Реванш проросійських: як продають українських громадян

Мураєв продемонстрував, як виглядає дно

"Олега Сенцова можна по-різному сприймати. Людина готувала підпали та вибухи: для однієї частини населення він є терористом, для націоналістичної частини він є героєм. І час покаже, хто має рацію".

Це заявив український нардеп Євген Мураєв. Якщо ви не знали, як виглядає дно, то приблизно ось так, - пише Павло Казарін для "Крим.Реалії".

Реванш - це не обнулення нового українського символічного. Не реінкарнація 23 лютого і не культ "победобесия". Реванш - це навіть не здача України у власність російським монополіям. Євген Мураєв довів: реванш – це продаж українських громадян.

Євген Мураєв довів: реванш – це продаж українських громадян

Нічим іншим не можна пояснити те, що український нардеп цитує версію російського звинувачення. Він не ставить її під сумнів. Не згадує про катування, під якими вибивали свідчення з Сенцова і його колег. Не згадує, що справа Сенцова стала першим показовим процесом ФСБ в анексованому Криму. Замість цього він поводиться як прес-секретар російської прокуратури.

Українські проросійські часто намагаються прикинутися опозицією. Говорять, що вони – лише виразники альтернативної точки зору. Запевняють, що захищають порядок дня незгодних. Насправді, ні.

Українські проросійські – це оксюморон. Таке словосполучення могло існувати до війни. До того моменту, як Москва відібрала Крим і підпалила Донбас. З лютого 2014-го єдине питання, яке має значення, звучить просто: "Чиєї перемоги і чиєї поразки ви бажаєте за підсумком цієї війни?". І я прекрасно розумію, яку відповідь готовий дати Євген Мураєв.

З лютого 2014-го єдине питання, яке має значення, звучить просто: "Чиєї перемоги і чиєї поразки ви бажаєте за підсумком цієї війни?"

У цьому і особливість. Немає ніякої точки компромісу з цими людьми. Їх неможливо включити в український проект, просто тому, що їм не потрібен ніякий український проект. Їм просто потрібна Росія – і ні на що менше вони не погодяться.

Якщо вони переможуть – ми побачимо судові процеси над армією. Арешти добровольців, які воювали на стороні Києва. Екстрадицію в Росію українців, які захищали Україну останні чотири роки. Зрештою, якщо людина готова транслювати російську точку зору на українських політв'язнів – то наївно чекати, що в інших питаннях вона вирішить проявити принциповість.

Якщо вони переможуть – ми побачимо судові процеси над армією. Арешти добровольців. Екстрадицію в Росію українців, які захищали Україну останні чотири роки

Немає сенсу вести з ними переговори. Ніщо із запропонованого не буде для них достатнім. Навіть Митний союз і "друга державна" будуть для них лише проміжною стадією. А слідом повинні йти поглинання і уніфікація.

Євген Мураєв не ідіот. Він всього лише заробляє гроші і робить кар'єру. Єдина проблема в тому, що в його зображенні майбутнього, судячи з усього, немає місця для України і українців. У кращому випадку, знайдеться місце для Малоросії і малоросів.

І то не факт.

Copyright © 2018 RFE / RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі