Наступна ціль Росії – Білорусь

Режим може існувати тільки в стані військової параної

Рейтинг Путіна рекордно знизився (на 12% за даними Левада-центру). Цей режим може існувати тільки в стані військової параної, коли навколо вороги і єдиний захисник від них - "сильна влада". Як тільки градус урапатріотичної істерії падає, люди починають замислюватися над причинами своєї бідності і безправ'я.

Мундіаль, всупереч очікуванням влади, не допоміг росіянам змиритися з підвищенням пенсійного віку, ПДВ і цін. Навпаки, трохи розвіявши атмосферу обложеної фортеці, він зробив ці заходи ще болючішими.

Найімовірніше, Кремль буде змушений вчинити новий агресивний демарш на міжнародній арені, щоб послабити невдоволення громадян своєю внутрішньою політикою. Найбільш безпечна і вигідна ціль - Білорусь. Дуже великий ризик, що Путін спробує організувати аншлюс цієї країни. Недарма про таку загрозу недавно проговорився і сам Лукашенко.

Кремль буде змушений вчинити новий агресивний демарш на міжнародній арені, щоб послабити невдоволення громадян своєю внутрішньою політикою

Зробити це Путіну буде зовсім неважко. Я нещодавно розмовляв з декількома обізнаними вихідцями з Білорусі. Вони в один голос говорять, що "Лука" місцевій еліті і населенню страшенно набрид. При цьому в перспективи білоруської опозиції ніхто не вірить. Усі надії пов'язують з Путіним, реальний рейтинг якого в Білорусі вищий, ніж у президента країни.

За Лукашенка ніхто не заступиться: ні населення, ні власні, інфільтровані російськими агентами силові структури, ні Захід (для якого він - "останній диктатор Європи"). Більш того, як кажуть добре поінформовані люди, у російської влади є компромат на Лукашенка, який містить докази його персональної відповідальності за викрадення і вбивства білоруських опозиціонерів (багато учасників тих подій тепер живуть в Росії).

Сценарій може бути приблизно таким. Путін, як він часто робить, використає досвід Гітлера (ультиматум Емілю Гаху перед захопленням Чехії). Він викличе Лукашенка на переговори, приголомшить компроматом, і поставить йому ультиматум з вимогою підписати договір про аншлюс з Росією.

Путін викличе Лукашенка на переговори, приголомшить компроматом, і поставить йому ультиматум з вимогою підписати договір про аншлюс з Росією

Якщо "Батька" упреться, його просто інтернують в Москві. А путінська агентура за цей час в білоруських силових і держструктурах за допомогою російських "зелених чоловічків" зробить переворот. Потім стандартний "референдум" і договір про вступ Білорусі в Російську Федерацію на правах суб'єкта з особливим статусом (Конституцію РФ можна швидко змінити).

А далі - нова урапатріотична вакханалія. Всі претензії до влади забуті. Путін - знову герой, переможець, "який об'єднав два братні народи і відродив Росію в історичних кордонах".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі