і із Заходу).

Я не дивуюся, що УЗеленського навіть не відкрили кримінальну справу безпосередньо за ДТЕК, у рамках якої б і заблокували саме "ахметівську" частину грошей, щоб не дражнити європейських партнерів. На Банковій всі ж такі розумні... Як я вже сто разів говорив, вони зібралися на війну з Ахметовим, попередньо розбестивши і зробивши рукожопими власні знаряддя: Антимонопольний комітет, Кабмін, СБУ. Плюс залишили гнити далі судову систему і прокуратуру. Зрозуміло, що у рукожопих просто немає зброї проти корумпантів.

Легітимність Зеленського тримається лише на його рейтингу. А його рейтинг – у руках телемагнатів

Легітимність Зеленського тримається лише на його рейтингу. А його рейтинг – у руках телемагнатів. І ось найбільший телемагнат розвернув медіастволи у бік президента, і у Зеленського за місяць упало приблизно на чверть. А попереду енергокриза із цілком ймовірними віяловими відключеннями. І рейтинг продовжить танути. А з ним продовжуватиме танути і лояльність "слуг народу" до портрета.

Я анітрохи не сумніваюся, що серед "слуг" уже є купа народу, яка не бажає сваритися з Ахметовим. Адже власник 25% ВВП залишиться, а черговий президент – ні. А їм десь треба буде заробляти далі, не в партії ж "Слуга народу", на яку вже зараз не знайшли кого поставити крім Шуляк.

Тому зараз саме той історичний момент, коли журналісти можуть запитувати і у представників правлячої партії, і в опозиції, і у конструктивних політиків, які перебувають між тут і там: "Зараз розпал деолігархізації, як на вашу думку – Ахметов зло?"

Гарантую - ми побачимо приголомшливі приклади їзди на дупі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі