Реклама тіла

Коли ми імітуємо Європу, не завжди беремо найкраще від неї. Тобто в більшості випадків беремо не те, що треба, а всяку фігню.

У Німмеччині один торговий центр організував акцію, суть якої полягала в тому, що відвідувачі, котрі прийдуть як їх мати породила, зможуть вибрати собі одяг до смаку, не заплативши ні копійки. Людей там було сотні, і усі голі-голісінькі, як король із дитячої казки.

У нас же маловідомий околотроєщинський "Квадрат" із нікому невідомими "бутіками" спромігся на мавпування німців. Не знаю навіть, на краще це чи на гірше, але люду прийшло мало, і то в купальниках. І то багато людей старшого віку. А ще пару целюлітних "блогИрів", і вся ця біомаса під дощем і вітром, а хто накинув курточку на плечі, того змусили її зняти.

І от людей намахали. Бо за 250-500 грн не одягнешся навіть на базарі, не те шо в бутіку, а саме такою була сума найщедрішого сертифікату, і то в магазині хутра. Ну що ти там купиш? Рукавички як доповнення до пляжного образу? При цьому половина людей залишилася ні з чим, адже сертифікатів було пару десятків, ще й треба було їх шукати.

А тепер починається кіберпанківський мотив викриття системи. Нас, людей, на Землі більше 7 мільярдів. Якщо копати глибше, то оте, що за тряпки роздягається і мерзне, назвемо біомасою, адже людина - апріорі високоморальна істота (або просто моральна), бо я особисто проститутку чи маньяка людиною не назву. Проституткою запросто можна назвати і особу "найдавнішої професії", і ту, котра продає свій голос на виборах чи своє тіло за речі. Людину без одягу легше добити, бо таким чином вона залишається без одного із найважливіших психологічних систем захисту, коли наступає чи не остання стадія приниження. У Європі люди дещо більш розкуті, але коли бачиш напівголого  чи й голого пенсіонера в нас, то розумієш, що це - люди термінально хворі, без решток гордості, здатності аналізувати, знаходити виходи, критично мислити і відділяти сіно від соломи. Біомаса, коротше.

З часом люди будуть розкутіше відноситися до власного тіла, відкривати оте солодке, таємне, те, що колись береглося для супутника життя і міняти оце сакральне на три клапті тканини щоб обгорнути і так уже спаплюжене тіло. І при цьому будуть захищати  свою безстидність, адже це капєц як природньо, це ж моє власне тіло, шо хочу, те й роблю.

Адже реклама працює так вдало, що нав'язані рішення людина прийматиме за свої власні.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі