Країна брехунів. Путін заборонив французьке ігристе вино називати шампанським

Російська влада намагається знищити реальність

Історія з вимогою російської влади називати французьке шампанське з Шампані - ігристим вином, а російську газовану сивуху з Мухосрані - шампанським - квінтесенція путінської політики. Вона ніби списана з відомої казки Родарі "Джельсоміно в Країні брехунів". Там теж примушували вважати брехню правдою, а правду брехнею. Говорити правду забороняли, а брехня вважалася обов'язковою чеснотою. Котів змушували гавкати, а собак нявкати, навіть звірі не могли ухилитися від примусу до брехні.

Підписуючи ці поправки, Путін як би говорить росіянам: в цій країні, що гівно, а що цукерка визначаю я. Назву гівно - цукеркою, будете хавати і нахвалювати.

Влада перетворює Росію на справжню країну брехунів. Вони намагаються знищити реальність, звести власні фальшивки в ранг еталона, повалити і дискредитувати всі справжні цінності. Вибори, суди, демократію, миролюбність інших країн вони оголошують фальшивими. А власні фальсифікації, диктатуру, агресію пропонують вважати справжніми демократичними інститутами і справжньою миролюбною політикою.

Тепер і до шампанського дісталися.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі