Цар умиває руки

Історія з договором про постачання електроенергії до Криму, по суті, перший самостійний успіх української зовнішньої політики. Принаймні, на східному її напрямку

В Інтернеті традиційно багато різного стьобу, але якщо аналізувати серйозно, то історія з договором про постачання електроенергії до Криму, по суті, перший самостійний успіх української зовнішньої політики. Принаймні, на східному її напрямку. - Пише для Крим.Реалії журналіст Айдер Муждабаєв.

Це об'єктивно так, з якого боку неупереджено ні дивись.Честно кажучи, навіть враховуючи жорстку позицію кримськотатарського меджлісу, від української влади я такого не очікував (занадто багато було до того фактів, що свідчили про існування підкилимних домовленостей). Визнаю, що помилявся. Щось там, мабуть, виросло - чи то за допомогою меджлісу, чи то ще якимось чином, неважливо. Думаю, ви розумієте, що саме (у політичному сенсі).

Після Нового року Москву поставлено ​​Києвом у явно програшну ситуацію, коли люди сидітимуть без світла і мерзнутимуть узимку в прямому сенсі слова, через два слова у контракті. На мій особистий погляд, "соцопитування" у цій ситуації виглядає не сильним, а слабким і метушливим ходом: "Цар умиває руки".
"Низовим" підтвердженням даної тези може слугувати моє несподіване листування з жителем Сімферополя, який ходив зустрічати Новий рік на центральну площу, а потім чомусь вирішив поділитися враженнями зі мною.

Навіть враховуючи жорстку позицію кримськотатарського меджлісу, від української влади я такого не очікував


Наводжу його повідомлення майже дослівно (воно дещо плутане, але зміст зрозумілий), з виправленням помилок і нецензурних слів:
"Щодо визнання території Криму в цьому контракті українською ... На площі я почув: Росія не виправдала надій, все г ..., при Україні було краще. І тут же люди співали гімн після привітання Путіна. Я в шоці. Крим на розриві. Хочуть жити, як при Україні, але кричати при цьому "Росія" ... І тут всі в а ... е, думають, що П. задкує."
Звичайно, так вважають не всі в Криму, але я і не ВЦІОМ, з його 93-ма відсотками.

Copyright © 2016 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі