Теракти в Росії замовляли? Розпишіться

Кремлю зараз не вистачає офіційно заявленого "замовника"

Уже немає сумнівів, що в російському Магнітогорську стався теракт.

Цікаво, що ФСБ в Челябінській області відмовилося від коментарів, а Слідчий комітет РФ порадив звертатися в Москву - вони замовляли і проводили, тому знають, що, як і навіщо.

Насправді, про можливі теракти у відповідь на напругу між суспільством і Кремлем, зниженням рейтингу Путіна і силовиків багато експертів і ваш покірний слуга попереджали вже давно. Одного разу в 1999 році це спрацювало. "Рязанський цукор" (серія терактів у Москві, Буйнакську та Волгодонську в 1999 році. Загинули 307 осіб. - Gazeta.ua) і Друга чеченська війна зробили рейтинг Путіну, борцю з тероризмом, корупцією, олігархами і економічними проблемами.

Про можливі теракти в Росії попередило і Міністерство закордонних справ Великобританії 28 грудня. Важко припустити, що розвідка Великобританії проникає в терористичні групи в Росії. Створення, ведення та управління терористичними групами - це все-таки виняткова компетенція російських спецслужб. І не тільки в Росії. З огляду на їхню нинішню "дірявість", неважко зрозуміти звідки витекла інформація про серію терактів.

Для більшого ефекту потрібно було більше терактів і більше жертв. Відома вже косорукістю виконавців поки рятує життя громадянам Росії

Для більшого ефекту потрібно було більше терактів і більше жертв. Відома вже косорукістю виконавців поки рятує життя громадянам Росії. Бомжа, який розрядив бомбу, виявили негайно. Про те, хто закладав бомбу, поки нічого не відомо. Така вибіркова увага відеокамер. Схожий випадок був при вбивстві Бориса Нємцова.

Зате всіх можливих свідків акуратно знищили. Схоже на дії в Норд-Ості. А раптом би щось не те сказали. Або навіть повторили дурну заяву Слідчого комітету, що за роз'ясненнями треба звертатися в Москву.

Для цілісної картини Кремлю зараз не вистачає офіційно заявленого "замовника". У 1999 році, тодішній секретар Ради безпеки на зустрічі в "Президент готелі" запевняв лідерів політичних партій, що Перша і Друга чеченські війни, теракти в Росії - результат діяльності американських спецслужб. Погано мотивована маніакальність тоді виявлялася тільки у окремих представників оточення Путіна. Сьогодні це добре налагоджений інструмент.

Щось давно не було викривальних заяв Путіна - сьогодні саме час. Чи повірять в цю версію Кремля громадяни Росії - питання.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі