Не мародерствуйте на вбивстві Шеремета

Слідство зобов'язане уважно перевірити всі версії. А представникам влади, політикам і громадським діячам не варто формувати громадську думку під зручний для них варіант

У дев'яностих Павло Шеремет уже був талановитим, яскравим журналістом незалежної преси. У 1997-му він потрапив у білоруську в'язницю за репортаж ОРТ про "незаконний перехід" білорусько-литовського кордону. Влітку 2000-го року "ескадрон смерті" Лукашенка вбив Дмитра Завадського – оператора Шеремета, коли він їхав в Мінський аеропорт зустрічати Павла...

Тепер смерть добралася і до нього. Дві основні версії, що розганяються в мережі: перша - вбивство здійснили спецслужби РФ для дестабілізації ситуації в Україні; друга – машину Притули підірвали спецслужби України, щоб отримати привід для загвинчування гайок і розправи з неугодними.

Але Шеремет – прекрасний журналіст – ніколи не був громадським діячем, політиком, і не становив серйозної загрози ні для кремлівського режиму, ні для київської влади.

Вбити Павла могли і якісь місцеві відщепенці-радикали, щоб посіяти атмосферу страху і терору, і у такий кривавий спосіб спробувати запустити "третій Майдан".

Могли вбити і на побутовому ґрунті, через особисту неприязнь, або внаслідок якихось економічних відносин... І звично повісити справу на Пуйло, на спецслужби.

Тому слідство зобов'язане уважно перевірити всі версії. А представникам влади, політикам і громадським діячам не варто формувати громадську думку під зручний для них варіант. Не треба мародерствувати.

...Подивився відео з місця трагедії. Буквально три людини діставали Павла з понівеченої, димлячої машини. Ще двоє – поливали автомобіль газованою водою з пластикових пляшок. Решта – витріщалися, знімали на телефони, ловили покемонів...

Потім приїхала швидка, поліція... Машина почала розгоратися, і згоріла дотла – разом із відбитками пальців і речовими доказами. Згоріла в центрі міста, на перехресті, в оточенні інших машини, ресторанів і кафе, в кожному з яких є вогнегасник, і сильні, сміливі, небайдужі люди. Або – їх немає вже ніде?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі