Чекісти хочуть повісити Росії на шию нового Путіна

Чекістський Карфаген має бути зруйновано

Важлива не так фігура Путіна, як соціальна корпорація, яку він представляє. Під час перебудови були політики яскравіші й харизматичніші за Єльцина. Травкін, наприклад, виступав блискуче, був шалено популярним. Але не зрослося, пішов у політичне забуття. А ось недорікуватий, повсякчас піддатий Єльцин став першим президентом Росії.

Секрет його успіху в тому, що він був вихідцем із вищої партійної номенклатури, яка ніколи не підтримала б якогось виконроба Травкіна, а ось колишній кандидат у члени політбюро для неї був за визначенням своїм. Єльцин став президентом воскреслої й перефарбованої номенклатури.

Чекісти виявилися найбільш життєздатною, агресивною її частиною й ішли до влади різними колонами. Головний конкурент Путіна Примаков був теж із-поміж них.

Путін досі представляє інтереси і поділяє світогляд саме цієї соціальної корпорації. Звідси специфіка його правління: параноїдальний страх перед Заходом, ксенофобія, патологічна брехня, прагнення розв'язувати складні питання за допомогою таємних спецоперацій, презирство до прав і свобод людини, до демократії.

Майбутнє Росії залежить від того, чи зможе чекістська корпорація утримати владу після неминучої, рано чи пізно, відставки Путіна

Майбутнє Росії залежить від того, чи зможе чекістська корпорація утримати владу після неминучої, рано чи пізно, відставки Путіна (принаймні він не безсмертний). Свого часу чекісти змогли продати населенню фальшивого "Штірліца" з петербурзького підворіття. Цей фокус може повторитися. Можливо, вони хочуть згодом повісити країні на шию нового "Путіна". Тому влада так захищає репутацію цієї корпорації, вихваляє її минуле і сьогодення, виправдовує сталінські репресії тощо. Потрібен інформаційний наступ на чекізм, який викриває злочини не тільки окремих осіб, а всього злочинного інституту. Чекістський Карфаген, побудований на насильстві та брехні, має бути зруйновано.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі