Лукашенко здав Білорусь Путіну. Таку ціну має дешевий газ і дружба з Росією

Зараз добре видно, яким шляхом збирався піти в 2013 році Янукович. І від чого захистили українці на Майдані свою країну

Лукашенко і Путін після чергових переговорів заявили про початок активної фази інтеграції Росії та Білорусі. Відомо, що Лукашенко погодився на єдину макроекономічну політику, інтеграцію платіжних систем, поглиблення співпраці в митній і податковій сферах, створення єдиного ринку газу і т.д. Зрозуміло, що насправді це означає не стільки інтеграцію, скільки банальне поглинання Білорусі Російською Федерацією.

Економіка була останнім бастіоном суверенітету Республіки Білорусь (якщо у випадку з цією державою взагалі можна говорити про суверенітет). Батька довгий час примудрявся вибивати з Росії транші і кредити, за рахунок яких фінансував так зване "економічне диво". Але тепер в обмін на дешевий газ Кремль забирає собі вже і контроль над економікою. І Лукашенко з президента незалежної держави поступово перетворюється на губернатора суб'єкта федерації. Причому, найприкріше для білорусів, що суверенітет здає практично не легітимний лідер, а узурпатор. Який розуміє, що час його добігає кінця, і намагається всидіти на троні навіть ціною продажу суверенітету.

Кремль забирає собі контроль над економікою

Найдивовижніше, що деякі наші політики все ще продовжують захоплюватися Лукашенком, хоча весь його економічний геній звівся до того, щоб поступово продати країну в обмін на знижки і подачки. За всі роки свого правління побудувати незалежну повноцінну економіку, яка могла б працювати без російських дотацій, Лукашенко так і не зміг. Як був, так і залишився паразитом.

На прикладі РБ добре видно, яку ціну насправді має дешевий газ і дружба з Росією. Зараз добре видно, яким шляхом збирався піти в 2013 році Янукович. І від чого захистили українці на Майдані свою країну.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі