Найчесніша диктатура в історії

Так, повідомляє влада, ми знизимо ваші доходи. Так, ви будете сидіти на дупі, у повній дупі, копатися у гної на своїх ганебних плебейських дачах, а ми будемо жити в елітних селищах, на закордонних віллах, подорожувати, плескатися у теплих морях, пити дороге вино і одягатися в речі кращих дизайнерів. Наші діти вже стали або стануть громадянами ЄС або США, а ваші - невиїзними, де юре або де факто, яка різниця.

Не буде перебільшенням сказати, що в якомусь сенсі я захоплююся російською владою. Оскільки люблю прямих, відвертих людей. А люди, які стоять зараз біля керма Росії, саме такі.

У всіх колишніх версіях автократій влада, краще або гірше, але хоча б робила вигляд, що переживає всі негаразди на "особливому" (а іншого у диктатур не буває) шляху разом з народом. Ця - по суті, навіть і не намагається.

Так, вони можуть, звичайно, десь прибріхувати, викручуватися, лукавити, але зовсім мляво, виключно для проформи. Суть же проведеної політики гранично чітка і виражається з кожним днем ​​все чіткіше. Тобто - зрозуміла кожному росіянину, який, звичайно, ні секунди не вважає владу жертовною, безкорисливою.

Так, повідомляє влада, ми знизимо ваші доходи, причому різко, в рази: у два, у три, у п'ять разів, - дивлячись по ситуації. Так, це все Кримнаш, але - ахаха - ви ж самі його хотіли.

Так, ми обкладемо вас всіма можливими податками, зборами, доїтимемо і особисто вас, і ваш бізнес, у кого він ще є. Ми будемо робити це послідовно, жорстко і стільки, скільки буде потрібно.

Ми будемо економити на вашому здоров'ї, на освіті ваших дітей, на якості ваших продуктів, на вашому одязі, взутті, на ліках, на пенсіях: будемо платити їх якомога пізніше, а якщо буде потрібно - взагалі не будемо. Сказано ж вже, що, згідно зі "скрєпами", діти повинні піклуватися про батьків.

Так, на відібрані у ваших родин гроші ми будемо будувати і показувати вам по телевізору ракети, танки і літаки. Але вам же зрозуміло, що сім з десяти ракет будуть вкрадені і підуть на наші рахунки в російських та закордонних банках, підуть нашим дітям, у яких буде все те, чого ми позбавляємо ваших дітей, причому збільшені в рази.

Це найвищий ступінь розвитку диктаторської справи в історії

Так, ви будете сидіти на дупі, у повній дупі, копатися у гної на своїх ганебних плебейських дачах, а ми будемо жити в елітних селищах, на закордонних віллах, подорожувати, плескатися у теплих морях, пити дороге вино і одягатися в речі кращих дизайнерів. Наші діти вже стали або стануть громадянами ЄС або США, а ваші - невиїзними, де юре або де факто, яка різниця. Ахаха.

А ви будете все це просто терпіти, тому що ви - наша власність, і далеко не найцінніша, навіть скоріше тягар.

Все це якщо й не говориться ось прямо так, то демонструється позамежно відкрито: і абсолютний дурень зрозуміє. Про жодну скромність можновладців і їх оточуючих мови немає. Всі напоказ, назовні.

Безумовно, це найвищий ступінь розвитку диктаторської справи в історії. Розпуста, про яку який-небудь Калігула з його горезвісною шкапою навіть мріяти не міг. Автократизм, доведений до досконалості. Еталон стилю.

Дорога російська владо! Звичайно, п'янке повітря свободи може зрештою зіграти з вами злий жарт. Але поки - браво! - Ви заслуговуєте тільки оплесків. Значно бурхливіших і триваліших, ніж це було у СРСР.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі