Що таке російський гангста-патріотизм?

Ніяких сентиментів і рожевих шмарклів

Ілля Глазунов (Народний художник СРСР, президент Російської Академії Мистецтв, один з лідерів націонал-шовіністичного руху в сучасній російській культурі. - Gazeta.ua) на багато років пережив свій "лубочно-патриотический" стиль: святі, царі, російські хлопчики з виряченими очима, берізки і маківки церков; культ сільської архаїки, антисемітизм, православ'я, націонал-романтизм. Під час перебудови більшість політиків-патріотів слідували цьому романтичному стилю. Недарма їх ідейними вождями були в основному письменники та художники: Солоухін, Распутін, Бєлов, той же Глазунов.

Гей ви, гейєвропейско-америкоські ісламісти-бандерівці: "в очі дивись, в сортирі замочимо, обрізаємо, так щоб не виросло, отбуцкаємо за рогом, замучитеся пил ковтати, доктора надішлемо, дебіли, б ...!"

Ця рання патріотична хвиля в російській політиці зазнала повне фіаско на перших же вільних виборах в 1990 році. Тоді росіяни відмовили націонал-патріотам у підтримці. Програв і Глазунов, який висунув свою кандидатуру на З'їзд народних депутатів РРФСР. Загалом "лубочно-патриотический" росіянам в душу не запав. Стиль, який створили Путіну ті, хто посадив його в президентське крісло, був зовсім іншим. Його можна назвати гангстерським патріотизмом або гангста-патріотичним стилем. Ніяких сентиментів і рожевих шмарклів. Культ сили, хамської самовпевненості, бандитської агресивної нахабності. Гей ви, гейєвропейсько-америкоські ісламісти-бандерівці: "в очі дивись, в сортирі замочимо, обріжемо, так щоб не виросло, отбуцкаємо за рогом, замучитеся пил ковтати, доктора надішлемо, дебіли, б ...!". Це було потрапляння в десятку. Такий стиль став мегапопулярним і забезпечив путінському режиму успіх в країні кримінального шансону, де практично кожен, якщо сам не сидів, має родичів або друзів, які пройшли через табори.

Саме гангста-патріотизм став основним стилем телевізійних програм, визначив стилістику поведінки російських чиновників і дипломатів, всієї зовнішньої політики Росії. Саме його сповідує національний лідер, він же хрещений батько гангста-імперії.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі