Три інструменти, які зупинять Кремль

Санкції проти Росії залишаються символічними

США готуються ввести чергові санкції щодо Росії. Цього разу - проти компаній, які причетні до виготовлення хімічної зброї для режиму сирійського лідера Башара Асада. Але подібні санкції не здатні змінити політику президента РФ Володимира Путіна.

Санкції проти Росії залишаються символічними. Вони мають конкретний фінансовий ефект: падають котирування компаній, проти яких ці санкції спрямовані. Але все одно ефект дуже символічний. Заходу вдалося зупинити Радянський Союз більш серйозними діями. Ембарго на нафту, ембарго на сучасні технології подвійного призначення та падіння цін на нафту - ось ці три інструменти є справжніми санкціями, здатними зупинити Кремль. Все інше – символіка, - розповів "Апострофу" російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

Ембарго на нафту, ембарго на сучасні технології подвійного призначення та падіння цін на нафту - ось ці три інструменти є справжніми санкціями, здатними зупинити Кремль

Думаю, що на Заході, на жаль, немає готовності до таких дій. Тому що влада в цивілізованих країнах переобирається, а в умовах вільних виборів здатність до радикальних дій знижена.

Багато в чому сьогоднішня поведінка Дональда Трампа в Сирії, його заяви про виведення військ із Сирії (що лунали ще до хіматаки та удару сил західної коаліції по об'єктах, підконтрольних Башару Асаду, - ред.) базуються на необхідності зберегти підтримку суспільства для наступних виборів.

Те ж саме відбувається в Німеччині, яка взагалі відмовилась брати участь у коаліції в Сирії, а також у Франції та Великій Британії.

Будь-яке цивілізоване суспільство сприймає радикальні або військові дії з невдоволенням. Щоб здійснювати такі дії, потрібна велика робота зі створення мотиваційних передумов. У Великій Британії цим мотивом стало використання бойових отруйних речовин, коли російські спецслужби намагалися знищити Сергія Скрипаля. Громадяни нарешті зрозуміли, що це дуже серйозна загроза.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі