Чому в Україні не обговорюють вирок Ігорю Бакаю?

Українських шахраїв заарештовують де завгодно, але не у нас

Минулого тижня у Москві до чотирьох років позбавлення волі засудили Ігоря Бакая, колишнього українського бізнесмена, якого називали "гаманцем Кучми". Засудили за шахрайство, яким Бакай продовжував займатися у Росії після того, як втік із України 16 років тому. Здавалося, з цього приводу українцям дуже навіть є про що поговорити і про що згадати. Але ні – коротке повідомлення на другорядних ресурсах і після цього повна тиша. Не актуально?

Чому нам було не поговорити про те, що українських шахраїв заарештовують і судять де завгодно, навіть у ворожій нам Росії, але не в Україні? Чому не згадати з цієї нагоди того ж Фірташа, який вже який рік поневіряється під домашнім арештом у Відні, очікуючи екстрадиції до США? Чому не поговорити з цього приводу про перспективи наших нинішніх проросійських політиків? Їм точно буде непереливки і коли Росія прийде сюди, сподіваюсь, цього ніколи не станеться, і коли вони втечуть до Росії - сподіваюсь, що це таки станеться.

Відповідальності перед законом не було ані за Кравчука, ані за Кучми, ані за "злочинного" Януковича, ані за "справедливого" Порошенка

Про що точно не треба говорити з нагоди засудження Бакая у Росії, так це про відповідальність українських шахраїв перед українським законом. Її не було ніколи – ані за часів Кравчука та Кучми, ані за "злочинного режиму" Януковича, ані за "справедливого" Порошенка. Про Зеленського із його "посадками" навіть згадувати смішно. Залишається стежити за пригодами українських шахраїв за кордоном. Там їх таки затримують і засуджують, нехай і умовно. У нас і цього немає. І, на жаль, не буде. Бо не актуально!

Микола Несенюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі