Україна потребує трансформації

Проблема будь-якої української влади - вони далекі від народу, який їх обрав

Дивлюся виступ Гаранта і ще раз переконуюся в необхідності реальної трансформації країни в Республіку, як це і записано в Основному Законі. Проблема цієї влади і всіх попередників у тому, що вони неприйнятно "далекі від свого народу", який їх обрав.

На відміну від нинішньої олігархії, у класичних Республіках роль держави зведена до мінімуму. Центральна влада займається лише питаннями національної безпеки, фіскальними та іншими функціями, які не можуть бути вирішені на місцях. Усі ключові питання залишаються за місцевими громадами, які вправі самостійно приймати рішення у своїй компетенції, починаючи від будівництва доріг і закінчуючи легалізацією грального бізнесу та інших видів підприємницької діяльності, які приносять реальний дохід. Крім того, левова частина податків також залишається в регіонах разом з повноваженнями місцевої публіки розпоряджатися.

З дозволу "доброго царя", регіони отримують відсоток від виплачених податків, звісно ж за "відкат".

Сьогодні ж маємо модель концентрації всіх потоків в Києві. Звідти, з дозволу "доброго царя", регіони отримують відсоток від виплачених податків, звісно ж за "відкат". Таким чином, знижується всяка мотивація у місцевих до розвитку, оскільки у результаті все поглине центральна влада. Те ж саме стосується й народних обранців, яким не має сенсу звітувати перед своїми виборцями і у кращому випадку, вони побачаться рівно через чотири роки під час наступної кампанії.

На принципах Республіки була заснована найсильніша економіка США і ряд інших процвітаючих країн.

А Ви давно бачили депутата, який би працював у своєму виборчому окрузі?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі