Санкції проти Дубінського – це козир у руках Коломойського

Президенту треба показати силу

Вчора президент Володимир Зеленський зустрівся із фракцією. І замість того, щоб різати торт, мусив переконувати своїх у двох речах:

1. Треба щось робити із Олександром Дубінським;

2. Треба голосувати за Юрія Вітренка, бо він незалежний і рівновіддалений в енергетиці.

Кажуть, що Володимир Олександрович просив Дубінського вийти з фракції. А той закусився. Говорив дєрзко і при розмові з президентом тримав у кишені дулю.

Ясно, що у нас немає європейської традиції: зашкварився – іди не шквар всю партію. А партійцям жалко пацана.

До речі, більшість "слуг" у школу ходили вже у незалежній Україні. Це свідчить, що навіть молодше покоління ще ментально совкове.

Але ж ми розуміємо – це не Дубінський вперся. Це Ігор Коломойський, усміхаючись, показав Зеленському середній палець. Розуміючи, що президент тепер вразливий. Що йому треба після цього показувати силу, бо поважати і у фракції перестануть.

Версії:

1. Коломойський в союзі з ОПЗЖ форсує події і намагатиметься, використавши ситуацію, валити більшість, створити парламентську кризу і штовхати на перевибори. Щоб потім у майбутньому парламенті створити коаліцію на трьох: "слуги", "За майбутнє" і ОПЗЖ.

Коломойський в союзі з ОПЗЖ форсує події і намагатиметься, використавши ситуацію, валити більшість, створити парламентську кризу і штовхати на перевибори

2. Коломойський затягує час до голосування за Юрія Вітренка. І Дубінський може вийти із фракції в обмін на Вітренка віцепрем'єра і першого кандидата на прем'єрство. Коли Шмигалем треба буде жертвувати, щоб випустити пар. Навесні або восени.

Правда, за Ріната Ахметова прикро, бо Шмигаль йому відпрацьовує. Але якщо консенсус між олігархами є, яка різниця, хто прем'єр?

Тобто ситуація з санкціями проти Дубінського ситуативно дає козиря в руки Коломойському.

Бо шантаж. Або валимо більшість, або ставимо "незалежного" Вітренка.

Плюс, ми ж не знаємо, які ще центроенерго, енергетику чи інше печиво дадуть олігархам в обмін на підтримку статус-кво.

Бо вибори Зеленському зараз, як серпом по роялю.

На користь того, що Вітренко не є незалежним кандидатом свідчить те, як дружно "За майбутнє" і коломошата в "слугах" голосували за нього у грудні.

У мене немає сумнівів, що обидві версії розглядаються у олігархів, як альтернативні. Коли проголосують, побачимо, яка альтернатива перемогла.

Тим більше, що заяви Вітренка про купувати газ у Росії - це кніксен у бік ОПЗЖ: хлопці, голосуйте, не підведу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі