Зеленський грає у двоходівку. Побачив рейтинги і закрив канали Медведчука

Хоче на другий термін і живе цією ідеєю

А можна я пограю в конспірологію? Так? Тоді давайте спробуємо звести разом кілька фактів і припущень.

Зеленський побачив соціологію, яка привела його в депресію. І це факт. У цій соціології були цифри, які його не тішили. Наприклад, сумарний рейтинг Бойка і Медведчука більший за рейтинг Зеленського. А в разі виходу Зеленського до другого туру, то моделювання ситуацій показує, що він практично у всіх парах програє. І навіть так нелюбимому йому Порошенку він програє. При цьому Зеленський дуже хоче на другий термін і живе цією ідеєю. А ще він побачив, що рейтинг ОПЗЖ вищий, ніж у СН. Вишенькою на торті стали цифри, що протести по тарифах підтримують повністю або скоріше підтримують більше 90% українців і майже 60% готові перейти до силових акцій. Перевибори до Верховної Ради підтримують понад 60%, перевибори президента підтримують більше 50%. А зміну Кабміну вітають 55%. Тоді найвеличніший політик сучасності - за версією Єрмака і Мендель – вирішив, що в таких цифрах винен не він, а телевізор. Той самий телевізор, який в 2019-му допоміг стати Зеленському президентом. І дійсно, хіба могли обвалити рейтинг влади некомпетентність Зе і його оточення, тотальна корупція, "Велике крадівніцтво", кумівство, скандали навколо монозброду, а також відсутність планів і стратегій розвитку держави? Це все в голові Зеленського дрібниці. Безперечно, канали Медведчука заливають пропаганду в мізки українців. Але за все інше Зеленський повинен сказати спасибі лише собі самому.

Після відновлення роботи каналів Медведчука вони покажуть зростання

Загалом він вирішив пограти у двоходівку. Спочатку він красивим і вольовим, але не правовим рішенням закриває канали Медведчука. А далі стежить за розвитком ситуації. Якщо через суди ці канали відновлюють свою роботу, то це дасть Зеленському та прислузі волати про те, що він намагався, але тупо не вистачило повноважень і законів. Тому треба ухвалити "Закон про медіа", а ось із цим законом він зможе закрити рот каналам Медведчука. Те, що за допомогою цього закону можна буде закрити не тільки будь-який канал в Україні, а й закрити рот будь-якому ЗМІ, журналісту чи блогеру, Зеленський згадувати не буде, а лемінги про це не подумають. І яка різниця, так? Все ж в ім'я гарного! Все в ім'я закриття каналів Медведчука. А якщо раптом суди щодо каналів затягнуться, то це дасть можливість загальмувати зростання рейтингу ОПЗЖ. Вся ця історія дозволить Зеленському кричати, що суди погані, а ось він хороший і хотів перемогти кума Путіна. А якщо цю справу за 39-м правилом розглянуть в ЄСПЛ, благо є прецедент з "Руставі-ТБ", то Зеленський заявить, що і ЄСПЛ бяка. Скрізь профіт.

Але це той випадок, коли благими намірами вистелена дорога в пекло. Адже після відновлення роботи каналів Медведчука вони покажуть зростання. Так завжди відбувається з забороненими речами. До них виникає додатковий інтерес. А з цим буде зростання ОПЗЖ. І це не те, що мене може порадувати.

Хотів би Зеленський відключити канали Медведчука, то можна було б вліпити їм попередження, а потім відкликати ліцензію. Це було б і по закону, і справедливо

Ось такі цікаві думки приходять в голову, коли ти знаєш, що вчора вранці побачив президент, як відреагував, а потім можеш проаналізувати ситуацію. До речі, хотів би Зеленський відключити канали Медведчука, то можна було б вліпити їм попередження, а потім відкликати ліцензію. Це було б і по закону, і справедливо. Але ми ж пам'ятаємо, що Вова любить прості і швидкі рішення. Наприклад, як він намагався вирішити кризу навколо КСУ подачею свого законопроєкту. Чим все в підсумку закінчилося? Він відкликав законопроєкт. А я ж тоді відразу сказав, що законопроєкт неконституційний і його треба відкликати. Не хочу бути пророком, але й ця історія йде шляхом всього, що робить Зеленський. Мабуть, така його доля. Доля, схожа з шостим ведмедиком Мендель.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі