Хочемо жити, як у Європі. Але вакцинуємося, як дикуни

В Україні рівень вакцинації 13%

Хочемо жити, як у Західній Європі, а вакцинуємося, як… Зрештою, дивіться самі.

Наші найближчі "брати" за показником вакцинації Боснія і Герцеговина (13%), Білорусь (16%), Молдова (19%), Грузія (19%), Болгарія (19%). Ну і Румунія (28%) з Росією (28%) не далеко втекли. Інші країни Європи мають значно вищі показники.

Навіть цього порівняння розумній людині достатньо для роздумів.

Але додам ще кілька важливих пунктів.

Пункт перший. Якщо ще недавно були проблеми з доступністю вакцини, то зараз головна перепона - це небажання кожного з нас.

Якщо ще недавно були проблеми з доступністю вакцини, то зараз головна перепона - це небажання кожного з нас

Пункт другий. Довіряти в таких питаннях варто не написам на огорожі, публікаціям у фейсбуці про глобальну змову, сусідці, народному цілителю чи навіть хірургу з місцевої лікарні. Значно авторитетнішою мала би бути загальновизнана думка світової медицини, яка базується на дослідженнях, практиці і доказах.

Пункт третій. Російських пропагандистів багато разів викривали на поширенні брехливого антивакцинаторського контенту. Не розповсюджуйте ахінеї, не будьте безкоштовними агітаторами Путіна.

Пункт четвертий. Якщо є бажання жити, як у Європі, Штатах чи Канаді, то варто так само відповідально ставитися і до вакцинації. Подивіться на статистику там. Ми просто дикуни порівняно з ними у цьому питанні.

Пункт п'ятий. Бувають винятки. Це окремі випадки протипоказань, але тут слово за профільними лікарями, які спеціалізуються на питаннях імунітету. Для всіх інших це громадянський обов'язок відповідальних людей. Відповідальних перш за все перед собою.

В Україні рівень вакцинації 13%… Варто задуматися кожному.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі