Коболєва звільнили. Фірташ і Газпром відкорковують шампанське

Пішли не по закону, проти домовленостей з нашими західними партнерами і програми МВФ

Коболєва звільнили?

Згідно із законом не могли. Але що нам закон. Незаконно, але звільнили. Чому? Просто так. Тому, що хочу. Занадто розумний, напевно.

Пишуть, що звільнили рішенням Кабміну. Хоч Кабмін і не має права приймати таке рішення.

Пишуть, що Коболєв написав заяву про відставку. Але Коболєв каже, що він її не писав. А він явно краще знає. Але добре ще, що РНБО не зібрали і санкції не ввели. Могли ж.

Вкотре поглумилися над реформою корпоративного управління. Коболєва звільнили, незважаючи на діючий контракт. Незважаючи на те, що немає повноважень звільняти. Незважаючи на те, що є незалежна Наглядова рада. Яка і має захищати держкомпанії від бажань українських політиків. Але бажання поки перемагають. Заважає Наглядова рада? Так можна її звільнити. І позбудемося цих нудних людей. І здорового глузду.

Яку ще реформу ми не відкотили?

Яку ще реформу ми не відкотили?

Чому зараз? Скористалися тим, що вийшла погана звітність за 2020 рік. І вирішили, що можна. Чому звітність 2020 року в Нафтогазу була поганою? По-перше, порівнюючи з 2019 роком, пропали доходи від транзиту. Бо тепер труба не у Нафтогазу. Це мінус $3 млрд. Майже 100 млрд грн. Ось вам і мінус. Друга причина - борги Фірташа. Йому сказали, що можна не платити, адже коронавірус. Ось він і не платив. І третя причина - сам 2020 рік. Коли в збитку опинився весь сектор. Ціни були на мінімумі, в результаті, втрати мав і Нафтогз, і Газпром. Та взагалі всі.

Чи можна сказати, що збиток стався з вини менеджменту? А де тут менеджмент? У тих трьох причинах? Хіба що Коболєв особисто злітав в Ухань і привіз звідти ручного кажана. Після чого все почалося. Хіба що Коболєв вселився в Фірташа і вирішив за нього не платити Нафтогазу. І хіба що анбалдінг потрібен був особисто Коболєву. Ми не бачили корупційних скандалів. Нафтогаз не підписував невигідних контрактів. Нафтогаз не купував за завищеними цінами вишки Бойка. Хоча, може, саме за це і звільняють в Україні менеджмент держпідприємств?

Звітність - просто привід. Не причина

Що це означає? Що звітність - просто привід. Не причина. Просто потрібна була димова завіса. Її дочекалися. І пішли в наступ. Пішли не по закону. Пішли проти домовленостей з нашими західними партнерами. Пішли проти програми МВФ. Добре ще, що гроші встигли взяти під єврооблігації. Якраз в понеділок. У п'ятницю могли б вже і не дати.

Хто найбільше святкує звільнення Коболєва? Крім одного українського міністра? Правильно - Газпром. І Фірташ. Позиції якого за останні роки, в першу чергу завдяки реформі ринку газу, були підірвані. Але тепер Коболєва звільнили. А Фірташ і Газпром відкорковують шампанське. Адже в Україні звільнили людину, яку ненавиділи в Кремлі. Яка разом з командою змінила обличчя газового ринку України. Яка разом з командою пішла в Стокгольм і принизила там Газпром.

А ви ще питаєте, чому у нас немає програми МВФ? І чому ми досі не в НАТО? Ось чому.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі