Георгій Манчуленко
Народний депутат України II, III, IV скликань. Офіцер повітряно - десантних військ в запасі. Стояв біля витоків Української Гельсінської спілки і Руху на Буковині. Один із засновників Спілки офіцерів України та ГО "Українське козацтво". У лавах КПСС/КПУ не перебував. Розробник більшості законів, що регулюють сферу націонапьної безпеки і оборони. В Законі "Про основи національної безпеки України" вперше запровадив норму про Стратегію національної безпеки. Добився прийняття Закону "Про розвідувальні органи України", який узаконив існування воєнної розвідки та вперше визначив правові норми (на рівні закону, а не підзаконних актів) функціонування всього розвідувального співтовариства України. До Закону "Про боротьбу з тероризмом" вніс новації щодо застосування Збройних Сил України в антитерористчних операціях (без ЗСУ АТО на Донбасі була б неможливою). Розробив Концепцію підвищення ролі високомобільних родів військ (спецпризначення, повітряно-десантних, морської піхоти) та створення Сил спеціальних операцій (закрита тематика, 2001 рік), яка до цього часу практично не реалізована. Здійснив парашутний стрибок на дрейфуючу крижину Північного полюсу, будучи заступником начальника експедиції "Україна - Північний полюс - 2000". Активіст Майдану, на якому діяв і в найтрагічніші київські дні лютого 2014 року. Буковина - мій рідний край, а Київ - серце вічної України, моєї неповторної Батьківщини!
19.02.2015

Припиніть спекуляції!

Директор департаменту комунікацій Міжнародного валютного фонду (МВФ) Джері Райс на прес-брифінгу у Вашингтоні 05 лютого 2015 року зазначив, що наявність військового конфлікту на сході України (мова йде про ситуацію на Донбасі) не є перешкодою для роботи місії МВФ у контексті обговорення нової програми фінансової допомоги Україні. "МВФ працює у складних ситуаціях, напружених ситуаціях, навіть у ситуаціях конфлікту. Це не є рідкісним явищем. Це те, що МВФ робив протягом 70 років", – зазначив Джері Райс.
Мало того, в жодному базовому документі МВФ не обумовлена ситуація, яка б забороняла надання фінансової допомоги з боку МВФ країнам, що співпрацюють з МВФ, коли в них діє режим воєнного стану чи антитерористичної операції. Не обумовлена така ситуація і в угоді про співпрацю між Україною та МВФ. Рішення приймається МВФ в кожному конкретному випадку, не більше і не менше.
Варто також зазначити, що до тих пір, поки є чинною угода про співпрацю між Україною та МВФ, в якому ключову роль відіграє стратегічний партнер України США, то Україні дефолт не загрожує.
Як відомо, МВФ уже прийняв рішення виділити Україні значну позику у розмірі 17,5 мільярдів доларів США за чотири роки, що послужило позитивним сигналом для інших міжнародних структур, в результаті чого Україна за цей же період отримає сумарно 40 мільярдів доларів США фінансової допомоги.
Не зважаючи на вказані мною речі, в Україні часто лунають спекулятивні заяви, що в разі введення на Донбасі замість АТО режиму воєнного стану, МВФ перестане кредитувати Україну. Подібні заяви виглядають нічим іншим як невіглаством або свідомим повторюванням окремих пропагандистських елементів путінсько-російської асиметричної (гібридної) війни супроти України. Так само недоречними, навіть панічними, виглядають заяви про можливе введення воєнного стану не лише в Донецькій, Луганській чи ще в одній-двох східних областях, а на всій території України, оскільки на даний час для цього немає жодних підстав.
Ніхто немає права в Україні будь-коли поширювати будь-які спекулятивні заяви, бо вони шкодять національним інтересам України і грають на руку ворогу України – Путіну та Росії!
Різноманітні поширювачі (з державницьких, проукраїнських політичних сил зокрема) спекулятивних заяв через незнання, займіться вивченням першоджерел і матеріальної частини!
Наберіться розуму і припиніть свої спекуляції самостійно!
Різноманітні поширювачі спекулятивних заяв зі свідомого злого умислу, не займайтеся шкідливою для України працею, за яку треба нести кримінальну відповідальність!
СБУ і ГПУ, припиніть спекуляції зумисних шкідників! А також припиніть спекуляції тих, хто займався ними через незнання, але не хоче відмовитись від них самостійно, навіть набравшись розуму після вивчення першоджерел і матеріальної частини!
Припинення спекуляцій сприятиме зміцненню національної безпеки України!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі