У Білий дім повертається передбачуваність. Нічого хорошого Кремлю це не обіцяє

Росіяни "дуже стурбовані" тим, що відбувається у США

"Полетів наш Трампушка, полетів!" — кривляючись, заголосив Володимир Соловйов, почавши свій черговий "Вечір" від 20 січня, присвячений, природно, інавгурації Байдена. Після чого передав слово "політологу" Дмитру Дробницькому, який насамперед повідомив, що він "дуже стурбований" тим, що відбувається в США. Занепокоєний "політолог" Дробницький розповів, що демократи, прийшовши до влади, вже влаштували у своїй країні репресії, а в найближчому майбутньому масштаб репресій буде таким, що "Маккартизм здасться дитячим ранком".

"На Америку чекає 1937-й рік!" — радісно встряв Соловйов і весело захихотів. Не без зусиль повернувши собі слово, "політолог" Дробницький наголосив на завзятості американців у досягненні поставленої мети. "Якщо американці вирішили влаштувати репресії, вони їх влаштують!" — повідомив "політолог" Дробницький і тут-таки перейшов до прогнозів, припустивши, що "репресії, які влаштовували "червоні кхмери" у процентному відношенні були меншими, ніж демократи влаштують у своїй країні". Якщо вірити стурбованому "політологу", то Байден збирається закопати живцем, спалити, розчавити бульдозерами або просто перерізати горло третині населення США, тобто понад 100 мільйонам людей.

Якщо вірити стурбованому "політологу", то Байден збирається закопати живцем, спалити, розчавити бульдозерами або просто перерізати горло третині населення США

Як незаперечний доказ настільки небаченої кровожерливості 46-го президента США занепокоєний "політолог" Дробницький навів той факт, що демократи збираються створити комісію з розслідування подій 6 січня. Ймовірно, щоб заслужити поблажливість мешканців російського телевізора, новій владі США треба було просто не звернути уваги на захоплення Капітолію й безчинства, вчинені погромниками в будівлі американського парламенту. Судячи з усього, саме так, на думку "експертів", вчинила б російська влада, якби хтось захопив будівлю Держдуми і влаштував там погром...

Крім неминучого 1937-го року й геноциду, на Америку за демократів чекають ще небачені в історії випробування, про які з жахом повідав Соловйов. "Американцям доведеться по краплі вичавлювати із себе "білість і гетеросексуальність!" — з дивною сумішшю страждання і зловтіхи повідомив Соловйов і тут же показав на своєму пухкому тілі сам процес цього вичавлювання. Слід визнати, що у виконанні Соловйова ця процедура виглядала огидно.

"Американцям доведеться по краплі вичавлювати із себе "білість і гетеросексуальність!" — з дивною сумішшю страждання і зловтіхи повідомив Соловйов і тут же показав на своєму пухкому тілі сам процес цього вичавлювання

На смерть налякавши телеглядачів жахами, які чекають на простих американців за демократів, Соловйов передав слово "політологу" Миколі Злобіну, який одразу зізнався, що йому не сподобався "цей Вашингтон" і "ця інавгурація", і наприкінці повідомив, що "Лукашенко відпочиває". Треба визнати, що після порівняння Байдена з Пол Потом аналогія з Лукашенком виглядала просто неприкритими лестощами на адресу нового президента США.

Якщо в студії Соловйова більше говорили про те, що чекає на США при Байдені, то у програмі "60 хвилин" більше згадували Трампа, якому навперебій дякували.

"Сьогодні сумно, тому що разом з Дональдом Трампом йде мрія, — такими словами розпочав свій дифірамб на адресу 45-го президента США співробітник "Коммерсанта" Олексій Наумов. — Він, ідучи, сказав "дякую". Нам, росіянам, теж є за що подякувати Дональду Трампу! Дякуємо за те, що він оголив проблеми американської демократії! Дякуємо, що він легалізував безпринципність у зовнішній політиці, і ми тепер можемо реалізувати свої інтереси, не озираючись на права людини і на Захід! Дякуємо, що він бився за свободу слова в соціальних мережах проти мережевих ділків! Нехай йде з миром! Російської ненависті в його слід не буде!"

"За що ми можемо дякувати Трампу? За те, що він цей "Град на пагорбі" показав у правдивому світлі! — повідомив, вторячи співробітнику "Комерсанта" Наумову, депутат Журавльов. — Вони його за це прибрали. За рахунок руйнування держави. А тепер демократія впала в усьому світі. Тепер кожен може будувати свою демократію на свій розсуд, не озираючись на США. І за це ми йому можемо бути вдячними". Кінець цитати.

Подякувавши Трампу за те, що той на радість Росії принизив демократію, депутат Журавльов звернув свій погляд на Байдена, і погляд його затьмарився. "Трамп війну не розв'язав, а цей неодмінно почне". Повідавши про кровожерливі плани Байдена, депутат Журавльов як доказ заспівав частівку, у якій висловив своє ставлення до кадрової політики нового президента США. Ось вона, ця частівка:

"Подбирал команду Байден — с геями намучался,

Взялся он за трансвеститов — с ними все получится!"

Подякувавши Трампу за те, що той на радість Росії принизив демократію, депутат Журавльов звернув свій погляд на Байдена, і погляд його затьмарився. "Трамп війну не розв'язав, а цей неодмінно почне"

Після цього в студії "60 хвилин" остаточно перейшли до порівняльного аналізу 45-го і 46-го президентів США з точки зору естетики і фізіології.

"Зверніть увагу на чудову Меланію! Дивіться, ось вона переодягнулася!" — Ольга Скабєєва не могла приховати свого захоплення першою леді США № 45. І тут же не прогавила можливості встромити й провернути шпильку в тіло її наступниці: "Яка була прекрасна Меланія — нинішня, звичайно, явно не те!"

"Те, що Байден думає, це вже добре", — порадів власній дотепності співробітник "Коммерсанта" Сергій Строкань. Узагалі, все, що пов'язано з Байденом, мешканці всіх студій російського телевізора сприймали виключно з іронією, усе їм у новому президенті США здавалося смішним і негідним серйозного обговорення...

Приблизно такими ж зневажливими інтонаціями коментували зміну влади в США в Державній думі. Відкриваючи перше після канікул засідання, спікер Володін заявив, що "американська виборча система архаїчна й непідконтрольна суспільству і що держава з таким виборчим процесом не має права щось нав'язувати іншим країнам, а тим паче "втручатися в їхні виборчі кампанії". В унісон з ним виступила спікер Ради Федерації Матвієнко, яка повідомила, що "імідж США безнадійно зіпсовано".

Усю цю кремлівську обслугу можна зрозуміти. Оскільки в американську політику з відходом Трампа і приходом Байдена повертається передбачуваність. І ця передбачуваність нічого хорошого путінському режиму не обіцяє.

Ось що пише у своїй статті, опублікованій в Foreign Policy, Майкл Макфол. Колишній посол США в Росії пропонує адміністрації Байдена цілу програму стримування Росії, зокрема серйозне обмеження присутності російських інформаційних військ у медійному просторі США, зокрема в соціальних мережах.

Макфол пропонує зміцнювати НАТО, розвивати відносини з пострадянськими державами, для створення санітарного кордону навколо Росії. Щодо України пропонується надати їй щось подібне до нового плану Маршалла

У зовнішній політиці Макфол пропонує всіляко зміцнювати НАТО, розвивати відносини з пострадянськими державами, для створення санітарного кордону навколо Росії. Щодо України пропонується надати їй щось подібне до нового плану Маршалла, щоб, ставши демократичною й процвітаючою, вона контрастувала б з приреченою на стагнацію Росією. Мета ставиться цілком очевидна: прискорити крах путінського режиму та створити умови, за яких з Росією після Путіна можна буде мати справу.

І нехай це поки лише слова не Байдена, а Макфола, є всі підстави вважати, що в політиці адміністрації Байдена будуть поставлені досить схожі цілі. У цій ситуації Путіну та його спільникам залишається лише дістати з шафи старі штампи і карикатури в дусі Кукриніксів і почати звинувачувати Байдена в тому, що він намагається гидити в кожному російському під'їзді, і вихваляти Путіна за те, що він не дозволяє йому це робити.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі