Російський телевізор намагається заклинаннями знищити США й Україну

Чим Байден може допомогти Зеленському

Російський телевізор остаточно перетворився на генератор солодких сновидінь російської влади. У цих кремлівських снах весь світ валиться, палає у вогні, Захід, Європа, США — на краю прірви, а може, вже летить у неї, і тільки Росія стоїть, як скеля, посеред цього світового хаосу. І все це завдяки тому, що в Кремлі ось уже третій десяток років перебуває наймудріший правитель в історії людства.

Снів про те, що відбувається в самій Росії, телевізор майже не показує, все більше про інших, здебільшого про Україну, останнім часом про Афганістан і про США. А тут так пощастило: візит президента України Володимира Зеленського до США одразу після виведення американських військ з Афганістану. Російський телевізор негайно поставив на потік виробництво сновидінь на цю тему. Жанр змішаний — здебільшого фантастична комедія з домішкою еротики й жахів.

Снів про те, що відбувається в самій Росії, телевізор майже не показує

"Для американців візит глави Гондурасу незмірно важливіший, ніж візит Зеленського", — глумливо посміхаючись, пояснив глядачам програми "60 хвилин" від 1 вересня віцеспікер Держдуми Петро Толстой. Слово "Гондурас" спливло з мутних глибин свідомості Петра Толстого, мабуть, як сюжет з анекдотів, які юний Петя Толстой розповідав у школі. Дрімуча неграмотність віцеспікера Толстого і його постійне перебування уві сні російського телевізора призвели до того, що він, як завжди, поцілив пальцем у небо. Річ у тім, що Сполучені Штати проводили розслідування щодо президента Гондурасу Хуана Орландо Ернандеса у справі про незаконний обіг наркотиків, тож його візит до США міг стати дійсно найгучнішою подією.

У своїй книзі "Тлумачення сновидінь" Зигмунд Фрейд стверджував, що зміст кожного сновидіння — це здійснення бажань, і немає інших сновидінь, окрім як "сновидінь про бажання". Сновидіння за Фрейдом — це компроміс між фізіологічною потребою спати і виконанням несвідомих витіснених бажань. Сни віцеспікера Петра Толстого, які він переказує на головному державному телеканалі "Росія 1", — це його витіснені мрії. Ось вони: "Скоро, дуже скоро всі ці зеленські і кулеби побіжать за американськими літаками, що відлітатимуть"...

У сон Толстого тут же включається Ольга Скабєєва і продовжує: "Він бігтиме і буде намотаний на американське шасі!"

Очі Скабєєвої при цьому були напівзаплющені, обличчя дещо спотворилося, було видно, що вона вживу бачить, як позбавлене життя тіло президента України Зеленського б'ється і тріпоче на шасі під час злету американського літака і ця картина приносить їй справжню насолоду.

Очі Скабєєвої при цьому були напівзаплющені, обличчя дещо спотворилося, було видно, що вона вживу бачить, як позбавлене життя тіло президента України Зеленського б'ється і тріпоче на шасі під час злету американського літака і ця картина приносить їй справжню насолоду

Тут слово для розповіді про свій сон узяв письменник-терорист Захар Прилєпін: "Коли американські радники підуть, мине 20 хвилин, поки донецькі підрозділи дійдуть до Києва — й Україна повернеться! Українці — вони росіяни, й американці не можуть відучити українців бути росіянами. Тому вони повернуться!"

Сновидіння колишнього українського журналіста Володимира Скачка, оголошеного в розшук в Україні, постійно носять якийсь вульгарно-еротичний характер: "Зеленського тепер треба називати Левинським... І коли він увійде в оральний кабінет..."

Вульгарність снів Скачка була надмірною навіть для мешканців програми "60 хвилин", тому коли він публічно марив, на обличчях "експертів" і ведучої з'явився зневажливий вираз.

Сама ж Скабєєва, схоже, вже яку програму веде не прокидаючись і періодично скрикує доречно і недоречно: "Америка померла! Америка померла!"

Це було схоже на заклинання, на прагнення Скабєєвої силою постійно проголошуваних слів знищити ненависну країну. На щастя для Скабєєвої, ні Америка, ні Україна від її заклинань не помирають, тому вона залишається затребуваною, як і вся інша обслуга каналів ненависті, яка годується з проклятих ними Америки, Європи та України...

Переговори Зеленського з Байденом були складними для обох учасників — і політично, і психологічно

Переговори Зеленського з Джо Байденом були складними для обох учасників — і політично, і психологічно. Байден розгрібає те, що на нього звалилося після виведення американських військ з Афганістану. Зеленський перед зустріччю з Байденом дуже різко відгукнувся про його позицію щодо "Північного потоку-2", назвавши її великою політичною помилкою.

Ось на цьому досить важкому тлі — Афганістану і "Північного потоку-2" — відбувалася ця зустріч. Щоб оцінити її успішність, треба спочатку відповісти на питання, а чим взагалі Джо Байден міг би допомогти Україні і політику Зеленському. Навряд чи хтось всерйоз сподівався, що Байден або будь-який інший лідер США на його місці в сьогоднішніх обставинах зміг би повернути Україні Крим або змусити Путіна припинити війну на Донбасі.

Із зустрічі з Байденом Зеленський міг отримати політичну й економічну підтримку. І він її отримав.

Президент США Джо Байден заявив про підтримку України перед обличчям російської агресії. У спільній заяві за підсумками переговорів зазначається, що США й Україна продовжать спроби притягнути Росію до відповідальності за приєднання Криму і що сторони продовжують виступати проти газопроводу з Росії до Німеччини "Північний потік-2".

Зеленський став другим лідером європейської країни, якого Байден прийняв у Вашингтоні. Першою була канцлерка ФРН Анґела Меркель

У Білому домі відзначили, що Зеленський став другим лідером європейської країни, якого Байден прийняв у Вашингтоні. Першою була канцлерка ФРН Анґела Меркель. Це персональний привіт віцеспікеру Петру Толстому з його Гондурасом.

Крім політичної підтримки, Зеленський отримав і економічну. США виділять Україні $463 млн на підтримку демократії і $60 млн на підтримку у сфері безпеки, що включає поставку бронебійних систем "Джавелін" та іншої зброї. Крім цього, уряд США надасть Україні ще $45 млн гуманітарної допомоги поточного року, зокрема у зв'язку з конфліктом на Донбасі.

Афганська криза далеко не перша в історії Сполучених Штатів, але ця країна багаторазово доводила своє вміння з кожної кризи виходити оновленою і зберігати своє становище лідера у світі. Україна, зробивши свій цивілізаційний вибір у бік США і Заходу, в цілому опинилася на "правильному" боці історії, що, звісно, не означає її автоматичного успіху, який досягається тільки зусиллями і постійною роботою над помилками. На що в принципі не здатна путінська Росія, яка перебуває в полоні телевізійних сновидінь.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі