"Русский мир" помер у муках. Ліки виявилися гірші за хворобу

Путін конструював цю катастрофу власноруч

Вкотре дивуюся.

Пригадую старий анекдот про таку боротьбу за мир, що каменя на камені не залишиться.

Адже так званий "русский мир" буквально процвітав на території країн колишнього СРСР, якщо не брати до уваги невеликі труднощі в Балтійських республіках, до того моменту, поки великий Путін не почав за нього боротися.

Процвітала торгівля, пільги, з дуже помірними обмеженнями, був єдиний культурний простір, туризм, науковий обмін, відновилася кооперація в деяких наукомістких галузях. Російський бізнес мав вплив і майно в Україні, наші бізнесмени володіли власністю в Росії. У тому ж Криму росіяни почувалися, як вдома. Їм належали сотні об'єктів нерухомості, мільйони російських громадян їздили туди оздоровлюватися і потренувати печінку. Мільйони українців їхали в Росію за роботою, по бізнесу і просто, як туристи.

У відносинах Росії і її колишніх сусідів по СРСР не було ідилії, але існувала стабільність і взаємна вигода перекривала конфліктні моменти.

Але...

Комусь це дуже заважало. Велич, напевно, свербіла і не давала спати ночами.

Велич свербіла і не давала спати ночами

Все, за що оголосив боротьбу цей діяч, померло в корчах і муках.

Це сталося не в 2014 чи 2004. Путін конструював цю катастрофу власноруч, практично від своєї появи на політичній арені. Шпигунство, спонсорування партій, впровадження агентів впливу в військові інститути, спецслужби, органи управління. Дуже скоро Росія показала зуби і своє справжнє нове обличчя у війні з Грузією. А потім боротьба за "русский мир" досягла апогею під час анексії Криму і вторгнення на Донбас.

Я, звичайно ж, спрощую, але в цілому... Сталося те, що мало статися. ГБшна кліка, яка прийшла до влади, послідовно нищила свободу всередині Росії, і все, що могло послужити прикладом прагнення до свободи, за її межами.

Нема більше ні "русского мира" зовні, ні демократичного суспільства всередині РФ. Немає міжнародного авторитету. Немає нормальних взаємин з жодною країною, крім убогих ізгоїв і напівдиктатур, що залишилися.

Більш того, відсутність друзів, міжнародні санкції, військові конфлікти та підтримка одіозних режимів тепер тлумачаться, як досягнення і ознаки величі.

Абсурд? Не думаю.

Якщо брехати, вбивати, нападати, викручуватися, пакостити, то рано чи пізно станеш ізгоєм

Закономірний підсумок політики, яку проводять російські силовики у влвді, з початку століття і до цього дня.

За що боролися, те й зробили.

Нинішня ізоляційна модель, в якій з РФ ніхто не хоче мати справу, навіть якщо є вигода, повністю відповідає проєкту.

Якщо брехати, вбивати, нападати, викручуватися, пакостити, то рано чи пізно станеш ізгоєм. І все пов'язане з тобою, буде викликати огиду і неприйняття.

"Русский мир" може сказати велике спасибі пану Путіну за підтримку. Той випадок, коли ліки виявилися гірші за хворобу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі