Ядро Землі розширюється і ймовірність катаклізмів збільшується

Ми живемо на пороховій бочці

Нещодавно задумався, звідки взялася на Землі вода, і зробив несподівані й не дуже приємні відкриття.

Так, безумовно, вода (H2O) це сполука водню і кисню, але як вони з'явилися на нашій планеті, яка не більше пікселя в масштабах всесвіту, що виникла в результаті "великого вибуху", де між трильйонів об'єктів є тільки вакуум, порожнеча.

Міркування та пошук інформації привели до цікавих відкриттів:

1. Кисень у Всесвіті є. І його дуже багато, він є найбільш поширеним важким елементом у Всесвіті, якщо точніше, третім за поширеністю елементом в космосі після водню і гелію.

2. Водень – це елемент, зазвичай у формі газу, який складається з одного протона і одного електрона. Водень є найбільш поширеним елементом у Всесвіті, на його частку припадає близько 75% нормальної речовини, і був утворений в результаті Великого вибуху. У Всесвіті водню приблизно в 10 разів більше ніж гелію, а кисень, третій найпоширеніший елемент, його приблизно в 1000 разів менше, ніж водню.

Наша планета не статична. Вона весь час розширюється, про що свідчить постійне збільшення відстані між континентами

3. Наша планета не статична. Вона весь час розширюється, про що свідчить постійне збільшення відстані між континентами. А так само те, що Африка почала розколюватися.

4. Але чому розширюється Земля, ми достовірно не знаємо. Є маса гіпотез, зокрема й про старіння Землі.

5. Мене зацікавила та, де йдеться про те, що ядро Землі складається із заліза. Там з якоїсь причини відбувається термоядерна реакція, причини і наслідки якої не дуже зрозумілі.

6. Одна з гіпотез говорить, що в процесі формування Землі якимось чином наше ядро було наповнене воднем. І ось тут найцікавіше. З огляду на високу реакційну здатність водень з молекулярної форми може легко переходити в атомарну та іонну. Атомарний водень є єдиною формою водню, здатною проникати (дифундувати) через метали. Саме цією властивістю водню обумовлені всі проблеми пошкодження металів. Виходить, що водень, проникаючи в кристалічну решітку заліза, деформує її. Це і було головним відкриттям. У школі на фізиці нам цього не розповідали.

Водень, проникаючи в кристалічну решітку заліза, деформує її

7. Внаслідок термоядерного синтезу водень вивільняється з кристалічної решітки заліза, і перебуваючи під високим тиском, прагне туди, де тиск менше – на поверхню, кристалічна решітка заліза при цьому розширюється, ядро Землі збільшується.

8. Розширення ядра Землі призводить до руху тектонічних плит, виникнення тріщин в мантії і виходу назовні магми разом з водяною парою, яка утворюється внаслідок високотемпературної реакції, що зв'язує водень, який виділяється, і атмосферний кисень.

9. Пар, потрапляючи в атмосферу, перетворюється на хмари і випадає у вигляді опадів, підвищуючи рівень світового океану.

Гіпотеза не претендує на догматичність, але мені здалася цікавою. Тут є і відповідь на запитання, звідки взялася вода і чому Земля розширюється.

Чим все це загрожує?

- Розширення ядра Землі зупинити не можна і ймовірність землетрусів і катаклізмів збільшується щорічно (динаміка останніх десятиліть це підтверджує).

Розширення ядра Землі зупинити не можна і ймовірність землетрусів і катаклізмів збільшується щорічно

- Зростання рівня світового океану – практично незворотний процес, якщо, звичайно, не буде ядерної зими чи іншого катаклізму з новим періодом вічної мерзлоти, яка вбила динозаврів.

Головний висновок: ми живемо на пороховій бочці, наповненій воднем.

Я не впевнений, що людство переживе ядерну війну. Прискорення виділення водню на поверхню внаслідок зсуву тектонічних плит і появи розломів – непередбачувані і можуть мати катастрофічні наслідки для всієї Землі.

Тепер і ви живіть з цим.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі