Путіну потрібна нова "візитка Яроша"

В умовах зміни ставлення Євросоюзу та Сполучених Штатів Америки до ситуації в Україні пропагандистській "машині" потрібні нові підтверджуючі факти.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальні справи стосовно п'ятьох громадян, обвинувачених у причетності до діяльності "Правого сектора". За версією слідства, ці росіяни в різний час виїхали з Росії в Україну, де вступили в ряди організації. Крім того, СК РФ застерігає російських громадян від участі в "авантюрах, локальних збройних конфліктах на боці заборонених екстремістських організацій".

Я думаю, що наближається час, коли вирішуватиметься ситуація зі сходом України і Кримом. Зрозуміло, незабаром буде піднято питання про переговори на тему дотримання міжнародних угод. Путін дуже хоче будь-яких переговорів із Трампом, та й будь-яких міжнародних переговорів, - пише Костянтин Боровий для "Апостроф".

По-перше, йому потрібен статус переговорника, лідера. Зараз він у нього жахливий – статус просто бандита, який займається і кібертаками, і різними провокаціями і в Сирії, і в Україні. Йому потрібно трохи скорегувати цей статус, але, мабуть, найпростіший спосіб це зробити для нього – знову підняти тему про фашистів, які нібито прийшли до влади в Києві. По-друге, зрозуміло, що російські спецслужби беруть участь у політичному процесі в Україні, і вони намагаються впливати на радикальні групи також і в Сербії, у Франції, Угорщині, Греції. Саме така діяльність представляє найбільший інтерес для спецслужб.

Діяти через якісь адекватні політичні структури росіянам дуже складно

Втручання ж за допомогою пропаганди - досить сильний важіль впливу на суспільство, на інформаційне середовище. Не дивно, що вони діють ось таким способом. Діяти через якісь адекватні політичні структури росіянам дуже складно. Тому вони намагаються впливати через пропаганду, продавлюючи два істотних моменти: наново піднімаючи тему радикалів в українській політиці і, намагаючись ще раз довести або показати, що влада в Києві не цілком легітимна, що є основною складовою пропагандистської кампанії.

Так, поява знову теми про "візитку Яроша", показує, що пропагандистська кампанія РФ, її установки, завжди трохи абсурдні. Вони не ґрунтуються на реальних фактах, вони ґрунтуються на головній тезі, що їм потрібно довести. Зараз, мабуть, це відновлення тієї складової пропагандистської кампанії, яка стверджує, що в Києві не легітимна влада, радикали, і їм потрібно це все пов'язати якось. "Правий сектор" з Порошенком, з Радою, урядом. Це пропаганда, в якій шукати логіки не потрібно і марно. Ось зовсім недавно було рішення російського суду про те, що нинішня влада в Україні не легітимно прийшла до влади в результаті перевороту. Всі ці моменти свідчать про те, я думаю, що йде пропагандистська підготовка до етапу переговорів з приводу Криму та сходу України.

Інших способів донести свою тезу про нелегітимності української влади Путіна в майбутніх переговорах з Трампом або ЄС, окрім як за допомогою пропаганди, немає. Ніяких інших доказів вони в Кремлі придумати не можуть, значить вони будуть діяти таким примітивним способом, продавлюючи свою лінію.

Пропаганда РФ полягає спрямована в першу чергу на внутрішній ринок, громадян Росії

Безумовно, особливість впливу пропагандистської кампанії РФ полягає в тому, що вона спрямована в першу чергу на внутрішній ринок, на громадян Росії. Однак через МЗС РФ, через зовнішні пропагандистські канали як RT, Sputnik, вона транслюється і на Захід, як доказ їхньої позиції, аргумент про те, що "сепаратисти" на Донбасі нібито протистоять нелегітимній українській владі. А ось, коли якісь із цих позицій транслює Сергій Лавров, вони набувають дещо інший відтінок – відтінок концепції, у якої є докази. Лавров не буде називати Порошенка фашистом, але говорити про легітимність він може, згадуючи докази, які у нього є.

Оскільки зараз триває підготовка до зміни відносин до ситуації в Україні з боку ЄС та США, пропагандистській "машині" потрібні підтверджуючі факти. Їм потрібна "нова візитка Яроша", а не трирічної давності. Але звертати увагу на цю її нову витівку не варто, адже відверто брехлива пропаганда РФ розрахована на дуже некритично мислячих росіян, а на Захід це не справить ніякого враження.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі