Як політики шкодять своїм виборцям

Тотальна незрілість

Основна проблема українського політикуму - тотальна незрілість. Навіть найкращі з політиків необдуманими діями шкодять своїм виборцям.

Ось Мустафа Найєм. Не політизував свою бійку, молодець. Але потім, вже охолонувши від емоцій, пише з лікарні пост, що хамів на дорозі треба карати самостійно. Вибачте, але це не позиція людини, яка думає про наслідки своїх слів. З точки зору пацанськи понять - він красень. Але на практиці його поради не принесуть нічого, крім проблем.

Найєм пише, що хамів на дорозі треба карати самостійно. На практиці його поради не принесуть нічого, крім проблем

Коли десь в провінції, його підписник, начитавшись Мустафи, почне задиратися з "Мерседесами" на "Ланосі", його закопають біля дороги разом з "Ланосом". Тому що, нагадаю, самого Мустафу побили серед білого дня, в центрі Києва і ніхто йому не допоміг. Просто уявіть, що інцидент стався вночі десь під Пирятином і наслідки.

На виклик народного депутата Мустафи через 10 хвилин приїхало три екіпажі поліції і дві швидкі. На виклик його підписника через пару годин з району приїде поліцейський "бобік", коли його тіло буде вже холонути в канаві. Якщо цій людині пощастить і її просто покалічать, лікувати потерпілого будуть не в приватній клініці, як депутата, а в районній лікарні, де з діагностики тільки рентген і світла голова хірурга. Ну і брат Мустафи з суду стрімити не буде. Випишуть хуліганам штраф і вони стануть ще більш козирними пацанами на районі. А жертва ходитиме опущеною і в неї тикатимуть пальцями.

Лікувати потерпілого будуть не в приватній клініці, як депутата, а в районній лікарні, де з діагностики тільки рентген і світла голова хірурга

Думаєте, перебільшую? Ні. Це стандарт для таких інцидентів. Саме тому, а не через боягузтво, переважна більшість з нас вважає за краще не вплутуватися в дорожні розбірки.

Перш, ніж закликати громадян класти своє здоров'я на вівтар справедливості, депутат Найєм краще б протиснув у Раді закон про посилення відповідальності за хуліганство. Тому що якщо навіть за зламану щелепу нардепа з п'ятьох реально сяде тільки один, це неправильно. Громадяни повинні захищати свою гідність, безумовно. Але політики не повинні бездумно посилати громадян в бій, не подбавши про їх захист: працюючу поліцію, справедливий суд, хорошу медицину. Публічній людині треба бути не тільки яскравим, але і відповідальним.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі