Треба готуватися до глобальної кризи на державному рівні

Наші сусіди в Запорєбріку будуть створювати центри напруги і запускати кризові сценарії. А влада не зможе адекватно реагувати на ці процеси

Зеленський все ще не готовий до кризових ситуацій. Це стало остаточно зрозуміло після низки криз на початку року, які показали слабкість і розгубленість влади в екстремальних умовах. Спочатку Оман, потім трагедія в Ірані, а трохи пізніше Нові Санжари. Щоразу Зеленський виявлявся не готовим до нелінійних кризових подій і показував свою персональну та командну слабкість і розгубленість.

На жаль, це видно не тільки його критикам, але і всім іншим, хто тверезо мислить і здатний аналізувати ситуацію. Значить, це вже зрозуміли і наші західні партнери і наші вороги в Кремлі. І якщо наші партнери будуть просто це враховувати при формуванні протоколів реагування, то в Кремлі це можуть використати у своїх інтересах, запускаючи кризи в Україні або створюючи штучні проблеми Зеленському, щоб він став ще більш поступливим і піддатливим. Адже метою Кремля залишається домінування в регіоні через повернення України у свою орбіту впливу.

А ще у нас очікуються три гарантованих кризи. Епідемія коронавірусу, наслідки прийняття закону про землю і загальна політична криза влади через некомпетентність і розкол всередині команди Зе, а також через загострення вимог олігархів.

Буде велика удача, якщо нам вдасться вистояти за настільки слабкої влади

Все це налаштовує мене не стільки на песимістичний лад, скільки підштовхує до розуміння, що треба готуватися до глобальної кризи на державному рівні. І те, що наші сусіди в Запорєбріку, які мають колосальний досвід у конфліктології та профільні аналітичні центри, не будуть просто чекати, я впевнений. Вони будуть створювати центри напруги і запускати кризові сценарії. А влада не зможе адекватно реагувати на ці процеси, бо не готова і не має протоколів реагування.

До всього цього треба додати і те, що в оточенні Зеленського банально нема людей з позитивним досвідом реагування в кризових ситуаціях на рівні держави. Прорив каналізації будинку або колючка в пальці не рахуються такими кризами, проходження яких можна було б зарахувати комусь із прислуги Зеленського як гідний досвід.

Усім нам варто бути холоднокровними та постійно аналізувати все, що відбувається, а не реагувати емоційно. Перемогти можна лише об'єднавши зусилля проти зовнішньої загрози і внутрішніх ворогів. А те, що найближчим часом почнуться кризи, я не сумніваюся. І це буде велика удача, якщо нам вдасться вистояти за настільки слабкої влади. Але іншого варіанту у нас нема. Поки нема.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі