Чому вони проти військового стану?

Радник президента Юрій Бірюков оприлюднив чергову порцію аргументів проти введення військового стану: http://www.pravda.com.ua/news/2015/01/26/7056349/. "Тіньовий" спікер Банкової лякає громадян обмеженням свободи слова, права зібрань, засобів комунікацій, можливістю конфіскувати будь-яке майно та правом примусової праці на користь армії. Заступник за сумісництвом міністра оборони стверджує, що прибічники військового стану авторитарних прерогатив ЗСУ насправді бояться.

Натомість, на думку прогресивної громадськості, давно пора обмежити свободу слова промосковським газетам "Вести", "Сегодня", "Московский Комсомолец", телеканалу "Інтер"… Нагально необхідно заборонити збіговиська "п'ятої колонни" - організацій, в які перекочували члени Партії Регіонів. Обмеження засобів комунікацій? От і славно, конфіскуйте ретранслятори у різних рускорадіошансонів. Дарма, що це улюблені радіостанції самого радника президента, виходячи з його мовофобії: http://vikna.if.ua/blog/author/10/25987/view. Конфіскація майна на користь армії може лякати хіба що олігархів, а пересічні українці до того ще й радо скористаються можливістю "примусової праці на користь армії", тобто будуть як і сьогодні шити форму і маскувальні сітки, готувати харчування та рити окопи. Пропрезидентські мовники наганяють жаху відключенням інтернету… Є сенс цю міру дійсно застосувати до певних осіб. Наприклад до громадян, що після відвідин зони АТО, так багато цвенькають в соціальних мережах, що ФСБ ними не натішиться.

Останній аргумент порошенківців проти запровадження ВС: "…країні, яка офіційно перебуває в стадії війни, жоден міжнародний донор не надасть кредити, які нині так потрібні Україні" - знову пересмикування. Експерти пропонують ввести військовий стан на територіях, які піддалися агресії, а саме у Луганській та Донецькій областях. Фінансові інституції ж не надають нам кредитів, бо вони не доходять до кінцевого споживача. Гроші крадуть. Відкрити другий фронт проти корупціонерів, яких законсервував однотуровий президент – це і є головна умова надання допомоги.

Чи насправді правляча верхівка країни побоюється введення військового стану через аргументи які наводять її спікери? Напевно, що ні. Головна причина у тому, що військовий стан навіки знищить в українцях імперський комплекс "братерської любові" до московитів. Російсько-українська війна - справжня назва подій на Донбасі, що має ввійти до підручників історії. Бізнес, медіаресурси і організації п'ятої колони буде ліквідовано; проросійські партії, громадські організації, легитимні структури підриву основ державності буде дискредитовано в очах суспільства. А що ж зостанеться? Зостанеться продажна, космополітична, пов'язана з російським капіталом по руках і ногах еліта, яка є гальмом для розвитку всієї України. Це стане очевидним, це буде обурливим, це спрямує енергію суспільства в конструктивне русло очищення країни від гнітючої атмосфери влади плутократів. Як засвідчив досвід двох Майданів, перемовини правлячої еліти і народу не призводять до зрушень. Вихід тільки у повній нейтралізації. Або лукава верства дурисвітів вимушена буде емігрувати за кордон, або народ буде перетворено на невиразну масу овочів-споживачів – абсолютний тріумф світового зла.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі