Кремлю наплювати на життя росіян. Як дочка Путіна заробляє на коронавірусі

Нафту і газ качати й гастарбайтери зможуть

На перший погляд в Росії з пандемією коронавірусу склалася якась абсурдна, шизофренічна ситуація. З одного боку, Володимир Путін та інші чиновники постійно повторюють, що впоралися з проблемою краще, ніж влада інших, в тому числі розвинених країн. З іншого боку, Росія - світовий рекордсмен з надмірної смертності та скорочення населення в пандемію. З одного боку, Кремль веде агресивну компанію з просування своєї вакцини на світові ринки. З іншого - щеплень не вистачає самим росіянам, Росія сильно відстає від більшості європейських країн (в яких, до речі, влада піддається різкій критиці за повільні темпи вакцинації) за відсотком щеплених громадян.

Дійсно, здається, нісенітниця якась - інші країни буквально полюють за вакцинами, забороняють відпускати вже оплачені партії за кордон (як, наприклад, нещодавно Італія в Австралію). А Росія - "щедра душа", не прищепивши своїх, буквально нав'язує вакцину чужим по всьому світу, від Аргентини до Угорщини.

Росія - "щедра душа", не прищепивши своїх, буквально нав'язує вакцину чужим по всьому світу

Однак, якщо копнути трохи глибше, стає ясно, що нічого незвичайного в цьому немає, все в традиціях путінської Росії, де, як у відомому концтаборі, "кожному своє". Життя травоїдних обивателів у цьому обгризеному лісі нікого не хвилюють, головне, щоб вовкам було що поїсти.

Експорт вакцини на тлі її дефіциту в самій Росії веде до збереження рекордної смертності від коронавірусу, але здатний принести надприбутки деяким "особливо талановитим" росіянам, близьким до путінської сім'ї. Перше - владу не хвилює, а друге - для них безумовний пріоритет.

Скрізь у світі насамперед прищеплюють групи ризику, тобто літніх і хронічно хворих. Російській владі на життя людей похилого віку наплювати. Менше пенсіонерів - нижче навантаження на Пенсійний фонд і бюджет. Та й скорочення працездатного населення правлячу верхівку не лякає. Нафту і газ качати, та ліс рубати і гастарбайтери зможуть.

Заробити на світовій біді для кремлівських – свята справа

А ось заробити на світовій біді для кремлівських – свята справа.

Пам'ятайте на зорі створення вакцини "Спутник V" Путін похвалився, що його дочка вже нею прищепилася? Це було абсолютно невипадково. Біля витоків проєкту стоять друзі і партнери його молодшої дочки Катерини Тихонової: інвестор і експортер вакцини, керівник російського фонду прямих інвестицій Кирило Дмитрієв, його дружина, колишня однокурсниця і заступник дочки Путіна у фонді Іннопрактика Наталія Попова. Олександр Гінцбург, начальник ФГБУ "НІЦЕМ ім. Н. Ф. Гамалеї", пов'язаний з Тихоновою через Попову. Саме ця тепла кампанія зараз активно просуває вакцину на міжнародні ринки, що набагато вигідніше, ніж використовувати її всередині країни. Безпосередньо експортом займається Російський фонд прямих інвестицій Дмитрієва. А щоб не було напруги і ажіотажу на внутрішньому ринку, телебачення розповідає про "жахи вакцинації" на Заході, залякуючи обивателів вакцинами як такими. В результаті більшість росіян щепитися не поспішають і, судячи з опитувань, не збираються, що дуже вигідно експортерам вакцини, бо "болівар не витримає двох".

Усе стандартно по-путінськи. Навіщо витрачати дорогоцінну вакцину на якихось "паразитів" - людей похилого віку, якщо її можна загнати закордон з прибутком для улюбленої дочки і її друзів?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі