Зеленський може стати в Росії популярнішим за Путіна

Російській владі можна влаштувати такі проблеми вдома, що їй буде не до України

Володимир Зеленський зробив перший сильний хід у ролі президент. Він продемонстрував нову, гнучку тактику протистояння путінській гібридній агресії.

Протягом останніх років Україна була у глухій обороні в інформаційній війні. Вона переважно відбивала атаки і викривала брехню російської влади і ЗМІ. У такий спосіб вдавалося підтримувати у значної частини українського суспільства волю до спротиву. Однак агресора самими оборонними діями не переможеш. В інформаційній війні найкращий захист – напад. Багато десятиліть Захід протистояв комуністичній експансії, ведучи активну просвітницьку кампанію, спрямовану на радянське суспільство.

В інформаційній війні найкращий захист – напад

Україна взагалі не веде свідому інформаційну роботу з російською аудиторією. Популярні українські автори оголосили Росію кінченим "мордором", а всіх росіян - агресорами. Ця емоційно зрозуміла, але прямолінійна тактика тільки допомагає російській владі, гуртувати навколо себе суспільство і нацьковувати його на українських "ворогів".

Для Путіна прагнення підпорядкувати собі Україну давно стало маніакальною ідеєю фікс. Із доброї волі він українців у спокої не залишить і тим паче не віддасть захопленого. Однак у диктатора є ахіллесова п'ята – внутрішньополітична (не)стійкість режиму, популярність якого зараз дуже низька. Старий нудний Путін у Росії набрид дуже багатьом. Російській владі можна влаштувати такі проблеми вдома, що їй буде не до України.

Історія Зеленського дає росіянам надію на нову молоду, демократичну, європейськи орієнтовану владу

Зеленський абсолютно правильно звертається безпосередньо до російського суспільства і простягає руку тамтешній опозиції. Його історія дає росіянам надію на нову молоду, демократичну, європейськи орієнтовану владу. У разі правильного позиціонування Зеленський може стати популярнішим у Росії, ніж сам Путін. У цій ситуації Кремлю буде дуже складно продовжувати антиукраїнську агресію.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі