Крим поставили на одну дошку зі злиденним Донецьком і Луганськом

Путін знизив статус керівництва так званої Республіки Крим цілком свідомо. "Герої" Кримської весни давно втратили кредит довіри Кремля і зберегти їх у своїх кріслах було для Путіна питанням особистого болючого для нього компромісу

Взяти і воєдино відправити у небуття Константинова, Аксьонова та інших було неприйнятним для Москви, оскільки ці люди були зведені російською пропагандою в ранг нацгероїв на противагу кластеру нацзрадників, що з'явився після анексії Криму.

Путін вважає, що сповна розплатився з кримським керівництвом, що сприяло окупації півострова і в цілому зберегло свої місця при новому режимі.

Тепер, коли рахунки сплачені, а стара кримська еліта грунтовно поживилася за рахунок російського бюджету, може початися велика чистка

Але тепер, коли рахунки сплачені, а стара кримська еліта грунтовно поживилася за рахунок російського бюджету, може початися велика чистка. Вона тим більш важлива як сигнал усім регіональним елітам напередодні голосування за Держдуму 7-го скликання, коли Кремлю важливо виставити всіх у шеренгу.

Підпорядкування Сімферополя Ростову-на-Дону це не просто приниження, тому що в системі росвлади Ростов ще до втечі туди Януковича, був такою собі російською Тмутараканню. Ростов - це ще й центр управління осколками Новоросії, що не відбулася. Тобто тепер Крим поставлений на одну дошку зі злиденним Донецьком і Луганськом, для яких Російська весна так і не обернулася прийняттям до складу РФ, на відміну від Криму.

Путін ще й не довіряє кримській еліті, тому що в силу свого минулого в КДБ знає: хто зрадив раз зрадить і вдруге. Стара істина про те, що Крим під Росією не очікує нічого хорошого, починає збуватися. І значить, тепер свою ціну повинні заплатити ті, хто привів півострів в "російську гавань" - всі ці аксьонови і константинови. Шкіпери та рульові відстояли свою вахту і їх пора списувати на берег.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі