Влада в руках олігархів, "п'ятої колони" і Зе-команди. Скоро ця гримуча суміш рвоне

Рейтинг глави держави нікого з тих, хто приймає стратегічні рішення, схоже, не цікавить

Соціальні мережі жваво обговорюють, з якого це дива чинна влада однією рукою накладає санкції на Медведчука і Ко, а другою саджає до в'язниці Стерненка?

Одна з найпопулярніших версій така: Зеленський отримав владу з рук і частини патріотичного табору, і відносно поміркованих прихильників Путіна. Тому, щоб якось утримати рейтинг у очах свого електорату, він робить кроки одночасно в протилежних напрямках. Іншими словами, маємо ледь замаскований фарс, трагікомічне шоу загальнонаціонального масштабу. А кінцевими бенефіціарами його є ті, без кого Зеленський ніколи не став би президентом і кому він вигідний на своїй посаді — кілька олігархів України, - пише Сергій Грабовський для видання "День".

Видається, ця версія базується на щонайменше недоведеному, а радше й хибному припущенні, що судова влада в Україні підконтрольна команді Зеленського. Чи так це? Якщо так, то, скажімо, вся веремія з Конституційним судом і його головою, а тим паче — з суддею Вовком, якого ніяк не можуть вкоськати та силою поставити перед антикорупційним судом, — то лише фарс для плебсу, щоб відвести очі від промахів владної команди. Уявімо собі, що це так. Проте чи не дорожче обходиться президенту демонстрація власного безсилля в боротьбі з ущент корумпованими представниками судової влади? Чи не зруйнувався вельми помітно за останні місяці його рейтинг, якраз під час не надто вдалої боротьби з очільником Конституційного суду?

І взагалі: чи не було би безумством з боку влади активізувати "другий фронт", спрямований проти радикально-патріотичних сил і ветеранів війни з Росією та боротьби з сепаратистами? Не забуваймо: на владі "висить" дуже сумнівна "справа Шеремета", у вбивстві якого "для дестабілізації ситуації в країні" звинувачують тих, хто захищав Україну, а "білоруський слід", який є куди реальнішим (бо яку політичну вагу мав Шеремет, щоб "дестабілізувати Україну"? а от особистим ворогом Лукашенка він беззаперечно був), став очевидним зовсім не завдяки зусиллям українських спецслужб.

Судова система в Україні здебільшого контролюється зовсім не президентським Офісом, а кимось іншим. І партія "Слуга народу" — також

Як хочете, а мені видається, що судова система в Україні здебільшого контролюється зовсім не президентським Офісом, а кимось іншим. І партія "Слуга народу" — також. Інакше чому б одіозний у очах не лише українців депутат Дубінський так і залишився на посаді голови Київської обласної організації "слуг"?

Ще більш показова історія з Буковелем. Надійшло повідомлення, що обласна держадміністрація вирішила закрити заклади громадського харчування з 22 до 28 лютого (крім роботи на виніс). У області з 22 лютого заборонили проводити будь-які масові заходи; закриті кінотеатри, театри, нічні клуби та інші розважальні заклади. Водночас Буковель продовжуватиме працювати. Для нього, щоправда, запровадили спеціальний режим. Це — закриття для відвідувачів ресторанів, барів та кафе; створення на гірськолижних трасах та підйомниках спеціальної інфраструктури для забезпечення дотримання карантинних вимог відпочивальниками; дотримання мешканцями готелів соціальної дистанції та суворого маскового режиму; широке інформування відпочиваючих про карантинні заходи. Останнє, мабуть, головне.

А ще стверджують, що, мовляв, гірськолижники катаються на свіжому повітрі, в них шоломи зі щитками, тож зараження малоймовірне. А що, вони й ночуватимуть і їстимуть на свіжому повітрі? І в туалет ходитимуть "під смереку"?

А щоб мало не здалося, Укрзалізниця запускає додаткові поїзди з Києва й Одеси на Чернівці, Ужгород, Івано-Франківськ та Львів, тобто до найбільш "ковідизованих" областей, та так, щоб пасажири могли вийти та дістатися до Буковеля. Що ж, уже розгорнено перший в Україні мобільний шпиталь, є куди класти хворих... А тисячі ще не хворих, але вже заражених вірусом туристів рознесуть коронавірус всією країною. Зате бізнес власника Буковеля не постраждає.

Тисячі ще не хворих, але вже заражених вірусом туристів рознесуть коронавірус всією країною

Рейтинг же глави держави нікого з тих, хто приймає стратегічні рішення, схоже, не цікавить. Воно б іще якось нічого, якби Україна розпочала масову вакцинацію від Covid-19 хоча б одночасно з Албанією та Зімбабве. Проте з вакцинацією взагалі повний аут.

Вакцинація в Україні щойно розпочалася. Але наразі не масова. Коли і звідки надійде достатня кількість вакцини для масового щеплення - невідомо. Експерти називають різні причини запізнення з таким щепленням, проте всі сходяться на непрофесійності та корумпованості певних владних структур.

А тим часом посилюється і без того шалена пропагандистська кампанія "п'ятої колони" щодо фатальних наслідків, які має відмова команди Зеленського від начебто чудодійного російського "Спутника V" і двох інших вакцин, які з'явилися дещо пізніше. Хоча насправді Росія не має достатньо доз вакцини не лише для постачання за кордон, а й для щеплення власного населення. В Петербурзі, скажімо, повний курс вакцинації пройшло трохи більш як 3% від реального населення "північної столиці" РФ. Утім, кілька мільйонів доз — за рахунок позбавлення захисту свого населення — Росія з пропагандистською метою могла б продати України. Проте навіть Зеленському, схоже, зрозуміло — плата буде надто високою і вимірюватиметься не грошима, а втратою частини державного суверенітету. Проблема в тому, що альтернативу чинна влада запропонувати не може, бо влітку, коли інші держави підписували контракти з потенційними виробниками вакцин, щедро закатувала мільярди в асфальт ("велике будівництво"!). Хто від того виграв? Не Зеленський. І не він виграв від того, що Кабмін щойно відклав початок виплат пенсіонерам від 75 до 80 років компенсації по 400 гривень з 1 липня на 1 жовтня 2021 року. Скільки літніх людей не доживе до початку цих виплат, уявляєте?

Влітку, коли інші держави підписували контракти з потенційними виробниками вакцин, Україна щедро закатувала мільярди в асфальт

Отож скидається, що "на виході" маємо "гримучу суміш" з устійнення в державі одразу кількох центрів владних структур, які більшою чи меншою мірою контролюються різними олігархічними кланами та "п'ятою колоною". І все це посилене непрофесіоналізмом, зарозумілістю та звичкою робити з усього фарс з боку "команди Зе". Рано чи пізно, а "суміш" ця таки рвоне...

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі