Про "Новоросію" намагаються більше не говорити. Кремль розуміє, що втратив Україну

Так що з людьми, які воювали на Донбасі, зараз в Росії відбувається приблизно те саме, що з героями Афганістану після того, як війна завершилася. "Швидше їх забути. По мінімуму їх годувати". Вони в дурнях. Це було зрозуміло і передбачувано. Тому що вони вибрали дурну стратегію і в підсумку виявилися переможеними.

Один з ініціаторів "Російської весни" на Донбасі Ігор Гиркин, він же Стрєлков, продовжує перебувати в Росії і критикувати чинне керівництво країни. Напередодні він заявив, що Кремль "здає" росіян в Україні і закликав президента РФ Володимира Путіна піти у відставку.

Зараз Гиркин знаходиться в статусі маргінала. Як і більшість зачинателів так званої "Російської весни". Обидва сайти, присвячені цій "весни", - цілком маргінальні видання, які працюють на дуже вузьку і далеку від мейнстріму групу користувачів, - говорить Дмитро Орєшкін "Апострофу". - Гиркин, як і Пургин (Андрій Пургин, відсторонений "глава" так званого "Народної ради ДНР", - ред), і "народні мери", був досить безграмотною людиною, яка щиро вважала, що велика держава і великий Радянський Союз є прикладом для наслідування. через свою неосвіченість вони вважали, що цей чудовий механізм необхідно відновити. Їм здавалося, що їх більшість ...

Але ситуація з настроєм росіян найсильнішим чином залежить від того, як це зображується на федеральних каналах. Вони також живуть у вигаданому просторі, але він не радянський, а путінський. Телебачення формує картинку того, що відбувається в світі. У цій картинці Донбас уже перестав існувати. Рівно як перестала існувати "Новоросія".

Телебачення формує картинку того, що відбувається в світі. У цій картинці Донбас уже перестав існувати

Цей термін ( "Новоросія", - ред), який два роки тому використовували з захопленням усі, починаючи від Дугіна (Олександр Дугін, російський "філософ", яка відстоює ідею "євразійської наддержави", - ред) і закінчуючи Кургіняном ( Сергій Кургінян, творець руху "Суть часів", що виступає за т.зв. "червоний реванш", - ред), просто зник із засобів масової інформації. Якщо запитати колишнього прихильника "Новоросії" про поточний стан справ, то він відповість, що там люди якісь дивні. Вони, замість того щоб разом пліч-о-пліч піднятися проти "укро-фашистської хунти", повелися незрозумілим зрадницьким чином. "Тому ми їх ментально віднімаємо з того, що називається "наші люди". Тобто в Росії не можуть визнати, що це вони облажались. Значить, це жителі Донбасу винні." Отже, вони теж виявилися бандерівцями і укро-фашистами ".. .

Оскільки вся Росія орієнтована на Путіна, а йому люди на кшталт Гиркина абсолютно нецікаві, відбувається ізоляція останнього. Гиркина викинули з інформаційного простору. При цьому його підтримує лише незначна частина росіян. Більшість підтримує Путіна. А раз Путіну Гиркин не цікавий, то населення про нього і не говорить.

Все більше людей, зокрема наближених до Путіна, розуміє, що з точки зору Кремля в Україні сталася геополітична катастрофа

Все більше людей, зокрема наближених до Путіна, розуміє, що з точки зору Кремля в Україні сталася геополітична катастрофа. Україну Кремль втратив. Ще три роки тому ніхто уявити собі такого не міг. Україна розвернулася на Захід, Київ йде в НАТО, і найближчими поколіннями це буде продовжуватися.

Що в цій ситуації робити Гиркину? Тільки забратися на паркан і кукурікати звідти. Ось він цим і займається. Насправді він уже нікому не цікавий. Тому що Гиркин після Донбасу - лузер. Він дійсно програв. Як і величезна кількість людей, які з ним програли.

Так що з людьми, які воювали на Донбасі, зараз в Росії відбувається приблизно те саме, що з героями Афганістану після того, як війна завершилася. "Швидше їх забути. По мінімуму їх годувати". Тому що, як говорили радянські чиновники людям, які воювали в Афганістані: "Ми вас туди не посилали. Якого біса ви ходите тут і просите собі військові пенсії або допомогу на лікування ран після поранень?" Те ж зараз відбувається з ними. Вони в дурнях. Це було зрозуміло і передбачувано. Тому що вони вибрали дурну стратегію і в підсумку виявилися переможеними.

Тобто це люди, викинуті на узбіччя історичного процесу. Вони нікому не цікаві. В першу чергу, Путіну. А раз не цікаві Путіну, то, значить, більшості населення. Так влаштована нинішня російська вертикаль влади в ЗМІ. Йде повний контроль пропагандистського апарату, а в ньому місця для "Новоросії", для Донецька і Луганська практично не залишилося. Тому що нічого хорошого там немає. Не вийшло ... Було б дивно, якщо явну геополітичну поразку часто обговорювали б. Так що намагаються не говорити про це взагалі.

Текст публікується з дозволу редакції "Апостроф"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі