Кремль вирішив створити проблеми Лукашенку, щоб захопити Білорусь

Путінські чекісти працюють за звичними їм кримінальними схемами

Кремль може спробувати використати президентські вибори в Білорусі, щоб здійснити давно запланований аншлюс цієї республіки. Путінські чекісти працюють за звичними їм кримінальними схемами 1990-х. Спочатку клієнтові створюють проблеми, а потім пропонують "кришу" на умовах встановлення контролю над його бізнесом. Саме цю схему реалізовують стосовно Лукашенка.

Лука упирався і брикався, коли його гнали в російське стійло і останнім часом поводився занадто борзо. Кремль вирішив використати складну передвиборну ситуацію, щоб створити йому проблеми, які він не зможе вирішити без російської силової підтримки. Розрахунок роблять на те, що Лукашенко, опинившись перед реальною загрозою втратити владу, побіжить до Путіна за підтримкою. Умовою спасіння Луки стане аншлюс, від якого він вже не зможе відмовитися.

Якщо київський Майдан російська влада використала як привід для анексії Криму, то мінський - може стати приводом для спроби захоплення Білорусі.

Однак Білорусь путінському режиму так просто не зжерти - подавиться. Білоруська опозиція правильно робить, що намагається використовувати сьогоднішній унікальний шанс на відсторонення Лукашенка. Якщо він залишиться при владі, рано чи пізно, скільки б не впирався, все одно буде змушений здати білоруську незалежність. Тільки демократична орієнтована на Європу білоруська влада може гарантувати збереження Білорусі як незалежної держави.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі