Владу прямо ткнули в те, що вона хоче в ЄС, але не хоче працювати

Євросоюз не готовий нас прийняти такими, які ми зараз

Написав статтю про те, що коли президент Естонії Керсті Кальюлайд говорить нам правду, що ми не виконуємо умови для вступу в Євросоюз і у нас нема правосуддя, але є корумповані суди, то нам треба не ображатися на неї, а міняти ситуацію в кращу сторону. Більшість людей в коментарях погодилися з тим, що все так і є. Але потім прийшли фанатики Зе, боти Банкової і позитивні блогери. Вони завели традиційну пісню про те, що всі біди через попередню владу. Тоді я їм нагадав про те, що за попередньої влади Естонія мене нагородила орденом, а Євросоюз дав Україні безвіз. І кожен із нас отримав це за досягнення. А чого сьогодні досягли Зеленський, Єрмак, Шмигаль і Арахамія? Їхні зусилля привели до заяви про те, що президент Естонії не рекомендує інвестувати естонцям в Україну. Хоча ще торік у квітні вона була іншої думки. І цього добилися разом Зеленський із Єрмаком, Шмигалем і Арахамією трохи більше, ніж за рік. Можуть же, коли хочуть. Талановиті чортяки!

А щойно я прочитав слова ще одного призначенця Зеленського - віцепрем'єра з питань європейської, євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, яка вважає, що заява президента Естонії Керсті Кальюлайд про 20 років роботи, необхідних Україні для вступу в ЄС, - це спроба пояснити неготовність Євросоюзу до розширення неготовністю самої України до членства. Я ще не бачив більш тупої спроби від влади виправдати свою бездарну діяльність і сказати, що це ЄС просто не готовий нас прийняти. І те, що це сказала Стефанішина, засмучує мене ще більше. Адже вона добре розуміє, що сказане Керсті Кальюлайд абсолютно вірно, але змушена виправдовувати те, що виправдовувати не варто. Як там у Мартіна звучало в "Грі престолів"? What Is Dead May Never Die! Те, що мертве, померти не може. Із судовою реформою все так само.

Те, що мертве, померти не може. Із судовою реформою все так само

Так, Євросоюз не готовий нас прийняти такими, які ми зараз, - із тотальною корупцією, із саботажем реформ нових і спробою вбити реформи старі, із насильниками і наркоманами Зеленського у ВР, із суддями, які приймають рішення по дзвінку з ОП, із заступниками голови СБУ, які замовляють вбивство один одного, із ДБР і прокуратурою, якими керує не закон, а президент, з олігархами і з інфантильними виборцями. І нерозумно звинувачувати ЄС у тому, що нас не готові прийняти, якщо ми самі не готові усього цього позбутися. Якщо я запросив у гості людину, а від неї несе, як від вигрібної ями, то я порекомендую їй спочатку помитися, перш ніж йти до мене. Якщо вона не захоче митися, то я її в будинок не пущу. І вона буде безглуздо виглядати, якщо скаже, що я просто шукаю відмовку, щоб її не пускати. Так само безглуздо, як виглядає сьогодні українська влада, яку прямо ткнули в те, що вона хоче в ЄС, але не хоче працювати для цього.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі