Релігійна освіта в школі порушує Конституцію

За намагання нав'язати патерналізм на будь-якому рівні треба нещадно бити по руках

Я так бачу, правовірні християни вирішили боротися за християнську етику в школах шляхом заперечення реальности. Тобто все традиційно, звісно, а все ж.

Коли людям нарешті почали пояснювати, що релігійна освіта в середній школі порушує Конституцію, вони не вигадали нічого кращого, ніж заперечувати "Ні, не порушує".

Взагалі класна тактика. От припаркувався ти на переході, тобі хочуть виписати штраф, бо ти порушуєш правила дорожнього руху, а ти й кажеш: "Ні, не порушую я ніякі ПДР". І все, і хрін тобі хтось щось зробить, бо хто ж хоче бути людожером, котрий ображає почуття вірян у безпідставні та необґрунтовані речі?

Якщо комусь цікаво, звідки в мене таке неприязне ставлення до сліпого клерикалізму - я сім років провів у католицько-націоналістичній школі, де безпідставні переконання найсвятішої адміністрації були єдиним законом та єдиною істиною, в яку дозволено було вірити. Якщо масштабувати цей підхід на державну політику (що намагаються зробити), вийде в найпрямішому сенсі інтелектуальний тоталітаризм, у якому достойним остракізму буде кожен, хто не поділяє єдино правильні переконання. А єдино правильні переконання завжди такі, як старший каже. Це культивація глибоко совкового підходу "я начальник, ти дурак", на який і так слабує купа громадян. І за будь-чиї намагання нав'язати цей патерналізм на будь-якому рівні треба нещадно бити по руках.

Це культивація глибоко совкового підходу "я начальник, ти дурак"

Франківськ уже спостерігає дивовижний рух у напрямку вихолощення культурного життя до стану абсолютної праведности (тобто підтримку отримує здебільшого те, що якось штовхає греко-католицький чи принаймні християнський наратив, що нітрохи не здорово, а всі міські культурні акції починають осередитись виключно на християнстві). І наразі виявляється, що достатньо впевнено заперечувати реальність, аби твою позицію сприйняли за фундаментально праведну.

Резонно: однією рукою ти шеймиш людей за те, що вони вірять не так само, як ти, а іншою нарікаєш на антихриста, коли тобі прилітає абсолютно логічний бумеранг у вигляді зневаги і звинувачень у порушенні свободи совісти.

Давайте, напишіть мені, що я замаскований антихрист. Я знаю, що ви хочете. Бо ж ніколи раніше люди не використовували цього аргументу за браком справжніх аргументів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі