Аваков створив особисту гвардію. Збирається закручувати гайки

Ні функцій, ні повноважень, ні структури нового департаменту Нацполіції не розкривають

Розстріл на рибалці під Житомиром, де фігурантами стали нацгвардійці. Потім зґвалтування і тортури в Кагарлику.

Пану Авакову боком виходять його реформи. Або хтось дуже йому допомагає впасти і боляче вдаритись.

Але ж уся відповідальність за провали – на ньому. Тут попередників не згадаєш. Поліцію і Нацгвардію створили при ньому. Кожна 12 гривня у державному бюджеті витрачається на соколів Авакова.

А тут нас усіх оглушила новина – у Нацполіції створили новий департамент. Тільки ж наче з помпою і під литаври Аваков закрив департамент захисту економіки Нацполіції. На камеру радісно говорили, що не буде наш правоохоронний орган наїжджати на бізнес. Не той у нас профіль. Радійте. Цілуйте руки. І тут – обана. У Нацполіції створили новий підрозділ - Департамент захисту інтересів суспільства і держави. Ні його функцій, ні повноважень, ні структури не розкривають. Військова таємниця.

Покажіть мені ще хоч одну країну, де департамент захисту інтересів суспільства від цього самого суспільства утаємничили?

Департамент захисту інтересів суспільства від цього самого суспільства утаємничили

Це у них що – ескадрони смерті?

Були у 1950-1960-х роках у Латинській Америці такі недержавні підпільні організації. У які входили офіцери армії і поліції. Вдень поліціянт на роботі державу охороняє, а вночі він теж якби за державу бореться, ганяє мафіозо і комуністів. Ну заодно можна грабувати на свою користь або поквитатися з особистим недругом.

Чи це особиста гвардія сірого кардинала української політики?

Насправді, це показово. Нам дають зрозуміти, що долю країни вершить не хлопчик, який дає брифінги. А якраз ті, хто має свою гвардію за кошти платників податків.

А ви кажете про зовнішнє управління. Тут не слабе внутрішнє управління.

І знову ж, про якість кадрів та принципи їх роботи ми цими днями дізналися.

Мені здається, що тут хтось збирається закручувати гайки. Вони ж не пам'ятають, що новітня історія України вчить: гайки при закручуванні зриває. А на гвардійців кардинала виходять мушкетери.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі