Росія приховала масштабну екологічну катастрофу. Вбиває Чорне море

Через розлив нафти може постраждати узбережжя України

У Росії люблять масштабні проєкти. Там навіть екологічні катастрофи масштабні. І, можливо, ми могли б не реагувати на них, якби не те, що Україна теж страждає від екологічних катастроф, які відбуваються з вини РФ. Справа в тому, що ще 7 серпня при навантаженні судна Minerva Symphonу з терміналу російського Каспійського трубопровідного консорціуму (КТК) в 6 км від берега в районі Новоросійська стався викид нафтопродуктів. Треба пояснити, що сам Новоросійськ розташований біля узбережжя Цемеської затоки Чорного моря. А все, що відбувається в Чорному морі, зачіпає і нас.

Представники КТК відразу заявили, що пляма до 200 кв. м. А значить, шкода мінімальна. Російська влада мовчазно погодилася з такою версією. І все зійшло б росіянам, якби не космічна зйомка, зроблена 8 серпня, яка показала справжній масштаб екологічної трагедії. Супутниковий знімок, який зробили через добу після аварії, показує, що нафтову пляму витягнуло від берега у відкрите море на відстань 19 кілометрів. Як можна побачити тут 200 квадратних метрів? Тільки якщо долари нафтові в очах.

Розлив нафти більший за зазначений майже в 400 тисяч разів

З'ясувалося, що розлив нафти більший за зазначений майже в 400 тисяч разів - 80 кв. км замість 200 кв. м. Такі дані отримали вчені Інституту космічних досліджень та Інституту океанології РАН, досліджуючи акваторію Чорного моря за допомогою супутника. Найсмішніше, що у брехні КТК викрили і російські екологи. А ось влада каже, що все ок, і все нормально. Губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв заявив, що море чисте. Мабуть КТК якось "допоміг" цьому губернатору не помітити забруднення. Сума допомоги невідома, але на губернатора змогла вплинути так, що у нього настала тимчасова сліпота і слабоумство. Ну, йому на Чорне море плювати. Він, не побачивши нафтову пляму на Чорному морі, явно побачив, як у нього з'явиться будинок на Середземному. Але місцеві відпочивальники не повірили губернатору, а повірили своїм очам і стали викладати фото і відео в соцмережі. Так приховати екокатастрофу не вдалося.

Зараз масляниста пляма розбилася на частина. Частина плями знищує екосистему Чорного моря, частину прибило до пляжів Краснодарського краю, а частина пішла в далеке плавання, і ось це мене дуже турбує. Тому що через цю дрейфуючу нафтову плівку може постраждати і узбережжя України.

Судячи з усього, компанія КТК примітивно корумпує російську владу. Або ж хтось із російської влади є вигодонабувачем від роботи КТК. І там є що отримувати. Адже прибуток за минулий рік обчислюється в 57 млрд рублів, це приблизно $775 млн. І тепер через цих бариг є загроза для всього Чорноморського регіону.

Якщо ми хочемо повернути наш Крим і захистити Чорне море, то треба лише посилювати тиск на РФ з усіх боків

Хотілося б побачити офіційну реакцію нашої влади на цю кричущу ситуацію і звернення до міжнародних екологічних організацій. Тому що РФ не тільки захопила наш Крим, а й вбиває Чорне море. І якщо ми хочемо повернути наш Крим і захистити Чорне море, то треба лише посилювати тиск на РФ з усіх боків. А інакше корумпована російська влада і безвідповідальність таких компаній, як КТК, "доб'ють" екологію Чорного моря.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі