Україна об'єдналася з Росією

Поїздка Януковича до Москви означає, що ми йдемо в Митний союз. Підписана вчора угода хай і не показує прямого вступу, але це адаптація української економіки під Росію. Хоч глава держави про це не заявляє, щоб не збунтувати народ на Майдані.

Уряд намагається зробити Майдан винним у всіх їхніх негараздах. У бюджетних організаціях на 10 днів затримують аванс і пояснюють це виступами мітингувальників. Зараз люди мають зібратися й активізуватися. Ці дні мають стати вирішальними, показати владі, що народ стоятиме до останнього.

Неправильно, що на Майдані змінилися гасла і причини - чого ми там стоїмо. Останні дні зі сцени кажуть, що наше завдання - це гідність, повага уряду до народу. Безперечно, такі цінності важливі, але серед цих гасел загубилася основна думка. Ми зібралися, щоб іти в Європу. І це єдина вимога, яку ми маємо ставити зараз перед президентом. Зараз нами керує бажання помсти й образи. Але коли ми знімемо уряд і президента нас охопить ще більший відчай, бо ми отримаємо владу. І не знатимемо, що з нею робити. Так сталося під час помаранчевої революції, тоді головні гасла були - прийти до влади. Та коли політики прийшли в уряд, не знали, що з тією владою робити.

Для президента маю три основні поради: прийняти політичне рішення йти в Європу. Підписати Угоду про асоціацію. І перестати дурити народ.

Майдан створив йому неймовірно добре тло, до України повернулися з симпатією і бажанням допомогти. Цей настрій потрібно використати.

Президент зараз у глухому куті, бо навіть між ним і його найближчим оточенням нема довіри. Янукович боїться не тільки за ситуацію в Києві, а й за свої статки за кордоном. Але й інших олігархів цікавлять статки. Тому вони готові "кинути" один одного. Опозиція має використати цей момент і взяти Януковича собі в союзники, зараз іти без нього в Європу не можна. Логічно буде, якщо він подасть у відставку після підписання Угоди.

Ситуацію з Майданом треба вирішити до кінця цього тижня, бо люди починають роздвоюватись. Одні мають бажання відзначати новорічні свята з рідними, інші стоятимуть до останнього. Це призведе до розшарування Майдану, а потім і до громадянської війни. Але людям треба дати надію, розв'язок ситуації. І це має зробити президент відкритим зверненням.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі