Слідом за Сталіним у Росії почали відбілювати Івана Грозного

Московська церква показала свою сутність

Все, що ви маєте знати, щоб розуміти природу російського режиму.

Пару днів тому Путін заперечив версію, що один з керівників опричнини Малюта Скуратов вбив тогочасного митрополита Філіпа. Так і сказав: "ну, може той Скуратов просто поблизу проїжджав".

Будуть проводити паралелі між опричниною та КДБ

Начебто деталь, але це означає, що в Росії почалося відбілювання Івана Грозного. Сталіна вже відбілюють, як можуть, квіти кладуть до пам'ятників. Тепер Сталіна та Івана Грозного роблять головними історичними постатями російської історії. А далі будуть проводити паралелі між опричниною та КДБ - дійсно спільні риси є.

Зовсім смішно, що одразу після слів Путіна московська церква вже готова переглядати свою версію вбивства митрополита Філіпа. Це, до речі, ще один приклад для всіх, чому ця церква вірнопіддано просто служить Кремлю. Не більше і не менше. А її присутність в Україні - просто залишок російського колоніалізму.

Ніякої спільної історії в нас з Росією немає і не може бути

Головний висновок з усього цього - ніякої спільної історії в нас з Росією немає і не може бути.

Іван Грозний та Сталін, опричнина та КДБ - це не про нас та наші цінності. Це про "скрепи" та середньовічну деспотію з її інквізицією. Добре, що Путін це ще раз підтвердив, ну а РПЦ ще раз показала свою сутність.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі