За що російська верхівка любить і водночас ненавидить Захід

Захоплення курорту

Прийнято вважати, що російські чиновники ставляться до Заходу з якоюсь шизофренічною роздвоєністю. З одного боку, вони вивозять туди накрадені гроші, дітей, дружин, коханок і при першому ж шухері біжать саме в західному напрямку. А з іншого - проклинають, намагаються його всіляко послабити й розколоти. Однак ніякого протиріччя в цьому немає. Друге цілком логічно випливає з першого. Путінська влада одночасно жадає і ненавидять Захід, як лисиця ненавидить виноград, до якого не зможе дотягнутися, щоб зжерти. Хоча російські начальники вже обзавелися численною челяддю із західних політиків і журналістів, типу бідолахи Шредера, вони все одно не відчувають себе на Заході повноправними господарями, як звикли в Росії. Для путінських силовиків і олігархів це обурливе порушення природного порядку речей, при якому вони - природні пани, а всі інші - обслуговуючі їх раби.

Путінська влада одночасно жадає і ненавидять Захід

Головна причина подібного неподобства, з їх погляду, в тому, що у світі ще існують такі дурниці, як демократія, правова держава, права людини. Ось це все вони й хочуть знищити, підпорядкувавши Захід собі. Щоб приїжджати туди вже не на пташиних правах дивакуватих багатіїв з дикої країни, а як повновладні господарі. Щоб не боятися, що який-небудь місцевий "комісар Катанья" заарештує їх активи, а дітей, що нашкодили (задавить, наприклад, "рідна кров" по п'янці якого-небудь місцевого лоха), заховає за ґрати. Вони хотіли б відчувати себе в Європі, як у власному заміському маєтку, на особистому курорті, де є приватний банк і школа для дітей.

Російські гроші, вивезені на Захід, працюють, як "Брудна бомба" під демократією

Російська верхівка прагне зруйнувати або хоча б максимально послабити західну демократію, щоб "приватизувати" Захід, як у минулому Росію. Саме з цією метою вона підтримує там антидемократичні, ксенофобські сили. Величезні кошти (за останніми оцінками близько трильйона доларів), вивезені за кордон, працюють як "брудна бомба" під демократією. Гібридна війна - ця спроба путінської олігархії не тільки гарантувати недоторканність вивезених на Захід капіталів, а й здійснити рейдерське захоплення демократичних країн.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі