Як думати про вибори

Останнім часом питання "За кого будеш голосувати" викликає в мене таку ж сумно-нудну реакцію, як і щорічне питання "Де святкуєш новий рік", яким традиційно починають всі розмови напередодні першого січня.

Ну ніби нема більше про що говорити.

Потреба перебирати кандидатів в Президенти, обговорюючи їх минуле, ділячись достовірною інформацією з сайту Експресо і врешті закінчуючи тим, що ідеального все-рівно нема – стала такою ж закономірною і в той же час безсенсовною традицією, як і гучна п'янка біля телевізора на Новий рік.

Політики завзято розказують людям те, що вони хочуть почути, а народ живе за принципом "надія вмирає" останньою, і до кінця хоче вірити що кандидати хоч часом говорять правду, і після приходу до влади зроблять щось хороше.

Хоча, здається мені, тільки морально нездорові можуть вірити в те, що топ-політики України йдуть в президенти, аби справді робити щось добре для людей.

Перед виборами морально-нездоровими чомусь виглядає більшість населення. Як на мене, то в голосуванні люди бачать таку собі можливість зняти з себе відповідальність: "От я проголосував – хай він тепер працює". А за кілька місяців вже: "Ох яке ж він падло продажне. Я ж голосував –а нічого не помінялося".

Аргументи цьогорічних виборців: "За Порошенка – бо і так переможе". "За Тимошенко – бо сиділа", "За Богомолець – бо помагала людям", "За Гриценка – бо розумні речі говорить", "За Яроша – бо він покаже корупціонерам кузькіну мать".

Я за активну участь в виборах. Я за – усвідомлений вибір. Я за доброго президента.

Але я проти того, щоб вибори перетворилися на футбол, де тисячі бєздєльників закидаючись чіпсами і пивом, кричать навколо поля де бігає 22 людей. Нація стане здоровішою коли ці тисячі перестануть пити пиво а самі візьмуться за біг.

Так само і держава зробить ривок вперед, якщо ці мільйони, які кричать навколо телевізора з шустером, самі візьмуться "помагати людям", "казати розумні речі" і "показувати корупціонерам кузькіну мать".

Записуйтесь в виборчу комісію, почитайте з дитиною книжку, зваріть чоловікові смачний борщ, напишіть коханій людині смс.. врешті – наведіть порядок на робочому столі. Вся ця дрібота значно більше вплине на ваш світ в наступні 5 років, аніж той чи інший президент, якого ви всі ці роки будете бачити тільки по телевізорі.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі