Чому СРСР давно гепнувся, а КНДР живіший за всіх живих?

Уперед до кастового суспільства

Знаєте, чому СРСР давно гепнувся, а КНДР живіший за всіх живих? Однією з причин може бути те, що в СРСР не було спадкової аристократії і кастової системи, а в КНДР є.

У СРСР на відміну від КНДР номенклатурщики (включаючи першу особу) не могли автоматично передавати привілеї і владу у спадок. Тільки після краху Радянського Союзу вони отримали у спадкову власність ресурси, якими розпоряджалися. Можливо тому ні номенклатурщики, ні їхні діти не були мотивовані захищати СРСР і активно включилися в єльцинські "реформи".

Ні номенклатурщики, ні їхні діти не були мотивовані захищати СРСР і активно включилися в єльцинські "реформи"

Путінська влада врахувала радянський досвід. У сучасній Росії швидко формується, по суті, кастове суспільство. Сучасна номенклатура - це вже не самотні радянські бонзи і "хлопчики мажори" з МЗС, а пов'язані один з одним діловими, дружніми і родинними відносинами мафіозні сім'ї, які включають вищих бюрократів, великих власників, силовиків, депутатів. Путіни-Шамалови-Ротенберги-Ковальчуки-Чайки-Патрушеви-Рогозіни-Бортнікови-Турчаки і т.д. за будь-яку ціну захищатимуть свою владу і власність від найменших намірів на якісь перебудови і реформи, які можуть порушити сьогоднішній статус-кво. Вони будуть і далі відганяти "куховарчиних дітей" від соціальних ліфтів, охороняючи свої позиції від потенційної конкуренції.

Перші сім'ї держави формують вищу спадкову касту. До наступної за рангом належить їхня силова, пропагандистська і ділова обслуга. Більшу частину населення намагаються загнати в нижчі касти, з спадкоємним низьким соціальним статусом, без шансів на соціальну мобільність навіть для віддалених нащадків.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі