Каталог: розы, виноград, клубника, комнатные цветы интернет-магазина LeafLand

Интернет-магазин саженцев почтой - LeafLand по Украине: Киев, Харьков, Днепропетровск, Одесса, Донецк - карта сайта - каталог продукции

  • Саженцы роз - Роза ... чарівне поєднання неймовірної привабливості і невинної краси. У неї пишні бутони і одночасно ніжні пелюстки. А який чарівний аромат має троянда! Тільки за нього квітка гідний королівської корони. Не дивно, що навесні, коли природа починає прокидатися від сну, неможливо утриматися від спокуси не купити саджанці троянд. При покупці чергового прикраси вашого присадибної ділянки важливо врахувати, що саджанці троянд, мають відкриту кореневу систему, необхідно посадити в грунт до кінця квітня, а кущі з контейнерів можна висаджувати коли завгодно, хоча найкращим часом стане період з квітня по вересень, щоб коріння встигли зміцніти . Наша колекція налічує понад 200 видів сортів троянд. Новинки і класика, ви точно зможете знайти той квітка, який підкорить ваше серце.
    • Чайно-гибридные розы - Одним з найпоширеніших і найбільш красивих сортів є чайно-гібридний. Свою назву він отримала від чайної троянди, яка відрізнялася ніжними квітками і захопливою запашним ароматом, що нагадує свіжий чай. Однак, незважаючи на чарівні зовнішні дані, сорт був схильний до хвороб і погано переносив холоду, внаслідок чого був виведений чайно-гібридний вид, який успадкував від чайної форму, аромат, тривале цвітіння, а від ремонтантних - морозостійкість і фортеця пагонів.
      • Роза Аваланж - (Avalanche) дворічна - прекрасний чайно-гібридний сорт, який зачаровує великими бутонами (7-9 см) білого кольору (символ чистоти і невинності), з легкими смарагдовими нотками по краях пелюсток. Добре переносить спеку, продовжуючи радувати ніжним чарівним ароматом. Розлогі кущі стійкі до хвороб.
      • Роза Абракадабра - Abracadabra) - чарівний сорт незвичайного темно-червоного забарвлення з жовтими смугами, що був виведений в Америці завдяки схрещуванню чайної і ремонтантної троянди. Великі за величиною квітки мають високий центр, загострені пелюстки і вабливий стійкий аромат. Срезочной сорт, який чудово приживається і переносить морози до -10 ° С у відкритому грунті.
      • Роза Айсберг - (Iceberg) - вишуканий сорт, який стане ідеальною живоплотом. Відрізняється своєю морозостійкістю і рясним цвітінням з кінця червня до перших холодів. На високих гіллястих кущах (до 1.5 м) красуються подовжені бутони чистого білого кольору з легким неповторним ароматом.
      • Роза Аква - (Aqua) - елегантний чайно-гібридний сорт, що був виведений в Голландії, вражає воістину великою різноманітністю відтінків: від скромного блідого до насиченого яскраво рожевого. Великі бутони (10-12 см діаметром) притягають чарівним ароматом. Має тривалий період цвітіння, який починається в кінці липня і закінчується першими заморозками.
      • Роза Анастасия - (Anastasia) - вишуканий білосніжний сорт, гідний захоплення і особливого догляду. Розпускання бутонів проходить дуже повільно, при цьому всюди поширюється їх ніжний аромат. Великі квітки, діаметром до 11 см при невеликих заморозках набувають легкий кремовий відтінок. Відрізняється хорошою стійкістю до дощу, різних хвороб і холоду.
      • Роза Анжелика - (Angelique) - незвичайний сорт, який має оригінальний скручений центр. Великі махрові бутони, діаметром 12 см привертають увагу яскравим лососева-помаранчевим кольором зі "світиться" серединою. Дуже смачний приємний аромат. Хороша стійкість до хвороб та морозів.
      • Роза Апопочка - (Opa Potschke) - красивий чайно-гібридний сорт, пелюстки якого мають насичений червоно-яскраво-червоний колір. Середня величина бутона, який виділяє приємний солодкуватий аромат. Тривале цвітіння, протягом усього літа. Хороша переносимість низьких температур, дощів і хвороб.
      • Роза Биг Перпл - (Big Purple) - самий пурпурний сорт з усіх чайно-гібридних. Квіти мають привабливу велику форму (до 15 см) і дуже сильний чарівний аромат. Розпускання бутонів відбувається повільно, з'являються вони на довгих пагонах поступово. Висока морозостійкість і хороша стійкість до хвороб.
      • Роза Блэк Мэджик - (Black Magic) - популярний срезочной сорт, який привертає увагу садівників бархатистими темними кольорами, які здаються практично чорними. Середні бутони, діаметром 8-9 см мають відігнуті до низу пелюстки, з дуже легким ароматом. Хороша стійкість до дощу і захворювань.
      • Роза Венделла - (Vendella) - чудовий чайно-гібридний квітка, що має гарний колір шампанського, який додасть особливу чарівність весільному букету або урочистої церемонії. Чудовий срезочной сорт, який з успіхом можна вирощувати на присадибній ділянці. Тривале цвітіння і тонкий хвилюючий аромат.
      • Роза Верано - (Verano) - надзвичайно яскравий чайно-гібридний квітка, який люблять флористи, створюючи цікаві композиції. Великий бутон, діаметром 9-11 см, оранжевого кольору з невеликим жовтим відтінком з нижньої сторони. Часто, через велику кількість пелюсток (до 40 шт), серединка може повністю не розкритися.
      • Роза Вирджиния - (Virginia) - чудово ніжний чайно-гібридний вид, який популярний у багатьох країнах світу як срезочной сорт. Має великі бутони 8-10 см білого кольору, які ваблять до себе легким ароматом. Тривале цвітіння і хороша переносимість морозів.
      • Роза Восходящее Солнце - (Rising sun) - справжнє сонечко, яке завдяки своєму насиченому жовтому кольором, з легким рожевим нальотом по краях, стане прикрасою будь-якого саду. Великі бутони випускають надзвичайно ніжний тягучий аромат. Даний чайно-гібридний сорт добре переносить морози і хвороби.
      • Роза Глория Дей - (Gloria Dei) - знаменитий квітка, який розбурхує свідомості садівників вже не одне десятиліття. Не дивно, адже великі бутони, діаметром 13 - 15 см, мають чудові яєчно-жовті пелюстки з легким рожевим нальотом, який змінюється від зорі до заходу сонця. Окрім свого привабливого вигляду, сорт відрізняється прекрасною переносимістю морозів і захворювань.
      • Роза Голден Леди - (Golden Lady) - прекрасна представниця чайно-гібридного виду, яка відрізняється своїм темно-рожево-малиновим забарвленням і надзвичайно ніжним, вишуканим ароматом. Бокаловидний бутон середнього діаметру. Сорт починає розпускатися в середині червня і продовжує цвісти до перших заморозків.
      • Роза Гран При - (Grand Prix) - темно-червона троянда, з красивим оксамитовим нальотом, що є класикою, якій не страшні зміни моди. Великі бутони, діаметром 11-13 см, виглядають дуже солідно і одночасно романтично, притягаючи до себе легким неземним ароматом. При правильному догляді, можуть тривалий час стояти у вазі.
      • Роза Императрица Фарах - (Imperatrice Farah) - красивий чайно-гібридний сорт, виведений у Франції, який притягує погляди своєю вишуканою білої, з коралово-оранжевим нальотом по краях, забарвленням. Великі махрові бутони, діаметром 10-12 см, мають неповторний ніжний аромат. Квітка, на думку багатьох садівників, насправді є імператрицею саду.
      • Роза Корвет - (Corvette) - чарівний лососева-помаранчевий квітка, з рясним ніжним ароматом. Махрові келихоподібні бутони, діаметром 8-10 см, довго не в'януть. Має хорошу стійкість до захворювань і хвороб. Вид відносять до срезочной сортам.
      • Роза Клеопатра - (Kleopatra) - божественно-гарна квітка, як і сама жінка, на честь якої він був названий. Махрові келихоподібні бутони мають темно-рожевий винний окрас, з невеликими білими смугами, і легкий, що зводить з розуму, аромат. Кущ відрізняється рясним цвітінням протягом усього літа і хорошою морозостійкістю.
      • Роза Кристина - володіє вельми витонченими рівномірно подовженими розкішними бутонами. Пелюстки троянди Христини мають яскраво виражений сріблясто-рожевий колір з досить потужним зростанням. Квітка Христина - справжня класична чайно-гібридна троянда: її витончений, подовженої форми, з гострими верхівками бутон, в момент розквітання, розкриває численні великі, махрові і оксамитові пелюстки з дуже акуратно загнутими краями, які згорнуті посередке квітки у високий конус. Різноманітність забарвлення квіток разюче, є сорти з середньо або сильно вираженим тонким ароматом квіток. Роза Христина відмінно підходить, як для зрізання, так і для тематичної виставки!
      • Роза Кул Ватер - (Cool Water) - унікальний чайно-гібридний сорт, який відрізняється своїм попелясто-бузковим із зеленуватим низом забарвленням, який з часом може помінятися на холодний ніжно-рожевий колір. Середні бутони, діаметром 9-10 см заманюють сильним ароматом, перед яким складно встояти. Тривале цвітіння і хороша стійкість до хвороб.
      • Роза Ландора - (Landora) - одна з найкрасивіших яєчно-жовтих троянд, яка відрізняється підвищеною переносимістю морозів. Великі бутони, діаметром 10-12 см, випускають тонкий тягучий аромат, який відчувається навіть на відстані декількох метрів від куща. Рясне цвітіння, тривалістю до перших заморозків.
      • Роза Латин Леди - Леді (Latin Ledi) - чудовий чайно-гібридний сорт, який використовується для зрізу і в якості прикраси саду. Келихоподібні бутони притягують погляд контрастністю: червоні пелюстки, які знизу переходять в сріблясто-білий колір, що надає квітці кокетства і ефектності. Хороша стійкість до холодів і хвороб.
      • Роза Мальвина - (Malvina) - прекрасний представник чайно-гібридного виду, який заворожує своєю досконалістю. Незрівнянні малинові бутони видають ледве вловимий легкий аромат. Хороша зимостійкість і переносимість хвороб.
      • Роза Мадам Экзюпери - (Madame Saint-Exuperi) - скромна краса даного чайно-гібридного сорту привертає увагу ніжними бутонами бузкового кольору, що ваблять незвичайним ароматом. Цвітіння тривале, рясне - з середини травня і до настання перших справжніх морозів.
      • Роза Майнцер Фастнахт - (Mainzer Fastnacht) - всесвітньо відома і найпопулярніша "блакитна троянда", яка виділяє дуже сильний, що зводить з розуму, пряний аромат. Великі бутони, діаметром 10-12 см, мають елегантні махрові пелюстки. Рясне цвітіння, відмінна морозостійкість і переносимість спеки.
      • Роза Малибу - (Maliby) - рожеві пелюстки, обрамлені зеленувато-білою окантовкою, завоювали любов багатьох садівників з усього світу. Келихоподібні, повітряні бутони розміром 9-12 см, випускають легкий, практично невловимий аромат. При правильному догляді довго стоять у вазі. Середня стійкість до захворювань.
      • Роза Мильва - (Milva) - полум'яна представниця чайно-гібридного сорту, яка своїм вишуканим витонченим ароматом захоплює в полон. Відмінною особливістю даного виду є відсутність шипів, що перетворює її на мрію будь-якого садівника. Жовто-гарячі пелюстки утворюють великі махрові бутони. Хороша стійкість до хвороб.
      • Роза Невеста - (Bride) - створюється враження, що повні бутони даного чайно-гібридного сорту, занурили в рожеву фарбу, а після всі пелюстки починають рівномірно фарбуватися в малиново-білий колір. Красиві повітряно-махрові пелюстки випромінюють легкий небесний аромат. Хороша переносимість низьких температур і спеки.
      • Роза Нью Фешн - (New Fashion) - витончений романтичний сорт, який відрізняється рясним цвітінням. Пишні келихоподібні бутони, пофарбовані в пристрасний яскраво-червоний колір, який з нижньої сторони пелюстки переходить в жовтий. Легкий п'янкий аромат. Хороша стійкість до захворювань.
      • Роза Осиана - (Osiana) - досить одного скороминущого погляду, щоб назавжди закохатися в цей вишуканий чайно-гібридний сорт. Великі махрові бутони, діаметром 12-14 см, кремового кольору з легким відтінком шампанського. Квітка обволікає простір навколо себе сильним фруктовим ароматом. Потребує хорошого догляду.
      • Роза Платинум - (Platinum) - простий чайно-гібридний сорт, зачаровує своєю невибагливістю і одночасно витонченою красою. Досить жорсткі жовті пелюстки випускають тонкий запашний аромат. Відрізняється рясним цвітінням протягом усього літа.
      • Роза Равель - (Ravel) - чудовий рожево-малиновий квітка, що має великий бокаловидний бутон, який досягає в діаметрі 12 см. Ніжні махрові пелюстки видають сильний п'янкий аромат. Кущ починає цвісти з перших чисел червня і продовжує до настання осінніх холодів. Хороший зимостійкий сорт.
      • Роза Росинка - (Rosinca) – очаровательный цветок белого цвета, оттененный кармино-розовым налётом, станет украшением любого сада, придав ему шарма и утонченности. А благоухающий нежный аромат крупных махровых бутонов гармонично дополнит окружающую атмосферу. Отличается высокой урожайностью и хорошей устойчивостью к заболеваниям.
      • Роза Ред Интуишн - (Red Intuition) – колоритный чайно-гибридный сорт, который кажется слегка искусственным, за счет необычного темно-красного, с бордовыми полосами вдоль лепестков, окраса. Отличается длительным непрерывным цветением в течение всего лета и высокой переносимостью морозов.
      • Роза Стар 2000 - (Star 2000) - дивовижний лососева-помаранчевий квітка, який має одну характерну особливість: конічні бутони розкриваються дуже повільно, тому більшу частину часу можна бачити їх лише в напіврозкритому стані. Хороша морозостійкість, але на зиму кущ бажано вкривати.
      • Роза Супер Стар - (Super Star) – классический сорт, глядя на который не перестаешь удивляться совершенству природы. Густомахровые цветки сначала бокаловидные, а после чашевидные, достигают 12 см в диаметре и испускают сильный благоухающий аромат. На кораллово-оранжевых лепестках, при длительных дождях, могут появляться небольшие пятнышки.
      • Роза Титаник - (Titanic) - популярний голландський чайно-гібридний сорт, який заслужив своє легендарне асоціативне назву, завдяки величезним бутонам, що досягає в діаметрі 14 см. Красиві ніжно-рожеві пелюстки доповнюються ніжним, поступово розкривається ароматом. При правильному догляді здатний довгий час зберігати свіжий вигляд у вазі.
      • Роза Френдшип - (Friendship) - оригінальний двоколірний сорт, верхні пелюстки якого вкриті темно-червоно-бордовим кольором, а знизу - сріблясто-жовтим відтінком. Прекрасний бокаловидний бутон досягає в діаметрі 12 см і виділяє легкий чарівний аромат. Висока стійкість до несприятливих умов.
      • Роза Френдли - (Friendly) - оригінальність даного сорту полягає в пристрасних червоних бутонах, які з нижньої сторони пелюстки переходять в насичений лимонний. Великі квіти, діаметр 8-10 см, мають легким приємним ароматом. Середня переносимість хвороб і спеки.
      • Роза Циклоп - (Cyclops) - цей чарівний квітка заворожує своїм бездоганним келихоподібних бутоном малиново-рожевого кольору, який гармонійно поєднується з легким, ледве вловимим ароматом. Хороша стійкість до несприятливих факторів навколишнього середовища і рясне цвітіння протягом усього сезону.
      • Роза Циркус - (Circus) - дуже вибагливий у вирощуванні чайно-гібридний сорт. Середні квітки, що досягають 7-8 см в діаметрі, мають досконалі махрові обриси. Трохи витягнуті бутони зачаровують легким п'янким ароматом. Мало шипів. Хороша переносимість хвороб і рясних дощів.
      • Роза Хот Кокоа - (Hot Cocoa) - унікальний триколірний чайно-гібридний сорт, який завдяки своєму шоколадно-червонувато-коричневого відтінку користується великою популярністю серед садівників. Чашевидні оксамитові бутони випускає приємний вабливий аромат. Даний вид добре переносить морози і стійкий до захворювань.
      • Роза Черри Бренди - (Cherry Brandy) - незрівнянний сорт, який зачаровує строкатістю абрикосово-помаранчевих і рожево-малинових відтінків, викликаючи бурю позитивних емоцій. Досить великі, махрові бутони, діаметром 8-10 см заманюють сильним характерним фруктово-медовим ароматом. Відмінно переносить холоду.
      • Роза Чикаго Пис - (Chicago Peace) - простий і водночас неймовірно романтичний квітка, який рясніє різноманіттям відтінків: канарково жовтий біля основи, він переходить в ніжний Флоксо-рожевий до країв. Дуже великі бутони, діаметром 10-13 см, мають легким, але п'янким ароматом. Морозостійкий сорт.
      • Роза Ив Пьяже - (Yves Piaget) дворічна - романтичний французький квітка, який, завдяки своїм чарівним бутонам (нагадують піони), зовсім не схожий на чайно-гібридний сорт. Хвилясті пелюстки, блідо-рожеві по краях і насичено-рожеві в центрі, зачаровують неймовірно запашним запахом, за рахунок чого троянда отримала безліч нагород. Однак, найкращим місцем для її зростання буде суха і дуже тепла місцевість.
      • Роза Карусель - (Carousel) дворічна - чарівна мініатюрна троянда, класичні бутони якої закручені у витончений келих. Цікава забарвлення пелюсток, плавно переходить від білого до фіолетово-рожевого по краях. Відмінний срезочной сорт. Тривале цвітіння і висока стійкість до хвороб.
      • Роза Керио - (Kerio) дворічна - популярний срезочной сорт, який часто зустрічається у квіткових прилавках. Слабкий, практично невловимий аромат, компенсується яскравим сонячним жовтим кольором. Великі бутони, діаметром 10-11 см, мають гарну морозостійкість і стійкістю до сильних дощів.
      • Роза Оранж - Orange) дворічна - від скромного білого з оранжевим нальотом квітки віє теплотою, яка наповнює душу світлими почуттями. Махрові бутони, розміром 4-7 см, манять тонким запахом свіжості. Дуже невибаглива у догляді: достатньо періодично поливати і видаляти відцвілі суцвіття. Цвіте протягом усього сезону (з червня до перших холодів).
      • Роза Свитнес - (Sweetness) дворічна - чудовий срезочной чайно-гібридний сорт, який надихає чистим білим кольором, покритий по краях вишневим нальотом. Витончені келихоподібні бутони, діаметром 7-9 см, розкриваються на довгих стеблах досить повільно. Незважаючи на легкий швидкоплинний аромат, квітка користується великою популярністю у садівників всього світу.
      • Роза Тинеке - (Tineke) дворічна - незрівнянний квітка з білосніжними пелюстками зачаровує своєю елегантністю і витонченістю. Великі густомахрові бутони, розміром 10-12 см, потопають в темній листі. Легкий аромат підкуповує свіжістю. Стійкість до хвороб висока.
      • Роза Хай Буминг - (High Booming) дворічна - досконалістю і елегантністю наповнений кожна пелюстка даного чайно-гібридного сорту. Біло-кремові з помаранчевим нальотом бутони, розміром 7-8 см, розкриваються дуже повільно. Слабкий аромат не робить його менш популярним серед флористів і садівників. Зимостійкий квітка з хорошим імунітетом до хвороб.
      • Роза Эсперанса - (Esperance) дворічна - дивовижний квітка, який приковує погляд незвичайним зеленувато-білим низом з світиться рожевим верхом і великим пишним келихоподібних бутоном. Неповторна форма пелюсток. Відмінний срезочной сорт, здатний до двох тижнів стояти у вазі, зберігаючи свіжість. Слабкий аромат.
      • Роза Эйфель Тауэр - (Eiffel Tower) дворічна - оригінальний чайно-гібридний сорт, який отримав свою гучну назву завдяки витонченому високому келиху. Рожеві махрові пелюстки випромінюють божественний аромат, перед яким неможливо встояти. Морозостійкі високі кущі (100-150 см) рясно цвітуть з червня по кінець вересня.
      • Роза Ангажемент - (Engagement) дворічна - чарівний чайно-гібридний квітка, виведений в Америці в 1969 році, і до цього дня користується великою популярністю. Великі лососева-рожеві бутони, розміром 10-12 см, мають витягнуту, трохи загострену форму. Зімнестойкій сорт, який потребує рясного, але рідкісному поливі
      • Роза Амелия - (Amelia) дворічна - прекрасний білий квітка, який відрізняється тривалим рясним цвітінням, практично, протягом усього літа. Класичний бокаловидний бутон при повному розкритті досягає діаметра 10-11 см. Легкий аромат нітрохи не псує загальне враження від сорту. Не боїться сильних дощів, хороша стійкість до хвороб.
      • Роза Осирия - (Osiria) дворічна - чудовий квітка, основною особливістю якого є оригінальна забарвлення: внутрішні пелюстки - оксамитові, червоного кольору, з нижньої сторони переходять в кремово-білий відтінок. Густомахрові бутони, діаметром до 11 см, випромінюють п'янкий сильний аромат. Радує цвітінням з середини червня до пізньої осені.
      • Роза Белла Перл - (Belle Perle) дворічна - чарівний сорт, що привертає увагу незвичайною забарвленням, яка нікого не залишить байдужим: білий колір переходить в ніжний рожевий наліт по краях. Келихоподібні махрові бутони, діаметром до 10 см, дуже повільно розпускаються і довго стоять у вазі. Аромат легкий. Пагони дуже колючі.
      • Роза Блаш - (Blush) дворічна - кидається в очі сорт, кремового забарвлення з малиновим нальотом по краях, який неначе світиться з середини. Махрові по краях бутони, діаметром 9-11 см, виливають ніжний аромат. Цвіте дуже довго, при зрізі тривалий час стоїть у вазі, зберігаючи свою свіжість. Висока стійкість до хвороб.
      • Роза Блэк Баккара - (Black Baccara) дворічна - один з тих рідкісних квіток, який має темно-бордову, з справжнім чорним відливом забарвлення. Бархатисті чашевидні, що не дуже великі бутони, розміром 7-8 см, мають легким, ледве вловимим ароматом. Стійкість до хвороб вище середньої. Віддає перевагу рости в затемненому місці.
      • Роза Блу Нил - (Blue Nile) дворічна - вишуканий темно-бузковий квітка, який крім неординарного окрасу володіє приголомшливим сильним запахом, з нотками цитруса і фруктів. Густомахрові бутони досить великі, до 12 см в діаметрі, класичної форми. Ремонтантний сорт. Прямі втечі, дуже колючі.
      • Роза Брызги Шампанского - (Hocus Pocus) дворічна - не можна пройти мимо, не оцінивши ало-червоні, з білими смугами бутони, на які начебто спеціально розлили шиплячий напій. Невеликі махрові квіти (до 7 см) мають легким запахом. Практично немає шипів. Тривалий час зберігають свою свіжість в зрізаному вигляді. Стійкість до морозів хороша.
      • Роза Бургунд-81 - (Burgund 81) дворічна - класичний приклад колірної витриманості і розкішної текстури, виведений у Німеччині. Яскраво-червоні оксамитові пелюстки по мірі розпускання починають закручуватися по краях. Великі бутони, розміром 10-12 см, мають запашний сильний аромат. Хороша стійкість до захворювань.
      • Роза Вау - (Wow) дворічна - дивовижної краси рожево-оранжевий квітка, виведена в Голландії. Махрові келихоподібні бутони, діаметром 9-11 см, виливають легкий аромат. Радує рясним цвітінням, починаю з липня до перших заморозків. Довгий час зберігає свіжий вигляд після зрізання. Морозостійкий сорт.
      • Роза Версилия - (Versilia) дворічна - рідкісна коралово-абрикосова забарвлення, келихоподібних, трохи загострених бутонів, виглядає дуже привабливо. Діаметр квітки досягає 12 см. Дуже сильний аромат поширюється на весь сад. Рясне цвітіння протягом усього літа і відмінна переносимість низьких температур.
      • Роза Геральдина - (Geraldine) двухлетняя – необыкновенный чайно-гибридный сорт, имеющий интересный окрас: нежно-розовый внутри, он плавно переходит в светло-зеленый снаружи. Плотный бутон бокаловидной формы распускается очень медленно, что позволяет любоваться его красотой долгое время. Любит много света. Хорошая устойчивость к болезням.
      • Роза Голд - (Gold) дворічна - позитивний насичено-жовта квітка стане справжньою прикрасою будь-якого саду, надаючи йому яскравий акцент. Середні за розміром бутони, діаметром 8-9 см відрізняються тривалим рясним цвітінням протягом усього літа. Практично не пошкоджується хворобами.
      • Роза Гордон - (Hannah Gordon) двухлетняя – контрастная белая, с розовым налетом расцветка, мгновенно завораживает своей необыкновенной красотой. Пышные, правильной формы бутоны, диаметром 9-10 см, имеют приятный душистый аромат. Слабая устойчивость к дождю, зато отличный иммунитет к мучнистой росе и черной пятнистости.
      • Роза Госпел - (Gospe) дворічна - цікавий квітка, виведений в Німеччині, який відрізняється правильної квартирував формою. Темно-червоне забарвлення, з нижньої сторони переходить у сріблясто білу. Дрібний бутон, діаметром до 8 см, тривалий час зберігає свою форму. Аромат солодкуватий, ледве вловимий. Багато шипів. Хороша стійкість до хвороб і середня переносимість низьких температур.
      • Роза Дабл Делайт - (Double Delight) дворічна - один з найкрасивіших сортів з подвійною забарвленням: біла квітка прикрашений контрастним червоним нальотом. Дуже великі бутони, розміром 13-14 см, виділяють сильний, пряний аромат, перед яким складно встояти. Для хорошого розвитку вимагає добре освітленого місця. Середня стійкість до захворювань.
      • Роза Дуэт - (Duett) дворічна - чуттєвий бокаловидний квітка біло-зеленого забарвлення з рожевим нальотом зачаровує акуратними гофрованими по краях пелюстками. Середні за розміром бутони (8-10 см) розпускаються дуже повільно. Незважаючи на крихкість, сорт добре переносить морози, і довгий час після зрізки зберігає привабливий зовнішній вигляд.
      • Роза Жан Жионо - (Jean Giono) дворічна - махрові абрикосово-кремові бутони підкуповують незвичністю форми. Великі квітки, діаметром 9-12 см, випромінюють легкий, ледве вловимий аромат. Цвітіння рясне, починаючи з липня до перших морозів. Хороша стійкість до хвороб, висока переносимість холодних температур.
      • Роза Карамба - (Caramba) дворічна - строкатий вогненно-жовтий забарвлення з рожевою окантовкою миттєво звертає на себе увагу. Густомахрові квітки, діаметром 10 см, мають приємний ніжним ароматом. Листя зелене, блискуча, густа. Сорт прекрасно підходить для виставкових колекцій. Відмінна стійкість до шкідників.
      • Роза Кинг Конг - (King Kong) дворічна - дуже красивий чайно-гібридний квітка, з абрикосово-оранжевим відтінком. Великого розміру бутон, діаметром близько 13 см, виділяє сильний вабливий аромат. Густа, зелене листя. Міцні пагони досягають у висоту 100 см. Цвіте рясно і тривало. Сорт гарний у зрізі. Стійкий до шкідників, зимостійкий.
      • Роза Кофе Брейк - (Coffee Break) дворічна - дивовижна колірна гамма теракотово-кавового відтінку доставить незрівнянне задоволення будь-якому гурману кави. Присутній злегка вловимий ніжний аромат. Бутон великий, у вигляді келиха, діаметром до 10 см. Висока стійкість до борошнистої роси і до дощу. Зимостійка.
      • Роза Леонидас - (Leonidas) дворічна - має дивовижний колір: кармін-помаранчевий, з кавовим відтінком. Бутон діаметром до 10 см має слабкий аромат. Висота куща досягає 100 см. Пелюстки завзято-хвилясті. Цвітіння безперервне, рясне. Підходить для зрізання. Стійкий до шкідників і хвороб.
      • Роза Мадам Дельбар - (Madame Delbard) дворічна - розкішні махрові квітки насиченого червоного відтінку з оксамитовими пелюстками. Бутон бокаловидной форми, з легким приємним ароматом. Потужний і високий кущ досягають у висоту 100 см. Цвітіння повторне і рясне, до морозів. Зимостійкий сорт, добре переносить спекотні місяці, стійкий до шкідників.
      • Роза Мемори - (Memory) дворічна - чудовий густомахрові біла квітка, з кремовими нотками, гідно прикрасить ваш будинок і сад. Переважає м'який квітковий аромат. Розмір бутона досягає 12 см. Густі кущі висотою 125 см. Цвітіння рясне і повторне. Рослина пошкоджується дощем. Відмінна стійкість до хвороб.
      • Роза Мерхен Кененген - (Merhen Kenenqen) дворічна - крупноквітковий чайно-гібридний квітка з ніжно-рожевим забарвленням. Вишукані бутони з приємним ароматом. Сильнорослий кущ, висотою 150 см, з темно-зеленим листям. Рясне і тривале цвітіння. Сорт гарний у зрізі. Зимостійкий, стійкий до шкідників, але все одно потребує невеликий підгодівлі.
      • Роза Муви Стар - (Movie Star) дворічна - гарна квітка коралово-оранжевого забарвлення. Бутони конічної форми, діаметром 12 см, випромінюють вабливий легкий аромат. Висота куща досягає, зазвичай, до 120 см. Листя великі. Вологолюбний сорт. Цвітіння тривале і рясне. Морозостійка, стійка до хвороб, вимагає профілактики проти чорної плямистості.
      • Роза Николь - (Nicole) дворічна - один з кращих срезочной сортів оригінальної забарвлення. Махровий бокаловидний бутон темно-червоного кольору, з нижньої сторони змінюється на білий відтінок. Квітка повторноцветущій. Зимостійкий, добре переносить спеку. Середня стійкість до борошнистої роси.
      • Роза Огненный Дракон - (Fire King) дворічна - великі суцвіття чашоподібної форми яскраво-жовтого відтінку з рожевою окантовкою. Розмір бутона досягає 12 см. Аромат ніжний і легкий. Кущ стійкий, висотою 100-120 см, з густим листям. Цвітіння рясне, тривале. Хороша стійкість до захворювань.
      • Роза Акита - (Akita) дворічна - прекрасний сорт приглушеного білосніжного відтінку, що має подовжений красивий бутон. Махровий квітка, діаметром 7-8 см, виділяє тонкий, ледве вловимий аромат. Висока зимостійкість, добра переносимість спеки і поганої погоди.
      • Роза Пападжено - (Papageno) дворічна - ефектний чайно-гібридний сорт, що має яскравий двоколірний забарвлення (червоний з жовтими смужками). Сильнорослий, міцний кущ, висотою 80-100 см. Аромат квітки тонкий. Гарний у зрізку, тривалий час зберігає свій привабливий зовнішній вигляд. Стійкість до хвороб висока.
      • Роза Папа Мейланд - (Papa Meilland) - вишукані бутони насиченого темно-червоного відтінку мають неймовірно сильний аромат. Листя оливкового кольору. Кущ колючий, досягає у висоту 125 см. Сорт гарний у зрізі, довго зберігаючи свіжий вигляд. Цвітіння рясне, повторне. Вимагає ретельного догляду в зимовий період.
      • Роза Примадонна - (Primadonna) дворічна - граціозні бутони яскраво-абрикосового кольору, з ніжним рожевим відтінком. Висота куща, зазвичай, сягає близько 80-120 см. Запах легкий. Радує рясним цвітіння з початку літа по вересень. Сорт відрізняється стійкістю до хвороб та спеки, добре переносить низькі температури.
      • Роза Рафаэлло - (Rafaello) дворічна - один з найбільш спокусливих сортів, що має пишний бокаловидний бутон насиченого лососева-оранжевого відтінку, з трохи освітленої окантовкою. Висота квітки може досягати 8 см, діаметр - 11-12 см. Запах легкий. Хороша стійкість до хвороб, висока переносимість морозів.
      • Роза София - (Sophia) дворічна - чарівний чайно-гібридний сорт, вирощений для романтичних садів. Бутон має форму чаші, насиченого червоного кольору з приємним сильним запахом. Висота куща, зазвичай, досягає 100-125 см. Цвітіння - рясне і повторне. Шипи великі. Стійкий до захворювань, зимостійкий.
      • Роза Талея - (Talea) дворічна - розкішний великий бутон, діаметром 7-8 см, ніжно-кремового відтінку слонової кістки. Стебла міцні і пружні, від 60 до 80 см. Є легкий приємний аромат. Сорт стійкий до грибкових хвороб. Завдяки зимостійкості квітка хороший для вирощування в різних куточках світу. Ідеально доповнить букет нареченої.
      • Роза Топаз - (Topaz) дворічна - граціозний витягнутий келих насичено малинового кольору, розкриваючись, дивує цікавою кремовою серединкою. Великі бутони, 12 см в діаметрі, розпускаються протягом довгого часу. Висота куща досягає 100 см. Є легкий аромат. Сорт стійкий до хвороб, зимостійкий.
      • Роза Фольклор - (Folklore) дворічна - чарівний сорт, який володіє насиченим, неповторно-солодким ароматом. Під час цвітіння може здивувати приголомшливим ефектним забарвленням. Колір змінюється залежно від сезону і погоди - вогненно-оранжевий, чудовий яскраво-кораловий, кремово-жовтий або персиковий. Квітки великі, 8 -10 см в діаметрі. Кущ високий - 90-130 см у висоту і близько 90 см в ширину, має велику кількість шипів. Рідко пошкоджується хворобами.
      • Роза Эдванс - (Advance) дворічна - полонить своєю красою з першого погляду, завдяки насиченому білому забарвленню, подібного кольором порцеляни. Густомахрові квітка, діаметром 8-10 см, має ледве вловимий аромат. Цвітіння рясне, до морозів. Перевага сорту - швидка адаптація до різних кліматичних умов.
      • Роза Эль - (Elle) дворічна - заворожує різноманітною палітрою теплих фарб: прекрасне поєднання ніжно-рожевого з жовтими та помаранчевими тонами. Великі бутони, діаметром 11-12 см, випромінюють вишуканий фруктовий аромат. Роза кущова, підходить для зрізання. Сорт стійкий до захворювань.
    • Миниатюрные розы - Зелений колючий кущик, висотою не більше 30 см, покритий крихітними бутонами, отримав назву мініатюрна троянда. Нарядні квітки, діаметром 2-5 см, виділяються різноманітністю забарвлень, а за формою - такі ж, як чайно-гібридні, тільки що набагато менше.
      • Роза Кордула - (Cordula) - прекрасний густомахрові чайно-гібридний сорт, який, завдяки насиченості і яскравості темно-червоних кольорів не залишиться непоміченим на будь-якому присадибній ділянці. Мальовничі кулясті бутони, діаметром 4-5 см виливають легкий, практично не відчутний аромат.
      • Роза Аполло - (Apollo) дворічна - густомахрові, чашевидні квітки насиченого сонячно-жовтого відтінку. Мініатюрні бутони (4-5 см) випромінюють легкий аромат, радуючи квітникарів з початку літа до настання морозів. Кулястого виду кущ, висотою до 50 см, практично без шипів. Сорт стійкий до низьких температур і захворювань, підходить для озеленення та оформлення бордюрів і доріжок.
      • Роза Атлантик Палас - (Atlantic Palace) дворічна - махрові, строкато-жовтого відтінку запашні бутончікі відрізняються рясним і безперервним цвітінням з весни до морозів. Кущі, зазвичай, розлогі та густі, досягають у висоту 40 см. Гарна стійкість до хвороб і шкідників. Підходить для вирощування в горщиках, для одиночної або групової посадки бордюрів.
      • Роза Анжела Риппон - (Angela Rippon) дворічна - запашні махрові квітки, діаметром 3-4 см. Мініатюрний сорт приголомшує своїм кармін-рожевим відтінком. Цвітіння рясне і безперервне протягом сезону. Кущ з густою, блискучою і зеленим листям, заввишки в 40 см. Ідеально підійде для вирощування на клумбах або у вазонах. Сорту необхідна підгодівля, укриття на зиму.
      • Роза Даниэла - (Daniela) дворічна - надзвичайна краса бутона відмінно компенсує його легкий аромат. Мініатюрна витончена форма квітки, у вигляді загострених кінчиків, з ніжно-рожевим відтінком, поступово біліють на сонці, заворожує квітникарів з першого погляду. Сорт може похвалитися рясним і, фактично, безперервним цвітінням. Варто відзначити хорошу стійкість до захворювань.
      • Роза Каталина - (Catalina) дворічна - сорт з неповторною забарвленням, майстерно поєднує в собі рожево-кавовий зовні і бежевий відтінок всередині. Правильної форми бутон, діаметром 6 см, виділяє легкий аромат. Цвітіння, зазвичай, тривале і безперервне, до заморозків. Використовується для озеленення бордюрів, клумб. Стійкість до хвороб вище середньої, хороша зимостійкість.
      • Роза Мари Бридж - (Marie Bridge) дворічна - мініатюрні пухнасті білосніжного кольору бутони, діаметром 4 см, з легким ароматом і безперервним цвітінням. Кущ стійкий, висотою 40 см, з темно-зеленим листям, прекрасно підійде для групових посадок і бордюрів. Сорт відрізняється хорошою переносимістю низьких температур.
      • Роза Микадо - (Mikado) дворічна - витончені пелюстки, пофарбовані в глибокий яскраво-червоний колір, гідні прикрашати сад самого верховного правителя. Середні за розміром бутони, діаметром 6-7 см, мають практично непомітним ароматом. Безперервне цвітіння протягом усього сезону. Кущі, для більшого ефекту, рекомендується висаджувати групами по 5-6 штук на 1 метр.
      • Роза Мейди - (Maidy) дворічна - червоний колір бутона з нижньої сторони пелюстки переходить в білий, що створює цікавий контраст. Форма квітки така ж, як у чайно-гібридного сорту, лише мініатюрний розмір (3.5-5 см), видає явні відмінності. Запашний ніжний аромат додає бутону особливий шарм. Висока стійкість до хвороб і відмінна зимостійкість.
      • Роза Оранж Санблейз - (Orange Sunblaze) дворічна - насичений помаранчевий колір злегка хвилястих пелюсток не дозволить гостям саду просто пройти мимо, не звернувши на них уваги. Бутони, розміром 4-5 см, виділяють приємний, ледь вловимий аромат. Довго зберігає свіжий вигляд після зрізки, що не характерно для даного виду. Зимостійкість вище середньої.
      • Роза Пинк - (Pink) дворічна - дуже красиві рожеві пелюстки заряджають своєю безмежною енергією. Махрові бутони, розміром 4-5 см, мають прекрасний ніжний аромат. Рясне цвітіння протягом усього літа. Сорт потребує постійного поливі та посадці в сонячному місці. Хороша переносимість холодів, однак, не варто нехтувати укриттям на зиму.
      • Роза Ред Мин - (Red Min) дворічна - класичний темно-червона квітка, наповнений справжніми полум'яними почуттями, зуміє вписати в будь-які композиції, будь-то групові або поодинокі. Маленькі густомахрові бутони, діаметром 3-4 см, абсолютно позбавлені запаху. Висока стійкість до шкідників і хвороб. Кущі, практично, без шипів.
      • Роза Сара - (Sara) дворічна - незрівнянний мініатюрний сорт, абрикосово-кремові бутони якого зібрані в суцвіття по 7-18 штук. Густомахрові квітки, розміром до 6 см, мають легкий, ледь відчутний аромат. На компактних кущах, практично, немає колючок, що робить цей сорт популярним серед багатьох садівників.
      • Роза Сонья - (Sonia) дворічна - чарівні мініатюрні квітки, діаметром 4-5 см, ніби пофарбовані вмілою рукою художника в два кольори: яскраво-червоний зовні, з нижньої сторони пелюстки переходить в жовтий. Кулясті кущі, висотою до 50 см, практично все літо привертають увагу строкатими бутонами. Стійкість до хвороб хороша, хоча зрідка може дивуватися чорною плямистістю.
    • Розы Спрей - Маленькі ажурні трояндочки, які хмарою розпускаються на невеликому кущику, висотою 40-60 см, відносяться до дуже популярного срезочной сорту спрей. Відмінною особливістю виду є те, що один кущ являє собою один справжній міні букет. Може бути, тому, троянди спрей часто використовується у весільних букетах.
      • Роза Спрей белый - (Spray white) - молодий, але вже досить популярний сорт, який відрізняється тим, що одна гілка являє собою маленький букет. Ніжні квіти простої форми мають діаметр 3-4 см і володіють слабким ароматом. Дуже стійкий і невибагливий вид, який буде рясно цвісти навіть при поганому кліматі.
      • Роза Спрей розовый - (Spray pink) - чудово-ніжний сорт, що представляє собою велику хмару злегка блідих квітів, за яким не видно сам кущ. Класичні бутони, діаметром 5-7 см, випускають легкий запашний аромат. Висока зимостійкість, низька стійкість до чорної плямистості.
      • Роза Билона - (Bilona) дворічна - скромна простота бузково-фіолетових квітів викликає неймовірний приплив щирих почуттів, при одному лише погляді на ці тендітні створіння. Бутони маленькі, розміром до 4 см. Тривале цвітіння, протягом усього літа. Сорт схильний до захворювань, і потребує легкому укритті на зиму.
      • Роза Макарено - (Macarena) дворічна - класичні кремово-абрикосові квітки добре переносять спеку. Акуратні кущики правильної форми чудово виглядають в групах по 3-5 штук. Бутон розміром до 4 см практично без запаху. Цвітіння постійне протягом усього літа, при цьому не варто забувати про регулярний полив, і періодичні підгодівлі.
    • Плетистые розы -Чудовим рішенням вертикально озеленення стануть плетістиє сорти троянд, які досягає у висоту 1.5-5 м. Їх ділять на кілька підвидів:- Кучеряві (Rambler) з гнучкими дугоподібними пагонами і маленькими махровими квітками, діаметром 2-3 см.- Лазячі (Climber), з більш великими квітками, розміром 4-6 см.- Плетистие, що виникли в результаті почкових мутацій (Climbing), з великими квітками від 5 до 11 см.Даний вид троянд активно застосовується в створенні декоративних композицій, прикрасі арок, альтанок, стін і балконів.
      • Роза Барби - (Barbie) - чарівний плетистими сорт, який відрізняється своїм густомахрові ніжним рожевим квіткою, що нагадує дитячу ляльку. Високі кущі, що досягають 5-6 м, покриті класичними бутонами, що випускають легкий аромат. Цвіте 3-4 рази за сезон. Потребує опори: паркан, арка, альтанка. Хороша стійкість до хвороб та морозів.
      • Роза Белый каскад - (White Cascade) - сорт нагадує вишукане вінчальне плаття нареченої, оскільки часто-укритий білосніжними квітами, кількість в суцвітті яких досягає 10-12 шт. Сильнорослий вид, висотою до 5 м. Не вимагає особливого догляду, добре переносить сильний морози і практично не схильний до захворювань.
      • Роза Вестерленд - (Westerland) - гідний представник середніх плетістих сортів, кущ якої рідко стоїть без квітів. Неможливо не замилуватися дивним змішанням квітів бутона: помаранчевий, жовтий, червоний, бурштиновий. Великі квітки, розмірів 10-11 см, притягують увагу витонченими хвилястими пелюстками і сильним солодкуватим ароматом. Зимостійкий, добре стійкий до хвороб вигляд.
      • Роза Лаура Форд - (Laura Ford) - сонячно-жовтий сорт, з маленькими, 4-5 см квітами. Квітки збираються в групи по 6-7 штук або розпускаються поодинці. Відрізняються постійним тривалим цвітінням, до настання перших помітних холодів. Прямостоящий кущ, 2-2.5 м заввишки, потребує опори.
      • Роза Эксцельза - (Excelsa) - чарівні чашевидні бутони малиново-червоного кольору, завоювали велику популярність серед садівників багатьох країн. Відрізняється дуже швидким зростанням, який досягає 4 м у висоту. Мініатюрні махрові квітки, діаметром 3-5 см, підкорюють скромним солодким ароматом. Висока переносимість морозів, середня стійкість до борошнистої роси і чорної плямистості.
      • Роза Цезарь - (Cesar) - романтичний плетистими сорт, ніжні бутони якого розфарбовані в рожевий колір і лише трохи контрастують зі світло-зеленими нотками по краях пелюсток. Середні махрові квіти, розміром 5-7 см, надихають воздушностью і легким запашним ароматом. Вид слабоустойчів до сильного дощу, зате володіє хорошим імунітетом до хвороб.
      • Роза Дороти Перкинс - (Dorothy Perkins) дворічна - прекрасний обільноцветущій сорт, малиново-рожеві квітки якого м'яко обплітати арку або альтанку, утворюючи живий райський куточок. Дрібні махрові бутони, діаметром 3 см, мають легкий аромат. Цвітіння відбувається 1 раз на рік, протягом 30-40 днів. Уражається борошнистою росою. Середня переносимість морозів.
      • Роза Декор Арлекин - (Decor Arlequin) дворічна - яскраві флоксово-рожеві квітки, біля основи жовті, лише одним присутність в саду здатні налаштувати оточуючих на позитивну хвилю. Великі бутони, розміром 9-10 см, миттєво привертають увагу незвичайністю форми. Хороша стійкість до дощу, захворювань і низьких температур. Обільноцветущій сорт.
      • Роза Карина - (Karina) дворічна - чудовий плетистими сорт, який підкуповує магнетичної красою великих бузкових кольорів. Дуже високі кущі (до 4 м) не тільки стануть ідеальним прикрасою будь-якого саду, але і сповна наповнює його запашним ароматом. Рясне цвітіння протягом усього літа.
      • Роза Майнтауэр - (Maintower) дворічна - ефектна плетистая троянда, що викликають помаранчеві квітки якої миттєво привернуть увагу будь-якого користувача саду. Великі густомахрові бутони, діаметром 9-11 см, випромінюють дивно-сильний аромат. Ідеальна стійкість до хвороб і сильних дощів. Цвітіння повторне, до перших заморозків.
      • Роза Полька - (Polka) дворічна - дуже ніжна квітка, коралово-абрикосовою забарвлення, яка по краях може вигоряти до відтінку слонової кістки. Хвилясті великі бутони, розміром 10-12 см, мають слабкий аромат, що нітрохи не знижує популярність даного сорту. Рясне цвітіння до осені. Ідеальний варіант для прикраси зборів, арок, огорож.
      • Роза Розариум Ютерзен - (Rosarium Uetersen) дворічна - злегка старомодні, густомахрові квітки (близько 100 пелюсток), як ніби переносять у минуле століття аристократії і знаті. Великі, насичено-рожеві бутони, розміром 9-12 см, випромінюють запаморочливий запашний аромат. Спочатку цвітіння рясне, після помірне, протягом усього літа. Висока стійкість до морозів, несприятливих погодних умов.
      • Роза Эмили Грей - (Emily Grace) дворічна - чарівний плетистими сорт, що досягає у висоту 4 м, здатний створити дивно-ніжну живопліт, яка радуватиме повторним цвітінням до початку перших заморозків. Чуттєві кремові пелюстки виділяють приємний легкий аромат. Хороша стійкість до хвороб і висока зимостійкість.
    • Чайные розы - ніжний сорт, з приємним запашним запахом, що нагадує свіжозібраний чай. Вона отримала свою назву на честь країни-першовідкривача Китай (China). Є вихідним зразком для створення сучасних сортів з більш стійкими характеристиками.
      • Роза Чайная - красивий і неймовірно корисний сорт, який активно застосовується в медицині, масажі, парфумерії. Свою назву отримала завдяки аромату, який сильно нагадує солодкий медовий чай. Досить високі кущі, 90-180 см у висоту, повністю покриті маленькими рожевими бутонами.
    • Английские розы - володіють старовинної чашоподібної формою бутона, хорошою стійкістю до хвороб і тіньовитривалістю, яка характерна для клімату Великобританії, що відрізняється незначною кількістю сонячних днів. Були виведені Девідом Остіном на початку 60-х років. Практично всі сорти мають винятковим приємним ароматом.
      • Роза Бенджамин Бриттен - (Benjamin Britten) - улюблениця багатьох садівників, яка підкорила їхні серця великими малиново-червоними чашоподібними бутонами з невеликими світяться гудзиками посередині, які виділяють сильний винно-фруктовий аромат. Гарний англійський сорт, славиться швидким зростанням, відмінною переносимістю морозів і високою стійкість до захворювань.
      • Роза Вильям Морис - (William Morris) - витончений англійський сорт, ніжна краса якого затьмарює всю округу. Великі бутони, розеточной форми, досягають розміру 10 см. Тендітні пелюстки зачаровують абрикосово-кремовими тонами і сильним, невимовно приємним запахом. Надійний вид, який без праці перенесе сильні морози.
      • Роза Вильям Шекспир 2000 - (William Shakespeare 2000) дворічна - кращий сорт англійської селекції, оксамитові квітки якого пофарбовані в насичено-пурпурні тони. Чашоподібна форма бутона, після повного розкриття змінюється на квартирував. Великі квітки, розміром 10-12 см, виділяють сильний аромат, з легкими нотками фіалок. Густі кущі мають високу стійкість до захворювань і відмінну переносимість морозів. Сорт стане шикарним прикрасою будь-якого саду.
      • Роза Винчестер Кафедрал - (Winchester Cathedral) дворічна - прекрасний білий квітка, знаменитої селекції Девіда Остіна, є втіленням щирості і чистоти. Злегка пухка форма бутона, діаметром 9-10 см, виливає солодкий запашний аромат, суміші меду і мигдалю. Рясне цвітіння з липня по жовтень. Кущ не схильний грибкових захворювань, не боїться сильних морозів.
      • Роза Грэхем Томас - (Graham Thomas) дворічна - чудовий англійської сорт, трохи нагадує півонія, користується величезною популярністю по всій Європі. Шляхетна насичене-жовте забарвлення, під впливом сонця, може вигоряти до більш світлих тонів. Дуже великі чашоподібні бутони, діаметром 10-12 см, володіють сильним притягальним ароматом. Хороша стійкість до хвороб. Любить місця з гарною освітленістю.
    • Почвопокровные розы -
      • Роза Аспирин - (Aspirin) дворічна - ідеальний в усіх відношеннях сорт: чи не схильний до захворювань, відмінно переносить зиму, рясне, безперервне цвітіння протягом усього літа. Кущ густий, добре покриває землю. Махровий квітка пофарбований у білий колір, з легкої розовінкой в середині. Діаметр бутона - 7-8 см. Легкий аромат.
      • Роза Руж Мейяндекор - (Rouge Meillandecor) дворічна - прекрасний почвопокровний сорт, який радує повторним рясним цвітінням протягом червня-жовтня. Червоний, біля основи білий бутон, розміром 6-7 см, практично не пахне. Дуже висока стійкість до захворювань і сильним морозам. Невибаглива рослина, яке чудово витримує напівтінь.
  • Саженцы винограда - як же багато важливого і доленосного для історії людства вкладено в це прекрасне рослина. Свого часу відомий політичний діяч і вчений Бенджамін Франклін зауважив, що вино - це постійне нагадування про те, що Бог хоче бачити нас щасливими. Дійсно, що може бути приємніше пляшечки старого домашнього вина, розпитого в душевній компанії? Для того, щоб насолодитися всією вишуканістю цього напою, наповненого любов'ю і своєю працею, необхідно купити саджанці винограду і пройти серйозний шлях від вибору місця його посадки до довгоочікуваного збору ягід.
    • Столовые сорта винограда - Великі красиві грона, приємний аромат і божественний смак - все це столовий сорт винограду. Він вирощується для споживання в чистому вигляді і має унікальні лікувальні властивості, здатними омолоджувати і тонізувати організм людини. Це самий вимогливий вид, який потребує певних умов (родючий грунт, м'який клімат і т.д.), які відрізняються від вирощування технічних сортів.
      • Виноград Алекса - столовий сорт винограду, що має ранньо-середній термін дозрівання. Гроно досить велика, вагою 800-1200 г, що має Цилиндроконические форму. Ягода визріває рівномірно. Шкірочка щільна, але її легко можна з'їсти. Не приваблює ос. Смак приголомшливий, цукровий з невеликим присмаком мускату.
      • Виноград Ананасный - технічний сорт, що має ранній строк дозрівання. Гроно середня, вагою 250-300 г. Ягода велика, має овальну форму. Слизова м'якоть, товста шкірка, яку важко з'їсти. Мають незвичайний ананасовий смак. Відмінно переносить низькі температури.
      • Виноград Аркадия - дуже популярний столовий сорт, що має ранній строк дозрівання. Має великі грона і білі ягоди. Насичена соковита м'якоть, пружна тонка шкірка, яку приємно є. Відмінний сорт винограду, який відрізняється великою врожайністю. Смак солодкий і неймовірно легкий.
      • Виноград Арочный - славний столовий сорт виноград, який рано дозріває. Велика ягода рожевого кольору, кисті - великі, набиті. Мають м'ясисту хрустку м'якоть, щільну шкірочку, яка легко з'їдається. Відмінна врожайність. Простий смак, що заслуговує уваги.
      • Виноград Велика - відомий столовий сорт, який встигає за 125-130 днів. Кущі сильні, високі, що приносять хороший урожай. Велика подовжена ягода має загадковий темно-фіолетовий колір. Шкірочка середньої товщини, з'їдається, м'якоть хрустка. Розкішний солодкуватий смак з приємним післясмаком.
      • Виноград ВиВа Айка - розкішний столовий сорт, який порадує своїми дозрілими плодами вже на початку серпня. Незважаючи на середню величину грона, ягоди досить великі, що мають золотистий відтінок сонця. Трохи слизова соковита м'якоть з щільною шкіркою. Солодкий насичений смак, в якому простежується легкий тон мускату.
      • Виноград Виктория - один із самих чудових столових сортів, який встигає встигнути за 120-125 днів. Основна відмінна полягає в хорошій переносимості морозів і стійкості до різних захворювань. Овальні ягоди досить соковиті і мясистее, мають чарівний рожевий відтінок малини. Приємний смак, що запам'ятовується з легким відтінком мускату, який чітко чується при остаточному дозріванні.
      • Виноград Зарево - красивий молдавський столовий сорт, який має середньо-пізній термін дозрівання. Велика гроно має привабливу Цилиндроконические форму. Овальна велика ягода володіє характерним яскраво-червоним відтінком. Незважаючи на погану стійкість до захворювань, смак воістину неперевершений.
      • Виноград Изюминка - прекрасний столовий сорт, яким можна буде насолодитися вже через 105-110 днів. Відмінною особливістю, яка приємно тішить погляд, є дуже велика циліндрична форма ягоди з апетитним яскраво-малиновим кольором. Слабка стійкість до захворювань цілком компенсується привабливим зовнішнім виглядом і ніжним ароматним смаком.
      • Виноград Июльский белый - хороший сорт, який має дуже ранній термін дозрівання. Квітка функціональний, жіночний. Запилення відбувається досить добре. Ягода важить 10-12 р. Виноград має дуже приємний смак. Осій липневий білий не уражується, а при перезволоженні (наявність рясних опадів у період дозрівання) - ягода зовсім не тріскається, зберігаючи свою сферичну, опухли форму.
      • Виноград Кардинал - хороший столовий сорт, який починає достигати в період з початку до середини серпня. Форма грона, як і самої ягоди досить велика. Приємна м'ясиста м'якоть, яка має тоненьку шкірку, практично непомітну при їжі. Дуже вимогливий до відходу, має погану стійкість до захворювань, але володіє незабутнім характерно мускатним смаком.
      • Виноград Кодрянка - молдавський простий столовий сорт зі Надранні терміном дозрівання. Великі грона сягають 1,2 кг. Овальна ягода має темно-фіолетовий відтінок і щільну м'якоть з легко відокремлюваними кісточками. Славиться високою врожайністю і невеликим горошенія. Смак достатньо звичайний з приємною солодкістю.
      • Виноград Лора - чудовий сильнорослий столовий сорт, який дуже рано встигає. Великі грона конічної форми мають хорошу щільність. Овальні ягоди 7-9 г білого кольору часто з сонячним загаром. Соковита щільна м'якоть з маленькими кісточками. Незрівнянний смак доповнюється мускатним відтінком.
      • Виноград Маникюр Фингер - що користується великою популярністю в Японії столовий сорт, які має середньо-пізні терміни дозрівання. Оригінальна форма ягоди (пальці жінки з червоним лаком) не може не звернути на себе увагу. Ягода дуже велика з чудовою солодко-хрусткою м'якоттю. Шкірочка дуже тонка і не терпка.
      • Виноград Надежда АЗОС - чудовий сорт столового призначення, що дозріває приблизно на початку-середині серпня. Овальна ягода має вагу 5-8 г, темно-синій окрас з невеликим восковим нальотом і апетитну хрустку м'якоть. Перевагою цього сорту є підвищена стійкістю до захворювань і непогана переносимість морозу. Стабільна врожайність, один з прекрасних "ринкових" варіантів.
      • Виноград Осенний черный - гідний столовий сорт з середньо-пізнім терміном дозрівання. Відмінною особливістю є чудова врожайність і хороша стійкість до несприятливих факторів. Володіє виразним смаком і привабливим зовнішнім виглядом.
      • Виноград Оригинал розовый - приголомшливий столовий сорт з привабливими видом, який дозріває в другій половині вересня. Красиві грона мають середню щільність. Дуже велика ягода з загостреним кінчиком оригінального рожевого кольору. Простий на смак, з товстою шкіркою і досить рідкою м'якоттю.
      • Виноград Памяти Негруля - чорний столовий сорт з чудовою морозостійкістю і імунітетом до хвороб, поспівали в середньо-пізні терміни. Відрізняються можливістю тривалого зберігання в свіжому вигляді і високою врожайністю. Гідний вирощування, ідеальний для виготовлення вина.
      • Виноград Памяти Хирурга - перспективний столовий сорт, який починає достигати в середині серпня. Овальні ягоди 15 г жовто-рожевого кольору, на сонці відсвічують бурштиновим відтінком. Дає середню врожайність. Підвищена стійкість до хвороб. Приємна м'ясиста м'якоть і невідчутна при їжі шкірочка.
      • Виноград Плевен мускатный - дивовижний столовий сорт болгарської селекції, що має ранні терміни дозрівання. Великі ягоди світло-бурштинового відтінку мають чудовий солодкий смак. Добре плодоносний сорт, який мають непогану стійкість до грибних хвороб і морозу.
      • Виноград Новый Подарок Запорожью - оригінальна новинка столового призначення, з ранньо-середнім терміном дозрівання плодів. Овальні білі ягоди з щільною м'якоттю, багатої цукром. Не боїться злив і ос. Що стоїть сорт, в якому гармонійно переплітаються чудові смакові якості і висока врожайність.
      • Виноград Ризамат - хороший столово-родзинковий сорт з терміном дозрівання 125-135 днів. Подовжені рожеві ягоди, з однією з сторін більш яскраво пофарбовані, мають вагу близько 12 м. Хрумка м'якоть з щільною консистенцією. Вид заслуговує уваги, оскільки має красивий товарний вигляд і приємний солодкий смак.
      • Виноград Рошфор - унікальний столовий сорт, який привертає увагу тим, що подібного сверхраннего сталого темноокрашенная виду з великої гроном у виробництві майже немає. Смак ягоди досить солодкий, з присмаком мускату, м'якоть дуже соковита і м'ясиста. Середня врожайність: один кущ дає 5-7 кг винограду.
      • Виноград Радуга - FVCA 6-3 - незвичайна їдальня форма, яка привертає увагу зелено-рожевим забарвленням (сонячна сторона насичено кольору, а тіньова зовсім зелена). У цьому сорті все добре: сила росту, врожайність, величина грона, яка досягає 2 кг і ягоди, з приємно-солодким смаком. Непогана морозостійкість, відмінно протистоїть хворобам.
      • Виноград Тасон - хороший столовий сорт з дуже раннім терміном дозрівання (при сприятливих умовах приблизно наприкінці липня). Відрізняється високою врожайністю і ніжним мускатним смаком. Ягода хрустка і красива: на сонці віддає рожевим відливом. Стійкий до захворювань і відмінно витримує холоду.
      • Виноград Черная магия - чудовий, але трудноукореняемих сорт. Встигає на 105-120 день, приблизно в середині серпня. Ягоди великі з захоплюючим чорним кольором. Славиться дуже хорошою врожайністю. Приємний солодкуватий смак, хрумка м'якоть. Середня стійкість до хвороб, але хороша морозостійкість.
      • Виноград Экзотика США - чудовий сорт з ранньо-середнім терміном дозрівання. Відрізняється високою продуктивністю куща і тривалим зберіганням. Чорна ягода вагою 10 г має незвичайний смак і аромат. Добре стійкий до хвороб, непогано переносить морози.
      • Виноград Сорт - 1-5-58 - їдальня форма, достигає в перших числах вересня. Грона великі, масою 1-1.2 кг. Червоно-фіолетова ягода має яскраво виражений мускатний смак. Невередливий: відмінно переносить морози і має хороший імунітет до хвороб.
    • Виноград Крайнова - це чудові сорти, що користуються визнанням багатьох садівників України та Росії. Віктор Крайнов протягом тривалого часу займається виведенням гібридних форм, яких на сьогодні налічується близько 30 видів. Великі ягоди, незабутній смак, відмінна транспортабельність і товарний вид - це лише деякі переваги цієї селекції.
      • Виноград Аксинья - чудовий столовий сорт, який встигає дуже рано, приблизно на початку серпня. Овальна ягода має зеленувато-жовтий колір, а при абсолютному дозріванні дає бурштиновий відтінок. Тоді ж і розкривається його ненав'язливий мускатний смак. Хороша врожайність, підвищена морозостійкість.
      • Виноград Анюта - виділяється високою врожайністю і привабливим товарним виглядом. Період дозрівання в сприятливому середовищі 130-135 днів. Дуже великі ягоди вагою до 14 г мають витончений рожевий забарвлення і чудову соковито-м'ясисту м'якоть. Відмінна стійкість до мілдью, однак, потребує укриття на зиму.
      • Виноград Благовест - відмінний гібридний сорт, який відрізняється своїм гарним товарним виглядом і раннім періодом дозрівання, приблизно в середині серпня. Велика конічна гроно із середньою щільністю досягає у вазі до 2,5 кг. Бурштинові ягоди з м'ясистою м'якоттю і приголомшливим мускатним смаком часто залучають ос. Хороша морозостійкість.
      • Виноград Брат Лучистого - чудова гібридна форма, відмітною особливістю якої є відсутність кісточок. Відноситься до дуже раннього періоду дозрівання, приблизно за 105-110 днів. Велика бурштинова ягода вагою до 10 р. Дивовижний мускатний смак. Висока врожайність і непогана переносимість морозів.
      • Виноград Виктор - по ряду ознак є одним з кращих гібридних сортів. Має ранній термін дозрівання, приблизно 110-115 днів. Вигідно відрізняється своєю величезною красивою ягодою, яка досягає в довжину 40 мм. Щільна м'якоть має дуже приємний мускатний смак з незабутнім ароматом. Майже не уражується грибковими захворюваннями.
      • Виноград Виктор-2 - хороший столовий сорт, з ранньо-середнім терміном дозрівання (115-120 днів). Характерною особливістю є велика рожева ягода, яка приваблює своїм красивим товарним виглядом, і чудова врожайність (приблизно 7 кг з одного куща). Має прекрасний мускатний смак. Підвищена стійкість до мілдью та морозів.
      • Виноград Виктор-3 - чудова їдальня форма середнього терміну дозрівання. Темно-червоні грона приваблюють своїм великою вагою, який досягає 1,2 кг. Стабільна висока врожайність (більше 15кг з куща). Приголомшливий яскраво виражений мускатний смак. Висока стійкість до захворювань і знижених температур.
      • Виноград Гелиос - прекрасний столовий сорт, який відрізняється ніжним мускатним смаком. Має ранній термін дозрівання. Гарні великі грона рожевого кольору володіють середньою щільністю і вагою 700-1000 г. Добре зарекомендував у питанні стійкості до захворювань.
      • Виноград Гурман - чудовий гібридний сорт, який відрізняється ранніми термінами дозрівання (приблизно, на початку серпня). Дуже великі грона середньої щільності і вагою 700-1500 г. При вигляді великих овальних ягід в очі кидається їх гарний рожевий окрас. Приємний смак, в якому чітко чуються нотки мускату. Має підвищену стійкість до хвороб і стабільну врожайність.
      • Виноград Ксения Анжелика - прекрасна гібридна форма, яка має ранній строк дозрівання. Дуже великі грона, які досягають у вазі 2.5 кг, часто бувають безформною форми. М'якоть - досить хрустка і щільна. У смаку відчувається кілька тонів. Незважаючи на невелике горошеніе ягід, врожайність стабільна.
      • Виноград Низина - чудова гібридна їдальня форма, яка встигає на початку вересня. Відмінною особливістю є дуже великі грона, багато з яких досягають у вазі 3 кг. Овальні ягоди набувають на сонці красивий бузково-червоний відтінок. Смак приємний, солодкий. Стійкість до мілдью і морозу хороша.
      • Виноград Нина - хороший гібридний сорт, з характерним ранньо-середній терміном дозрівання. Привертає увагу округла ягода (маса 10-12 г) темно-червоного кольору, трохи нерівній поверхні. Соковита м'якоть має неповторний смак і приємний аромат. Висока врожайність і транспортабельність. Осами пошкоджується середньо.
      • Виноград Новочеркасский красный - хороша гібридна їдальня форма, характерною особливістю якого є середньовеликі круглі ягоди насичено червоного кольору. Має ранньо-середній термін дозрівання. Ніжна м'якоть обрамлена з'їдається шкіркою і володіє мускатним смаком. Хороша плодоносність і високі товарні якості.
      • Виноград Преображение - відмінний гібрид, що має ранній строк дозрівання. Велика ягода з витягнутою формою, яка не завжди забарвлюється в рожевий колір. Смак достатньо простий, м'якоть соковита. Хороша стійкість до хвороб, висока транспортабельність і товарні характеристики. Може злегка пошкоджуватися осами.
      • Виноград Розовая дымка - чудовий гібридний сорт, який, приблизно, дозріває в середині серпня. Овальні ягоди, вагою до 14 г, пофарбовані в білий колір з легким рожевим відтінком. Свіжий смак, м'ясиста м'якоть з дуже ніжною шкіркою. Відмінна транспортабельність. Легко вкорінюються живці, хороша сумісність з підщепами.
      • Виноград Тузловский великан - чудовий гібрид, який починає дозрівати 15-20 серпня. Особливістю сорту є підвищена плодоносність нижніх вічок. Досить великі ягоди бурштинового кольору мають округлу форму. Багатий мускатний смак. Має середню транспортабельність.
      • Виноград Юбилей Новочеркасска - ранній столовий сорт. Великі грона, що досягають маси 1.5 кг, не горошаться. Подовжена ягода світло-рожевого кольору має м'який і виразний смак. Сорт вартий уваги, завдяки привабливим гроздям і відмінним смаковим характеристикам. Висока сумісність з підщепами.
    • Виноград Загорулько - насіннєві та безнасінні сорти сверхраннего та раннього періоду дозрівання, які отримували численні нагороди на виноградних виставках і конкурсах, що проводяться в Україні та Росії. Починаючи з 1990 р, і донині Віталій Загорулько виводить прекрасні гібридні форми, які відрізняються чудовими смаковими якостями, високою врожайністю і товарним зовнішнім виглядом.
      • Виноград Вега Запорожская - хороший столовий сорт, який дозріває через 110-115 днів, приблизно, у середині серпня. Великі грона досягають у вазі 1,2 кг. Біла ягода видовженої форми має простий смак. Відрізняються тим, що навіть при тривалому знаходженні на кущах, зберігають солідний товарний вигляд і смак. Непогана стійкість до мілдью і морозу.
      • Виноград Гала - чудовий сильнорослий столовий сорт. Встигає рано, приблизно 15-20 серпня, має багатий смак - завдяки цьому користується особливою любов'ю виноградарів. Бажано знімати урожай відразу після дозрівання, інакше при надлишку вологи дуже велика ягода (12 г) розтріскується і пошкоджується осами. Висока стабільна врожайність.
      • Виноград Ландыш - чудовий сильнорослий сорт, з мускатним смаком, в якому відчуваються нотки весняної квітки і акації. Встигає в кінці серпня - перших числах вересня. Подовжена ягода яскраво-жовтого кольору, на світлі стає злегка прозорою. Небагато чого пухкі конічні грона без горошенія і розтріскування.
      • Виноград Ливия - один з кращих сортів селекції Загорулько. Заслуговує уваги дуже раннім терміном дозрівання, чудовим товарним виглядом, великою ягодою (10 г) красивого малинового кольору, яка має незвичайний карамельно-мускатний смак. Погана стійкість до хвороб, боїться ос, однак протягом тривало часу може зберігатися без втрати смаку і форми.
      • Виноград Рута - чудесний сверхранний столовий сорт, який встигає поспіти до початку серпня. Дуже велика (12 г) овальна ягода має привабливий рожевий колір. Солодкий легкий смак з невеликим відтінком черешні. Висока стійкість до хвороб, відсутня горошенія, не пошкоджується осами.
      • Виноград София - першокласний ранній сорт, який приємно дивує своїм гігантськими ягодами (15 г) і яскраво вираженим ніжно-солодким мускатним смаком. Великі кисті, які досягають 1.2 кг, помірної щільності, відсутня горошеніе. Чудова стійкість до мілдью і непогана переносимість морозу.
    • Виноград Воловика - Сьогодні існує не більше 20 гібридних форм селекції Воловика, але кожна з них заслуговує окремої уваги. Завдяки тому, що за плечима селекціонера десятирічний досвід роботи з виноградною лозою, кожен з сортів приємно радує високою врожайністю і хорошою стійкістю до захворювань.
      • Виноград Волви - хороша сверхранняя гібридна форма, яка достигає в кінці липня - початку серпня. Округлі ягоди залучають насиченим рожевим кольором. Дуже солодкий смак з яскраво вираженим мускатом. Може тривалий термін висіти на кущі, не втрачаючи свою форму і смакові якості.
      • Виноград Лаура - перспективний гібридний сорт, який достигає в середині серпня (105-110). Округла ягода досягає ваги 13 р. Її колір, залежно від місця зростання, змінюється від світло-рожевого до яскравого малинового. Має солодкий смак, з невеликою приємною кислинкою. Хороша врожайність, однак, кущі бажано періодично обробляти, щоб уникнути хвороб.
    • Кишмишные сорта винограда - Все більшою популярністю у споживачів користується кишмишні сорт. Його приємно їсти у свіжому вигляді, сушити, він безпечний для дітей та діабетиків (не більше ложки в день). До даного типу винограду висувають високі вимоги: в ньому не повинно бути ніяких утворень, що нагадують кісточки, однак якщо сорт має певну кількість недорозвинених насіння, це ще не означає, що він не безнасінний. Залежно від розмірів рудиментів все кишмишні сорти діляться на 4 групи.
      • Виноград Кишмиш Запорожский - елітний безнасінний сорт, який починає встигати з середини серпня. Темно-червона ягода має овальну форму і невелику вагу 3 м. Величезні кисті з двома крилами, якими неможливо не милуватися. Дуже велика врожайність, сорт схильний до перевантажень, внаслідок чого вимагається нормування. Підвищена стійкість до морозів і захворювань.
      • Виноград Кишмиш Лучистый - чудовий безнасінних сортів, який вже в середині серпня встигає поспіти. Дуже великі грона, які при правильному догляді можуть досягти ваги 1 кг. Часто кущі перевантажуються урожаєм, тому вони потребують невеликому навантаженні пагонами. Ягода дуже солодка, має ароматний виразний мускатний смак. Сорт дуже цінується в торгівлі.
      • Виноград Кишмиш Молдавский - хороший безнасінний сорт, відмітною особливістю якого є великі гіллясті грона, вагою до 1 кг, які починають достигати з середини вересня. Червона ягода, з легким фіолетовим відтінком, має хрустку м'якоть з насиченим приємним смаком. Погана переносимість хвороб, однак, сорт підлягає тривалому зберіганню.
      • Виноград Русбол - відмінний безнасінний сорт, який привертає увагу раннім терміном дозрівання. Його приємно їсти і ідеально сушити. Дуже великі, трохи пухкі грона, окремі екземпляри яких досягають у вазі 1,5 кг. Висока морозостійкість і стійкістю до захворювань. Велика врожайність.
      • Виноград Коринка русская - гідний безнасінний сорт, що має сверхранние терміни дозрівання. Середні грона, вагою 300-400 г, з помірною щільністю. Дрібна ягода, що має жовто-зелений відтінок, з невеликим засмагою на сонці. Смак дуже солодкий і ароматний. Добре підходить для сушіння. Чудова морозостійкість.
      • Виноград Лакомка - прекрасний безнасінний сорт, який має ряд переваг: ранній термін дозрівання; великі грона товарного вигляду, з незабутнім Сладов смаком; дуже висока стійкість до захворювань. Овальна ягода зелено-жовтого кольору з вишуканим бурштиновим відтінком. Висока врожайність і підвищена морозостійкість.
    • Виноград кишмишных сортов США - Все більшою популярністю у споживачів користується кишмишні сорт. Його приємно їсти у свіжому вигляді, сушити, він безпечний для дітей та діабетиків (не більше ложки в день). До даного типу винограду висувають високі вимоги: в ньому не повинно бути ніяких утворень, що нагадують кісточки, однак якщо сорт має певну кількість недорозвинених насіння, це ще не означає, що він не безнасінний. Залежно від розмірів рудиментів все кишмишні сорти діляться на 4 групи.
      • Виноград Бионту - чудовий безнасінний сорт селекції США. Досить великі грона вагою в 700 г остаточно достигають в середині вересня. Жовта округла ягода масою 3-5 г володіє приємним виразним смаком. Хороша переносимість морозу і хвороб.
      • Виноград Венера - ранній безнасінний сорт селекції США. Великі грона досягають ваги 600 г. Синьо-фіолетова ягода середнього розміру має соковиту м'якоть і невеликий присмак смородини. Дуже велика врожайність і морозостійкість. Ягода не розтріскуються, шкірка з'їдається.
      • Виноград Катавба - гідний абсолютно безнасінний сорт, який вигідно відрізняється підвищеною морозостійкістю (до -32 градусів). Конічні грона масою 600-700 г зазвичай середньої щільності. Маленька рожева ягода має незвичайний мускатний смак. З даного вид часто отримують приємні соки і вина.
      • Виноград Кримсон сидлис - дуже популярний безнасінний сорт, який вирощується в багатьох країнах і добре йде на експорт. Відмінною особливістю є його тривале зберігання в холодильнику (3-4 місяці). Подовжена ягода має вагу 4-6 г і приємний освіжаючий смак. Висока врожайність і непогана морозостійкість.
      • Виноград Кишмиш ромулус США - чудовий безнасінний сорт, який виведений спеціально для сушки. Конічні грона мають різноманітну масу, що змінюється від 200-1000 м. Біла ягода вагою 3 г володіє незвичайним ананасним смаком. Підвищена морозостійкість і стійкість до хвороб.
      • Виноград Летний королевский - хороший безнасінний сорт, який встигає до середині вересня (120-130 днів). Великі грона, що досягають 1.2 кг ваги, мають достатньо пухку щільність. Овальні ягоди красиво відливаються на сонці чорним кольором. Легкий мускатний смак. Слабо стійкий до грибних хвороб, висока транспортабельність.
      • Виноград Кишмиш лючия - бессемянный сорт, который поспевает в середине августа. Крупные кисти, приблизительной массой до 1.2 кг. Желтая ягода имеет вес 6-8 г. Достаточно выразительный вкус. Средняя переносимость морозов.
      • Виноград Нептун - чудовий ранній безнасінний сорт, який має незвичайний квітковий смак. Середні ягоди вагою 4 г пофарбовані в білий колір з легким жовтуватим відтінком. Ягода не розтріскується, шкірка цілком з'їдається. Чудова стійкість до грибкових захворювань і холоду.
      • Виноград Осенний королевский - входить до числа найбільших безнасінних сортів у всьому світі. Великі грона, окремі екземпляри яких досягають 2 кг ваги, дозрівають достатньо пізно (140-150). Овальна ягода має красивий чорний колір і легкий хвилюючий смак. Непогана переносимість морозів і хвороб.
      • Виноград Рилайнс пинк сидлис - сверхранний безнасінний сорт, який встигає на початку серпня. Циліндро-конічні грона вагою 100 г помірної щільності. Красива округла ягода рожевого кольору має масу 2 р. Досить виразний суничний смак. Відмінна переносимість морозів і стійкість до мілдью.
      • Виноград Руби сидлис - гідний безнасінний сорт, який остаточно достигає в середині вересня. Красиві великі кисті помірної щільності і вагою 800-1500 р. Овальна ягода червоного кольору має чудовий солодкий смак. Погана стійкість до грибних хвороб. Транспортабельність висока, може лежати в льохах до трьох місяців.
      • Виноград Скарлет роял - воістину королівський безнасінний вид, який достигає в середині вересня (135 днів). Конічні грона вагою 800-1200 г мають середню щільність і можуть протягом тривалого часу висіти на кущах, набираючи цукристість. Ягода дуже приємна на смак. Урожайність середня.
      • Виноград Черный изумруд - один з найбільш ранніх безнасінних видів. Дуже щільні грона конічної форми досягають у вазі 1.2 кг. Красива ягода вугільно-смарагдового кольору масою 4-6 г має хрустку м'якоть. Легкий мускатний смак і аромат, що бадьорить. Висока врожайність і морозостійкість.
      • Виноград Черный палец - пізній безнасінний сорт, який дозріває на 120-130 день. Свою назву отримав за рахунок великої чорної ягоди, яка нагадує палець. Величезні грона масою 900-2000 г мають хорошу щільність. Приємні смакові якості. Дуже висока врожайність. Необхідно обробляти спеціальними засобами, щоб запобігти грибні захворювання.
      • Виноград Саграйон - один з популярних експортних безнасінних сортів винограду. Досить великі грона (600-1000 г), пухкої щільності, встигають рано (110-115 днів). Овальні ягоди (6-7 г) білого забарвлення мають хрустку цукрову м'якоть. Можна тривалий час зберігати в холодильнику. Висока транспортабельність і стійкість до захворювань.
      • Виноград Сатурн - відмінний безнасінний сорт, який відрізняється можливістю тривалого зберігання. Середні грона (300-400) мають конічну форму і встигають через 115-120 днів. Червона ягода невеликого розміру володіє смачною цукрових м'якоттю. Середня врожайність, сорт схильний до перевантажень. Хороша морозостійкість.
      • Виноград Спартанец - ранній безнасінний сорт (110-115 днів), який отримав свою мужнє назву завдяки гарній морозостійкості (-34 градуса). Великі грона вагою 800-1200 р. Округлі ягоди білого кольору мають приємний легкий смак. Підвищена стійкість до грибних захворювань.
      • Виноград Столетие - один из самых вкусных бессемянных сортов, который приблизительно поспевает 15-20 августа. Конические крупные грозди (800-1200 г), средней плотности. Удлиненная ягода (4-6 г) белого цвета с хрустящей мякотью. Выразительный мускатный вкус с легким оттенком розы. При длительном нахождении на кусте ягоды могут осыпаться.
      • Виноград Химрод - отличный бессемянный сорт, из которого изготавливают прекрасное белое вино и изюм. Средние грозди (400-600 г) достаточно рыхлые. Мелкая ягода (3 г) округлой формы имеет богатый мускатный вкус и ароматную мякоть. Высокая морозостойкость и устойчивость к грибным болезням.
      • Виноград Юпитер - прекрасный ранний бессемянный сорт, который используется для потребления в свежем виде. Заслуживает внимание благодаря своей устойчивости к пониженным температурам (-27 градусов). Еще одной особенностью является цвет овальных ягод, который по мере созревания изменяется с красного до темно-фиолетового. Сладкая мякоть с сильным мускатным привкусом.
    • Винные сорта винограда - Технічні сорт (винний) - група винограду, з якої виготовляють сік, вино, коньяк, компот, родзинки. Не менш смачний він і в свіжому вигляді. Його головною особливістю є великий вміст соку в ягоді. Для винограду винних сортів не важливий зовнішній вигляд, розмір ягоди, значення має лише склад. Це сама невимоглива категорія винограду, яка добре переносить морози і практично не схильна до захворювань.
      • Виноград Августа - хороший ранньо-середній технічний сорт, який починає достигати в кінці серпня - перших числах вересня. Дрібні грона масою 100-200 г мають рихлу щільність. Округлі ягоди насиченого темно-синього кольору дуже солодкі на смак зі слабким відтінком мускату. Висока стійкість до морозу, середня врожайність.
      • Виноград Виктория винная - відмінний ранньо-середній технічний сорт, який встигає дозріти до початку вересня. Середні грона вагою 300-500 г красивого рожевого кольору. Округлі маленькі ягоди (2-3 г) мають легко виражений мускатний смак і товсту шкірку. Відрізняється підвищеною морозостійкістю і не схильністю до хвороб.
      • Виноград Виорика - прекрасний сорт, з якого виготовляють освіжаючі білі вина. Користується популярністю за рахунок підвищеної стійкості до морозів (-29 градусів) і захворювань. Грона середньої щільності остаточно встигають у другій половині вересня. Маленька ягода вагою 3 г має дуже соковиту м'якоть з приємним мускатним смаком. Висока врожайність.
      • Виноград Гурзуфский розовый - чудовий ранній універсальний сорт, який достигає в кінці серпня. Середні кисті (150-400 г) з пухкої щільністю. Округла ягода темно-рожевого кольору з щільною шкіркою має яскраво виражений мускатний смак. Добре переносить знижені температури і хвороби. Вживається як у свіжому вигляді, так і у виробництві багатьох десертних вин.
      • Виноград Красень - прекрасний універсальний безнасінний сорт, який достигає в середині вересня. З нього виготовляють багаті вина, наприклад "Кагор", і вживають в свіжому вигляді. Маленька чорна ягода (2-3 г) має дуже солодкий смак що бадьорить. Висока врожайність і переносимість низьких температур.
      • Виноград Ливадийский черный - хороший технічний сорт, який достигає в середині вересня. Крилаті грона (200-400 г) середньої щільності. Світло-чорна округла ягода вагою 2-3 г має притягальний мускатний смак. Висока врожайність і морозостійкість. З нього виготовляють легке мускатне десертне вино з нотками шоколаду.
      • Виноград Магия - хороший технічний сорт, який дозріває в першій половині вересня (120-130 днів). Середня гроно (200-300 г) має помірну щільність. Маленькі темно-сині ягоди (2 г) дивують чудовим мускатно-медовим смаком. Висока врожайність і хороша переносимість морозу (-26 градусів). З нього виготовляють багаті солодкі десертні вина.
      • Виноград Мускат днестровский - відмінний технічний сорт, з якого виготовляють ароматні мускатні вина і вживають у свіжому вигляді. Конічні, досить великі грона (300-500 г) з помірною щільністю встигають в перших числах вересня (120-130 днів). Фіолетові ягоди з солодким смаком і мускатним аромат. Дуже велика врожайність.
      • Виноград Олег (Диамант) - ранній (120 днів) технічний сорт, з якого роблять нейтральні м'які десертні вина. Щільні грона середньої ваги 200-300 г. Біло-рожева ягода (3-4 г) має солодкий смак і приємний мускатний аромат. Висока стійкість до захворювань і низьких температур.
      • Виноград Саперави северный - яскравий винний сорт, який заслужив свою назву завдяки гарній переносимості морозів (-29 градусів). Дрібні грона (100-200 г) середньої щільності. Округла ягода чорного кольору вагою 2 г має невеликий восковий наліт. Насичений характерний смак. Захворювань піддається слабо.
      • Виноград Черный жемчуг - замечательный винный сорт, который начинает созревать в первой половине сентября. Цилиндроконические грозди (250 г) с несколькими крыльями умеренной плотности. Маленькие ягоды-бусинки темно-синего цвета с нежным сладким мускатным вкусом. Высокая морозоустойчивость(-26 градусов).
      • Виноград Мускат блау - прекрасний універсальний сорт, який йде на виготовлення червоних вин з яскраво вираженим мускатним смаком і на вживання в чистому вигляді. Середні грона (250-400) пухкої щільності встигають досить рано. Чорна ягода вагою 5 г. Стійкий до хвороб, пошкоджуваність осами - середня.
  • Плодовые кустарники - Сложно представит себя домашний сад без плодовых кустарников и деревьев. Практически на каждой территории выделен участок для смородины - чудесной ягоды, с душистым ароматом и кисловатым вкусом. Каких только видов этого удивительного растения имеется: ​​черная смородина, красная, белая. И каждый подкупает многообразием своего применения. А что может быть надежнее живой изгороди из крыжовника от незваных гостей? Его колючие ветки, склоненные к земле под тяжестью янтарных сладких ягод, подойдут к этой цели как нельзя лучше. А при правильной посадке саженцев малины, закрепленной на обоях, вы получите прекрасный уголок в саду, Наполненные ароматом янтарных ягод.
    • Саженцы малины - це справжня скарбниця вітамінів. Про її лікувальні властивості знають і дорослі, і діти. Вживання навіть невеликої кількості цих ягід приносить велику користь організму людини. Недарма малинове варення в народі називають "вітамін", адже за кількістю корисних речовин воно зовсім небагато поступається свіжим плодам. Якщо Ви любите малину, то Вам точно за смаком доведеться і ожина.
      • Малина Полана - чудовий ремонтантний сорт, батьківщиною якого є Польща. Великі ягоди вагою 5-6 г володіють прекрасними смаковими якостями. На потужних кущах, що не вимагають підв'язки, практично відсутні шипи. Високоврожайний сорт, який практично не пошкоджується грибковими захворюваннями та шкідниками.
      • Малина Гордость России - яскравий представник великоплідного сорти, ягоди якого мають вагу до 18 р. Насичений солодкий смак з незвичайним ароматом. На среднерослих кущах немає шипів. Висока врожайність, що досягає 4-8 кг. Хороша стійкість до грибкових захворювань, потребує легкому укритті на зиму.
      • Малина Столешник - гідний великоплідний сорт, що має середньоранній термін дозрівання. Величезні ягоди, вагою 8-14 г, незрівнянно солодкі на смак. Пряморослі Безколючкова кущі досягають у довжину 1.8 м. Чудова врожайність (в середньому близько 6 кг з куща), переносимість низьких температур і стійкість до хвороб.
      • Малина Изобильная - чудовий великоплідний сорт, з середнім терміном дозрівання. Потужні прямостоячі кущі, заввишки до 2 м, стануть гарним прикрасою саду. Яскраво-червоні ягоди середньою масою 4-10 р. Завдяки хорошим транспортабельним характеристикам, часто використовується для продажу.
      • Малина Ляшка - излюбленный сорт торговцев, поскольку имеет ранний срок созревания, длительный период сбора, постоянно высокий урожай (16-18 т/га). Красивые крупные плоды массой до 6 г слегка удлиненной формы. Вкус десертный, сладкий. Отличная транспортировка.
      • Малина Столичная - чудовий сорт, який достигає в середині липня і висить на кущах протягом двох тижнів. Плоди дуже великі, масою до 8-12 г, з соковитою солодкою м'якоттю і характерним "малиновим" ароматом. Продуктивність висока - до 5 кг з куща. Хороші транспортабельні властивості.
      • Малина Туламин - популярний класичний вид, виведений в Канаді. По праву заслуговує звання одного з найсмачніших сортів з сильним ароматом. Дозрівання починається з початку липня і триває по вересень. Насичено-червоні ягоди витягнуті до низу, вагою 5-6 г. Не боїться сильних морозів. Чудова транспортабельність.
      • Малина Любетовская - гідний сорт середнього терміну дозрівання, який починається в останніх числах червня. Червона ягода конічної форми має масу - 4-6.5 р. Ароматна м'якоть кисло-солодкого смаку. Невелика шипуваті пагонів. Хороша переносимість морозів і сильної засухи. Відмінна транспортабельність.
      • Малина Октавия - один з найперспективніших сортів англійської селекції, який при правильному догляді і хорошою підгодівлі дозволяє отримати до 25 т / га. Плоди злегка конічної форми, середньою вагою 6-8 г. Урожай можна збирати протягом цілого місяця. Відмінна зимостійкість, стійкість до грибкових захворювань, при дощовому літі ягоди не гниють.
      • Малина Глен ампл - один з найпопулярніших європейських сортів, який приємно дивує своєю продуктивністю (1.5 кг з куща). Округло-конічні ягоди масою 6-8 г мають щільну кисло-солодку м'якоть. Пагони без колючок. Добре переносить сильні морози і посушливе літо.
      • Малина Брусвяна - кращий ремонтантний сорт, який рясно плодоносить 2 рази на рік: протягом червня-липня, а після з початку серпня - по кінець жовтня. Дуже великі ягоди масою до 12 г солодкого смаку з легкою освіжаючою кислинкою. Шипи практично відсутні. Висока морозостійкість.
      • Малина Зюгана - швейцарський ремонтантний сорт, який практично безперервно дає врожай з липня по жовтень. Продуктивність одного куща - 8-9 кг за сезон. Витончені ягоди масою до 6 г мають хороший солодкий смак. Гілки потужні, тому не потребують підв'язці. Може обходитися без рясного поливу, однак, для отримання максимального врожаю не варто ним нехтувати.
      • Малина Ап-32 - гідний ремонтантний сорт, який може похвалитися великим урожаєм і тим, що плоди довгий час, без осипання, можуть висіти на кущах. Ягоди округло-конічні, масою до 8 г, приємного солодкого смаку з відтінком кислинки. Добре переносить сильні морози і посуху.
      • Малина Химбо топ - новий ремонтантний сорт, який за кілька років знайшов величезну популярність завдяки красивою великої ягоді, вагою до 8 г, і незрівнянному солодко-кислого смаку. Вид настільки продуктивний, що при правильних підгодівлі і регулярних поливах схильний до перевантаження врожаю. Встигає дуже рано - в кінці червня і радує плодами до середини жовтня.
      • Малина Пингвин - ароматний ремонтантний сорт, який відрізняється раннім терміном дозрівання (наприкінці червня і в перших числах серпня). Досить великі щільні ягоди, вагою 4-5 г, які після дозрівання протягом тривалого часу можуть висіти на плодоніжки без втрати смакових якостей. Висока врожайність (до 5 кг з куща) і хороша стійкість до грибкових захворювань.
      • Малина Евразия - гідний ремонтантний сорт, який не тільки дає хороший урожай (2.5 кг з куща), а й завдяки незвичайній формі листя служить прекрасним декоративним прикрасою саду. Щільні, конічної форми ягода, масою до 6 г, відрізняються високою транспортабельністю. Відмінно плодоносить у місцях з несприятливими кліматичними умовами.
      • Малина Атлант - один з улюблених ремонтантних сортів багатьох садівників, який підкуповує високою продуктивністю (до 2.5 кг з куща) і чудовій якості плодів. Подовжено-конічні ягоди, масою до 8 г, мають кисло-солодку соковиту м'якоть. Відмінна витривалість рослини, яка дозволяє насолоджуватися свіжими плодами до настання перших заморозків.
    • Саженцы смородины - неймовірно корисна ягода з чудовим смаком і неповторним ароматом. Вона має унікальну властивість оберігати від захворювань на рак, поліпшує діяльність серцево-судинної системи, підвищує імунітет, знищує віруси грипу. З лікарською метою вживають як ягоди, так і листя. Звичайно, найкращий спосіб отримати відмінні саджанці смородини - це взяти держак того рослини (наприклад, у сусіда), смак ягоди який вам сподобався. Однак, спочатку треба правильно його відрізати, дочекатися поки він пустить коріння, висадити в землю і переконатися, що він прижився. Велика ймовірність того, що щось піде не так, тому простіше просто купити саджанці смородини, уникаючи непередбачених перешкод. Сорти смородини, представлені на нашому сайті, мають смачні великі ягоди, приносять більшу врожайність, невибагливі у догляді, добре стійкі до хвороб і шкідників.
      • Черная смородина Нара - відмінний ранній сорт, який встигає остаточно встигнути до кінця червня. Смачні солодкувато-кислі ягоди, масою 1.3-3.5 г з сухим відривом. Показав хорошу переносимість спеки і весняних заморозків, стійкий до хвороб і почковому кліща. Відрізняється високою врожайністю.
      • Черная смородина Дачница - хороший середньоранній сорт, з високими напіврозкидистий кущами, які прогинаються під великий вагою врожаю. Чорні ягоди, з тонкою, легко з'їдається шкіркою, неймовірно приємні на смак. Великою перевагою є зимостійкість і стійкість до борошнистої роси, почковому кліща.
      • Черная смородина Юбилейная копаня - перспективный среднепоздний сорт, который является рекордсменом по устойчивости к вредителям и грибковым заболеваниям. Красивая черная ягода массой до 3.5 г красиво блестит на солнце. Высокие полураскидистые кусты с длинными эластичными побегами. Не боится сильных морозов и засухи.
      • Черная смородина Орловский вальс - прекрасний пізній сорт, який заслуговує увагу завдяки стабільно-високому врожаю. Округлі, практично чорні ягоди, досягають 3 г ваги. Приємний гармонійний солодко-кислий смак, з легким освіжаючим ароматом. Хороша стійкість до сильної посухи.
      • Красная смородина Розовый жемчуг - один з кращих ранніх сортів, який зачаровує прекрасним яскраво рожевим забарвленням і солодким смаків, в якому відсутня характерна для даної ягоди кислинка. Дрібні плоди, вагою 0.7 г довго висять на среднерослих кущах. Відрізняється високою врожайністю.
      • Белая смородина Императорская - дуже ранній сорт, з чудовими золотисто-жовтими ягодами, в яких відчувається щось шляхетне. Середньорослі кущі приносять близько 4-8 кг врожаю. Кисло-солодка м'якоть приємно освіжає в спекотний день. Хороша стійкість до грибкових захворювань.
      • Белая смородина Версальская белая - розкішний французький сорт, який має середній термін дозрівання. Середньорослі кущі рідко усипані жовто-прозорій ягодою, вагою 0.7 р. Оригінальний солодкуватий смак з легкою кислинкою. Стійкість до борошнистої роси трохи нижче середньої і хороша переносимість морозів.
      • Красная смородина Роза - прекрасний сорт, який має середній період дозрівання. Ніжний рожевий колір і приємна насолода роблять його дуже популярним. Кущі слабораскідістий, рідкісні, з прямими пагонами. Досить великі для даного виду плодових чагарників ягоди, масою 0.7-1.2 м.
      • Красная смородина Святкова - новий популярний сорт раннього періоду дозрівання. Соковита червона м'якоть неймовірно приємного дуже солодкого смаку. Ягоди достигають одночасно і можуть довгий час висіти на кущі. Ідеальні для споживання у свіжому вигляді та заморозки. Висока врожайність.
      • Красная смородина Дарница - новий ранньо-середній сорт, який відрізняється досить великою (до 0.9 г) блискучою ягодою. Солодка м'якоть з ніжною кислинкою. Сорт ідеальний для вживання в природному вигляді і різних методів обробки (соки, джеми, варення). Кисті набиті, щільні, врожайність відмінна.
      • Красная смородина Асора - знаменитий пізній сорт, який заслужив любов багатьох садівників завдяки відмінній переносимості низьких температур і високої врожайності куща. Середні світло-червоні ягоди, що досягають в середньому маси 0.75 г, мають гарні смакові якості. Кисті невеликі, але щільні.
      • Красная смородина Натали - відмінний сорт середнього терміну дозрівання, який радує численними щільно-набитими китицями. Круглі, трохи витягнуті ягоди середньою масою 0.5-0.7 м. Відрив сухою. Висока переносимість холодів. Чудова врожайність, однак, не варто забувати про достатній полив в посушливий період.
      • Красная смородина Ярославна - делікатесний сорт середньо-пізнього строку дозрівання. Привабливі яскраво-червоні величезні ягоди, вагою до 1 г, так і хочеться з'їсти. Чудовий кисло-солодкий смак і запашний аромат. Дуже висока врожайність, що досягає 18 т / га. Головне провести правильну обрізку, вирізаючи всі гілочки старше 5 років.
      • Красная смородина Мармеладница - один з кращих сортів для приготування желе і джемів. Дуже пізній термін дозрівання. Досить великі ягоди масою 0.6-0.9 г з приємним кисло-солодким смаком. На них добре помітні білі прожилки. Сухий відрив. Відмінно переносить сильні морози.
      • Красная смородина Валентиновка - чудовий сорт, що має пізній термін дозрівання. Головна відмінність - досить висока врожайність, що досягає 3-3.5 кг з куща. Насичені ягоди масою до 0.8 м. Зазвичай використовується в технічних цілях, однак, непоганий і в свіжому вигляді. Кущ добре стійкий до борошнистої роси.
      • Красная смородина 143-23-21 - хороший сорт раннего срока созревания. Он привлекает внимание необычным темно-вишневым окрасом ягод и их огромной массой, которая достигает 1.5 г. Вкус необычайно сладкий, практически без кислинки. Отличная урожайность и устойчивость к болезням.
      • Красная смородина Дар орла - один з кращих сортів у своєму роді, який, незважаючи на пізній термін дозрівання (кінець липня), користується великою популярністю, за рахунок величезного урожай, що досягає 3.5 кг з куща. Ягоди дуже великі, вагою до 2 г, солодкі, з характерною для даного виду кислинкою. Висока зимостійкість.
      • Красная смородина Дана - новий перспективний сорт пізнього терміну дозрівання, який припадати на середину-кінець липня. Середні за величиною ягоди, масою 0.6-0.8 г, приємного солодко-кислого смаку. Кисті досить великі, щільні (до 20 ягід). Висока врожайність (приблизно, 3.2 кг з куща) і переносимість морозів.
      • Красная смородина Маршал Папаев - самоплодовий сорт середнього терміну дозрівання. Ягоди правильної округлої форми насичено-червоного кольору, масою 0.6-0.7 м. Смак кисло-солодкий, дуже приємний, тому даний вид не тільки йде на заморозку і переробку, а й активно вживається у свіжому вигляді. Потребує рясного поливу в жаркий період.
      • Черная смородина Нестор Козин - один з найбільш ранніх сортів, який відрізняється високою врожайністю, що досягає 7 т / га. Середні ягоди, вагою до 3 г, з невеликим восковим нальотом і характерним помітним блиском. Смак солодкий, десертний, з невеликою кислинкою. Відмінна стійкість до борошнистої роси і низьких температур.
      • Черная смородина Русалка - популярний самоплодовий сорт, достигає в середині червня. Ягоди величезні, масою до 7 г, з тонкою, легко з'їдається шкіркою. Смак дуже солодкий, делікатесний. Підвищена стійкість до сильних холодів і борошнистої роси. Висока стабільна врожайність, що досягає 5-7 т / га.
      • Черная смородина Партизанка Брянска - отличный самоплодный сорт, поспевающий в конце июня, который часто используется для продажи. Ягоды блестящие, крупные (до 5 г), с плотной кожицей, но сухим отрывом. Вкус кисло-сладкий, благодаря чему часто употребляется в свежем виде. Средняя урожайность с куста – 2.5 кг. Хорошая зимостойкость.
      • Черная смородина Пигмей - чудовий самоплодовий сорт середнього терміну дозрівання, який відрізняється невимовно приємним солодким смаком. Ягоди дуже великі, вагою до 7 г, з тонкою, практично непомітною шкіркою і малою кількістю насіння. Середня врожайність - 5-6 т / га. Заморозки може переносити без укриття.
      • Черная смородина Атлант - гідний сорт середнього терміну дозрівання. Завдяки самоплодності і високої стійкості до морозів радує хорошим урожаєм. Ягоди трохи сферичної форми, різного розміру, вага яких у середньому сягає 2-3 г. Смак характерний, кисло-солодкий. Дозрівання одночасне.
      • Черная смородина Краса Львова - новий перспективний сорт, який завоював любов садівників завдяки постійній високій врожайності, що досягає при правильній обрізці 4.5-5 кг з куща. Красиві блискучі ягоди, вагою до 4 г з кисло-солодкою, десертній м'якоттю. Хороші транспортабельні характеристики.
    • Саженцы крыжовника
      • Крыжовник Нова - ароматний сорт, з середнім терміном дозрівання. Він користується великою популярністю за рахунок високої врожайності. Темні округлі ягоди, масою до 6.5 г, дуже солодкі неповторні на смак. Хороша товарна привабливість і відмінна стійкість до шкідників і хвороб.
      • Крыжовник Черносливовый - хороший сорт середнього терміну дозрівання, який звертає на себе увагу незвичайними темно-фіолетовими ягодами грушоподібної форми. Маса кожної з них варіюється від 5 до 10 р. Головним достоїнством даного виду є чудова стійкість до борошнистої роси і практично бесшіповие пагони.
      • Крыжовник Уральский розовый - відмінний середньоранній сорт, що володіє чудовими смаковими якостями. Помітний яскраво-рожевий окрас ягід, вагою до 16 г, приємно тішить погляд. Гідність виду полягає у високій врожайності (близько 5 кг з одного куща) і гарною переносимості заморозків.
      • Крыжовник Памяти Негруля - хороший пізній сорт, що має потужні Безколючкова пагони. Темно-фіолетова, практично чорна ягода має незрівнянним характерним кислувато-солодким смаком. Щорічне рясне плодоношення, висока стійкість до захворювань і відмінний товарний вигляд.
      • Крыжовник Берилл світло-зелені ягоди неоднорідні за своїм розміром (від 4 до 9 г), з тонкою, приємною шкіркою і незрівнянною кисло-солодкою м'якоттю. Середній термін дозрівання. Урожайність дуже висока, що досягає 10 кг з куща. Відмінна зимостійкість. Любить багато сонця.
      • Крыжовник Неслуховский - чудовий сорт, який дозріває в першій половині червня, і характеризується високою врожайність, що досягає 5-6 кг з куща. Середні за розміром ягоди (2.5-4 г) яскраво-червоного кольору мають соковиту, запашну, кисло-солодку м'якоть. Пагони з шипами. Стійкість до борошнистої роси та морозів хороша.
      • Крыжовник Снежана - солодкі ягоди пізнього строку дозрівання мають характерну довгасто-грушоподібної форми. Їх маса досягає 4-6 г. Шкірочка товста, але з'їдається. Висока зимостійкість. У літню пору не варто забувати про періодичне поливі. Любить сонце і не переносить кислі грунти.
      • Крыжовник Уральский бесшипный - приголомшливий сорт, який привертає увагу середнім терміном дозрівання і слабошипуваті пагонами. Дуже великі ягоди, вагою до 8 г, з соковитою м'якоттю, кисло-солодкою на смак. Невелика осипаемость. Відмінна врожайність - до 6 кг з куща. Вид не боїться сильних морозів.
      • Крыжовник Десертный - обов'язково припаде до душі кожному любителю великих соковитих ягід, вагою до 5 г, трохи витягнутої форми з прекрасним десертним смаком. При дозріванні окрас змінюється з жовто-зеленого до темно-рожевого. Пагони среднешіповие. Хороша переносимість низьких температур і посухи.
    • Саженцы ежевики
      • Ежевика Флинт - популярний американський сорт, який славиться відмінною морозостійкістю, що витримує температуру -40 º С. Округла велика ягода вагою 5-7 г, набагато солодший малини. Гіллясті кущі заввишки до 3 м з малою кількістю шипів. Дуже висока врожайність.
      • Ежевика Смутстем - чудовий американський сорт, на потужних пагонах якого немає шипів. Злегка подовжена ягода, вагою до 10 г, достигаючі в кінці липня - початку серпня. Дуже смачна і ароматна. Рекордсмен за врожайністю, однак, потребує хорошого укритті на зиму.
      • Ежевика Торнфри - приголомшливий безколючковий сорт, що гарантує дуже легкий догляд та збір. Виведений в Америці, його врожайність в кілька разів вище малини. Округлі, дуже темні ягоди масою більше 10 г, шалено приємні на смак. Період дозрівання - початок серпня. Стійка до багатьох захворювань (іржа, стебловий рак), однак, потребує укриття на зиму.
      • Ежевика Лох Несс - прекрасний шведський сорт, який відрізняється довгими полустелющейся пагонами (до 4 м), на яких зовсім немає шипів. Округлі чорні ягоди, красиво блискучі на сонці, мають гарну транспортабельністю. Маса - близько 10 м. Період дозрівання - початок серпня.
      • Ежевика Арапахо - гідний американський гібридний сорт, який встигає поспіти до середини липня. На потужних пагонах, близько 2 м завдовжки, відсутні шипи. Чорні ягоди, масою до 10 г, дуже солодкі і неймовірно ароматні. Чудова морозостійкість (-25 º С), завдяки чому в південних областях її можна не вкривати на зиму.
      • Ежевика Лох Мери - дивовижний шотланлскій сорт, встигати до середини липня. Головною особливістю є незвичайний махровий рожева квітка. Глянцево-чорна округла ягода, вагою до 10 г, володіє солодким смаком і тонким ароматом. Високі транспортабельні характеристики.
      • Ежевика Лох-тей - шотландський сорт раннього терміну дозрівання, на сильнорослих кущах якого відсутні шипи, і є великі плоди, вагою 4.5-5.5 м. Блискучі ягоди овальної форми, солодкі, відрізняються гарною транспортабельністю, за рахунок чого користуються великою популярністю при продажі. Не боїться ні сильних морозів, ні посухи.
      • Ежевика Натчез - один з найновіших американських сортів раннього терміну дозрівання (кінець червня - початок липня). Глянцевий ягода довгастої форми має масу 8-9 р. Завдяки своїм значним розмірам сорт користується особливим попитом при продажі. Смачна, солодка м'якоть, з цікавим післясмаком. Стійкий до вимерзання.
      • Ежевика Китатини - хороший сорт, що дозріває на початку липня і що радує високою продуктивністю (до 18 кг / кущ). Блискуча ягода подовжено-конічної форми. Вага 10 р. Солодкий, неймовірно приємний смак. Потужні кущі з бесшіпнимі пагонами відмінно переносять дуже низькі температури.
      • Ежевика Трипл краун - новий сорт, який за солодкий, неймовірно приємний смак, високу продуктивність (13 кг / кущ) і швидке зростання отримав назву, яка в перекладі означає "Потрійна корона". Округло-овальні плоди, приваблюють не тільки великим розміром (маса до 7 г), але і приголомшливим ароматом. Хороша морозостійкість.
      • Ежевика Бойсенберри - цікавий самоплодовий сорт, який був отриманий в результаті схрещування ожини, малини, Логанова ягоди (гібрид ожини та малини). Дозрівання раннє - наприкінці червня. Подовжені плоди, вагою до 10 г, різних забарвлень (від темно-червоного до темно-фіолетового). Дуже смачна солодка м'якоть, з неповторним ароматом.
      • Ежевика Блэк бьют - великоплідний американський сорт, раннього терміну дозрівання (кінець червня), ягоди якого відрізняються цікавою формою (нагадують тонкі барила). Пагони сланкі, тому кущі легко вкривати на зиму. Урожайність середня. Хороші транспортабельні характеристики.
      • Ежевика Навахо - прекрасний гібридний Безколючкова сорт, який протягом усього серпня радує великими (до 5 г) ароматними плодами. М'якоть соковита, дуже солодка з характерним присмаком. Невибагливий вид, що має хорошу стійкість до вимерзання і хвороб. Користується відмінним попитом на ринку.
      • Ежевика Апаче - чудовий американський сорт раннього терміну дозрівання (початок липня), який славиться високим урожаєм (до 2 кг / кущ). Величезні овальні ягоди, масою 8-10 г, дуже ароматні і солодкі на смак. Шипи на пагонах практично відсутні. Відмінна стійкість до захворювань і сильним морозам.
      • Ежевика Оуачита - новинка, яка в Україні встигла себе добре зарекомендувати, завдяки відмінній переносимості несприятливих погодних умов (посуха, рясні дощі) і високої продуктивності. Довгасто-округлі ягоди, масою 5-9 г, дуже солодкі, соковиті і неймовірно ароматні. Сорт легкий в вирощуванні - досить посадити на сонячному місці і не забувати про рідкісний полив. Висока транспортабельність.
      • Ежевика Оркан - хороший Безколючкова сорт з сланкими пагонами, плоди якого починають достигати в кінці серпня - перших числах вересня. Подовжені блискучі ягоди, вагою до 5 г, кисло-солодкі на смак. Відмінна врожайність (до 5 кг / кущ). Середня переносимість морозів. Не вимогливий до грунтів.
      • Ежевика Гай - високоврожайний польська сорт, що має потужні паростки без шипів, які складно пригинати. Ягода велика, злегка бочковідной форми, кисло-солодка на смак. Встигає в перших числах липня. Завдяки ідеальним товарним і транспортабельним характеристикам користується великим попитом на ринку.
  • Саженцы клубники - Складно знайти людину, яка була б байдужий до полуниці: це корисний десерт, який володіє прекрасним протизапальною дією, смачна і ефективна дієта, разом з шампанським і вершками може стати ідеальним доповненням до романтичної вечері. Соковитий і солодкий плід вживають в сирому вигляді, варять ароматні компоти, роблять божественно смачні джеми і варення.
    • Клубника Сирия - апетитний італійський сорт, який має середній термін дозрівання і, завдяки високим транспортабельним характеристикам, користується великою популярністю при продажі. Приваблива блискуча ягода яскраво-червоного кольору, середньою вагою 25-30 г. Солодка соковита м'якоть з тонким ароматом лісової суниці. Хороша витривалість.
    • Клубника Мице Нова - відносно новий середньопізній сорт, виведений у Німеччині. Жоден гурман не зможе встояти перед правильної яскраво-червоною ягодою (вага 20-23 г), з незабутньо-солодким малиново-полуничним смаком. Великий попит при продажу, володіє високими транспортабельними властивостями.
    • Клубника Филон - один з лідерів продажів, оскільки володіє високою врожайністю і прекрасними транспортабельними властивостями. Правильна подовжено-конічна ягода темно-червоного кольору, масою 60-70 г. Помірно соковита сахаристая м'якоть з цікавим смаком. Хороша стійкість до замерзання і хвороб.
    • Клубника Вилма - оригінальний суничне-полуничний гібрид, який вражає гарною врожайністю і незвичайним мускатно-лісовим смаком. На компактних кущах, які дають багато вусів, виростає вишнево-червона ягода середньої ваги, що нагадує бочонок. Висока зимостійкість.
    • Клубника Ирма - чудовий італійський ранній сорт, який достигає в кінці травня. Вишукана подовжено-конусоподібна ягода, насичено-червоного кольору, вагою до 60 р. Дивною особливістю є те, що смак влітку і восени набагато яскравішим і насиченим, ніж навесні. Добре переносить морози і тривалі транспортні перевезення.
    • Клубника Флорин - чудовий ремонтантний сорт, врожайність якого в кілька разів перевершує звичайні сорти. Темно-червона ягода, вагою до 60 г, має округло-конічну форму. Щільна м'якоть доповнюється дуже солодким смаком з невеликою кислинкою. Висока транспортабельність і переносимість морозів.
    • Клубника Эльсиноре - дуже врожайний ремонтантний сорт, який починає радувати плодами з кінця травня і до настання холодів. Велика червоно-помаранчева ягода, вагою до 50 г, красивою округло-конічної форми. Сильні кущі, висока стійкість до хвороб.
    • Клубника Дивная - дивовижний сорт середнього терміну дозрівання, який за зовнішнім виглядом не сплутаєш ні з одним іншим. Ягоди великі, масою 15-25 г, злегка подовжені, хоча іноді бувають і прямокутними. Кущ потужний. Смак солодкий, з невеликою кислинкою і ароматом суниці. Стійка до заморозків і хвороб.
    • Клубника Дукат ранний - гідний сорт, який відрізняється високою врожайністю (до 1 кг / кущ), вишуканим смаком і дивовижним ароматом. Округло-конічні ягоди, вагою 20-25 г, насичене-червоного кольору. Кущі потужні. Відмінна транспортабельність і переносимість низьких температур.
    • Клубника Розана - один з найбільш ранніх сортів, що радує великою врожайністю і великими усечено-конічними ягодами, масою 50-70 г, які встигають практично одночасно. Ніжна м'якоть володіє солодко-кислим смаком з насиченим ароматом. Хороші транспортабельні характеристики і стійкість до хвороб.
    • Клубника Вебенал - хороший англійський сорт середньо-пізнього строку дозрівання, який з року в рік радує високим урожаєм. Приваблива ягода з гострим кінчиком великого ваги (30-70 г). Щільна смачна м'якоть з дивним ароматом. Слабкий імунітет до суничного кліща.
    • Клубника Адрия - італійський сорт пізнього терміну дозрівання, який, незважаючи на молодий вік, користується гарною популярністю в європейських країнах. Блискуча ягода конусоподібної форми середньою масою 25 г. М'якоть НЕ щільна, але неймовірно солодка, за рахунок великого вмісту цукру. Може довго зберігатися, не втрачаючи своїх смакових якостей і товарного вигляду.
    • Клубника Джоли - новий італійський сорт високої продуктивності, який має середні терміни дозрівання. Конічні ягоди однорідного розміру (22-35 г). Соковита м'якоть десертного кисло-солодкого смаку з ледь вловимим ароматом. Хороша зимостійкість, стійкість до хвороб, переносимість не надто тривалого зберігання.
    • Клубника Маршал - один з улюблених сортів багатьох садівників, який вважається дуже вигідним. Дозрівання середнє - на початку червня. Плоди великі (до 90 г), конічної привабливої ​​форми, дуже ароматні і неймовірно смачні. Відрізняється хорошою переносимістю сильних морозів і посухи. Потужні кущі.
    • Клубника Молинг пандора - чудовий сорт пізнього терміну дозрівання, за що дуже цінується продавцями. Великі ягоди злегка приплюснуті. М'якоть середньої щільності, солодка і соковита. Відмінні транспортабельні характеристики, висока продуктивність. Візитна картка виду - гладкі, ніжно-зелене листя.
    • Клубника Мармолада - один їх найбільш впізнаваних італійських сортів, завдяки характерному блиску і привабливому зовнішньому вигляду. Великі конічні плоди з загостреним кінцем (маса до 50 г) мають середній термін дозрівання. Щільна, дуже солодка м'якоть з легкою кислинкою. Висока продуктивність (500-1000 г / кущ).
    • Клубника Царица - приголомшливий сорт, встигати на початку червня, гідний своєї назви. Одномірні великі ягоди (вага до 50 г) не тільки красиві, але і добре транспортабельні. Дуже соковита, солодка м'якоть з яскраво вираженим ароматом. Стійкий імунітет до суничного кліща.
    • Клубника Ароза - прекрасний італійський сорт, достигає в першій декаді червня. Плоди як середні, так і великі, масою 25-40 р. Трохи плеската форма зі злегка загостреним кінчиком. Солодкий, дуже приємний смак з тонким ароматом. Відмінна транспортабельність. Середня переносимість морозів.
    • Клубника Кама - незвичайний польська сорт раннього терміну дозрівання. Середні ягоди, масою 25 г, мають щільну солодку м'якоть, яка при остаточному дозріванні набуває неповторний суничний присмак і аромат. Висока продуктивність (до 20 т / га). Практично не боїться грибкових захворювань.
    • Клубника Чешская красавица - один з найкрасивіших великоплідних сортів раннього терміну дозрівання. Дуже висока продуктивність (до 1.5 кг / кущ). Великі ягоди, масою 40-50 г, однорідної форми, встигають дуже дружно. Підвищена цукристість і яскраво виражений аромат. Чим рідше посаджені кущі, тим більше урожай.
    • Клубника Кисс неллис - один з небагатьох сортів практично позбавлений недоліків, що має середньоранній термін дозрівання. Величезні усечено-конічні плоди, маса окремих екземплярів доходить до 170 г (середня вага 50-60 г). Щільна м'якоть, кисло-солодкий смак. Високі транспортабельні характеристики і стійкість до хвороб.
    • Клубника Белый швед - один з найбільш незвичайних сортів, достигає в першій декаді червня, має білу забарвлення з легкої розовінкой з боків. Середня вага плодів - 20-25 г. Ніжна кисло-солодка м'якоть з неповторним суничним присмаком. Підвищена стійкість до хвороб, не представляє інтересу для птахів.
    • Клубника Анабланка - рідкісний французький сорт, який відрізняється підвищеною витривалістю в умовах посухи. Білосніжні ягоди з легким рожевим відтінком, нехай і не великі, але дуже солодкі, з оригінальним присмаком ананаса. Через дуже ніжною м'якоті неможливі тривалі транспортування. Любить багато сонячного світла. Вид ідеальний для алергіків.
    • Клубника Великобритания - великоплідна новинка пізнього строку дозрівання, яка завоювала любов багатьох садівників-продавців. Округло-конічні ягоди масою від 40 г до 120 г мають щільну кисло-солодку м'якоть з приголомшливим ароматом. Відмінний імунітет до захворювань, чудова транспортабельність.
    • Клубника Оттава - хороший сорт пізнього терміну дозрівання, який має насичено-зелене листя з відмітним блиском. Округлі ягоди, вагою 60-90 г, при остаточному дозріванні набувають аромат суниці. Витривала рослина, не потребує додаткового укритті на зиму.
    • Клубника Фестивале - хороший сорт, який встигає в перших числах червня, і відрізняється великими (маса до 45 г), твердими, продовгуватими плодами з дивовижним ароматом. Висока врожайність. Хороша стійкість до шкідників і сильним морозам, однак, має схильність до в'янення.
    • Клубника Диана - високопродуктивний англійський сорт (1 кг / кущ) нейтрального дня, встигати на початку червня. Конусоподібна, злегка подовжена ягода, масою від 20 до 80 г, солодкого, характерного полуничного смаку і аромату. М'якоть щільна, завдяки чому транспортабельність висока. У посушливі періоди, потрібно не забувати про регулярний полив.
    • Клубника Купчиха - цікавий гібрид полуниці та суниці, який успадкував полуничний смак і зимостійкість, а також суничний аромат. Дозрівання пізніше - кінець червня - початок липня. Ягоди не великі, але дають досить великий постійний урожай. Добре переносить легку тінь. Висока зимостійкість.
    • Клубника Елизавета-2 - один з кращих ремонтантних сортів, який володіє рядом позитивних якостей: висока врожайність (до 1.5 кг / кущ), великі плоди (40-80 г), висока транспортабельність, переносимість морозів, відмінна стійкість до шкідників і хвороб. М'якоть солодка, але тільки при повному дозріванні.
    • Клубника Бурбон - один из самых продаваемых на рынке сортов, который привлекает красивыми однородными плодами конической формы, массой 12-20 г, и тем, что появляется в продаже во второй половине мая. Вкус сладкий, с едва заметным ароматом. Отличная транспортабельность, устойчивость к болезням и вредителям.
    • Клубника Портола - новий гідний сорт, який висаджують як для приватного споживання, так і для комерційних цілей. Округло-конічні плоди, масою 30-35 г, складаються з щільної м'якоті і пружною шкірки. Смак кисло-солодкий, аромат сильний. Ягоди протягом декількох днів зберігають привабливий зовнішній вигляд.
    • Клубника Сан-Андреас - чудовий сорт нейтрального дня, який радує рясним врожаєм з червня до перших сильних похолодань. Ягоди красиві, рівномірні, вагою 25-30 г, незрівнянного солодкого смаку. На родючих грунтах урожайність максимально висока. Стійкий до несприятливих факторів і хвороб.
    • Клубника Нагаока - дуже стійкий японський сорт постійного плодоношення, якому майже не страшні шкідники та хвороби. Округло-конічні ягоди, середньою масою 30 г, мають цікавим квітковим смаком і своєрідним ароматом. При регулярному поливі і підгодівлі врожайність сягає 2 кг з куща.
    • Клубника Эвис делайт - відмінний ремонтантний сорт, який відрізняється тривалим періодом зберігання, пікантним солодким смаком і сильним ароматом. Блискучі плоди правильної форми, масою до 20 г, ідеальні для споживання у свіжому вигляді. А завдяки відмінній транспортабельності ягоди користуються особливою популярністю при продажі.
    • Клубника Монтерей - великоплідний сорт нейтрального світлового дня, завдяки чому кущ дає постійний урожай з червня до настання перших заморозків. Темно-червоні ягоди, вагою до 30 г, дуже солодкі, з яскраво вираженим ароматом. Відрізняється тривалим терміном зберігання (до 5 днів) і гарною транспортуванням.
    • Клубника Эвер - голландська гібридний сорт нейтрального світлового дня, який постійно плодоносить з кінця травня по початок жовтня. Відмітна особливість - при цвітінні квітка пофарбований у рожевий колір. Ягоди привабливі, великі (до 30 г), кисло-солодкі на смак, з ароматом лісової суниці. урожайність висока.
    • Клубника Капри - хороший сорт нейтрального светового дня, который отличается постоянным плодоношением с конца июня до наступления первых заморозков. Красивая коническая ягода, слегка удлиненная к низу, имеет приятный сладкий вкус и плотную мякоть. Для получения большого урожая не стоит забывать про регулярный полив.
    • Клубника Клери - один з найбільш ранніх сортів, урожайність якого перевищує 250 ц / га. Конічні ягоди однорідні, вага 23-30 р. Кисло-солодкий гармонійний смак, з легким ароматом. Добре переносить тривалі транспортування. Не потребує особливих підгодівлі, не вимогливий до грунтів.
    • Клубника Альба - італійська новинка раннього терміну дозрівання, яка починає радувати плодами з першої половини травня. Насичено-червона ягода трохи подовженої форми, з незрівнянними смаковими якостями. При частому поливі урожай дуже високий. Стійка до сильних морозів і хвороб.
    • Клубника Ольвия - дуже популярний сверхранний сорт, який встигає до середини травня. Тупоконическая ягода з маленькою шийкою, вагою 30-40 г, має кисло-солодку, щільну, соковиту м'якоть, з невеликим ароматом. Відмінна переносимість сильних морозів і посухи. Хороша транспортабельність.
    • Клубника Пегас - англійська середньопізній сорт високої врожайності (1 - 1.5 кг з куща). Конусоподібні ягоди, середньою масою 20 г, одномірні, добре транспортабельні. Аромат практично відсутня, проте, м'якоть досить солодка, смачна. Відмінна стійкість до суничного кліща, сильним морозам.
    • Клубника Аргентера - новинка італійської селекції пізнього строку дозрівання (початок липня), яка чудово переносить морози в умовах України. Конусоподібні, дуже великі ягоди, приємні на смак. Невимоглива до грунтів, нестачі вологи. Постійно висока врожайність.
    • Клубника Флоренс - англійський сорт пізнього терміну дозрівання (початок-середина липня), який дає багато вусів і постійно високий урожай. Однорідні конічні плоди, вагою 35 г, мають солодку, середньої щільності м'якоть. Тривалий період плодоношення (майже місяць) і зберігання в холодильнику без втрати товарних якостей (5-6 днів).
    • Клубника Роксана - хороший гібрид середньопізнього терміну дозрівання, який радує високою врожайністю (1.2 - 1.5 кг з куща). Блискучі ягоди, масою 25-28 г, достигають дуже дружно. Ароматна м'якоть десертного смаку. Хороша транспортабельність. Може рости в тіні. В особливо холодні зими необхідне укриття.
    • Клубника Линоза - італійська ремонтантний сорт, який славиться хорошою стійкістю до грибкових захворювань і борошнистої роси. Конічні ягоди однакового розміру мають ароматну м'якоть з великим відсотком цукру. Відмінна транспортабельність і тривале зберігання. Не потребує особливих підгодівлі або родючих грунтах.
    • Клубника Зенга зенгана - шановний німецький сорт (виведений в 1954 г) середньопізнього терміну дозрівання. Ягоди неоднорідні, маленькі, середньою вагою до 9 р. М'якоть соковита і ароматна. Середня транспортабельність. Відмінна морозостійкість, проте, може дивуватися сірою гниллю. Зазвичай вирощують для технічної переробки.
  • Многолетники - Мрія будь-якого садівника - красиві квіти, які постійно будуть радувати господаря своїм виглядом і ароматом, при цьому вигідно відрізнятися своєю невибагливістю. Було б здорово, якби вони не вимагали щорічної пересадки, укриття на зиму, підгодівлі особливими добривами; щоб вони обов'язково економили ваш час, гроші і сили. Ідеальним рішенням стануть багаторічники - прості квіти, здатні чудесним чином прикрасити ваш сад. Зазвичай, квіти багаторічники, залежно від типу, цвітуть не занадто довго (приблизно кілька тижнів). Зате при гарному плануванні саду, можна організувати цвітіння в різний час, що б весь сезон вашому погляду відкривалося буйство фантастичних фарб.
    • Лилейники - одні з найкрасивіших і невередливих багаторічників, які будуть рости практично в будь-яких умовах. Однак для того щоб вони не просто виживали, а радували тривалим рясним цвітіння і хорошим розвитком, необхідно оточити їх турботою і забезпечити мінімальний догляд.
    • Хоста - красиве багаторічна рослина, яка цінується не за оригінальні квітки, а за великі декоративні листя, які в різних сортах відрізняються формою, кольором, розміром. Відтінки міняються від темно-зеленого до блакитно-сірого, а деякі, особливо цінні, види мають золоті, білі, молочні вкраплення.
  • Комнатные растения - "Щоб жити, потрібне сонце, свобода і маленька квітка", - сказав свого часу великий казкар Ганс Крістіан Андерсен. Це правда, адже недарма протягом усього життя людини манять і захоплюються ці настільки ніжні й водночас беззахисні створення, радуючи чудовими фарбами, вишуканими формами і божественними ароматами. Купуючи кімнатні рослини, ви отримуєте не чергову милу штучку, а живе створіння, яке неодмінно займе важливе місце у вашому житті, ставши одним. Квіти принесуть затишок у ваш будинок, подарують гармонію і спокою, зволожать повітря і збагатять його киснем.
  • Орхидеи Фаленопсис - Багато хто вважає, що орхідеї - це дуже примхливі рослини, які в квартирних умовах не тільки не цвітуть, а й часто гинуть. Однак, незважаючи на распространннний стереотип фаленопсис відрізняється простотою догляду, невибагливістю і тривалим цвітінням кілька разів на рік. Цей вид при мінімальному уваги буде радувати ніжними квітками не тільки професійних садівників, а й новачків.
    • Комнатные цветы - Практично в кожній квартирі є кімнатні рослини, які не тільки прикрашають оселі і є додатковим джерелом кисню, але і дозволяють наблизитися до природи і підняти настрій. При правильному мінімальному догляді і дбайливе ставлення, вони наповнять будинок позитивною енергетикою, очистять повітря і допоможуть відпочити після насичених робочих буднів.
      • Аглаонема - теплолюбна рослина, яка цінується за цікаві візерунки на листках і простоту догляду. Для нормально росту і розвитку оптимальна температура в літньо-весняний час повинна становити 20-25 ° С, взимку - не нижче 17 ° C, гине від протягів. Квітка невимогливий до висвітлення, зате потребує постійного поливі (приблизно 2 рази на тиждень).
      • Антуриум - ефектний декоративна квітка химерної екзотичної форми червоного кольору, який часто застосовують дизайнери в оформленні інтер'єру. Тропічна рослина має потребу в підтримці постійної температури 18-20 ° С, а взимку не менше 15 ° С, уникати протягів. Не варто забувати про регулярний полив злегка теплою водою кожні 3-4 дні, в холодну пору року - 1 раз на тиждень.
      • Аспарагус - прекрасна рослина з кучерявими пухнастими зеленими гілками і здатністю швидко розмножуватися. Цвіте дуже рідко дрібними білими квіточками. Простий догляд. Оптимальна температура влітку 20-23 ° С, взимку - до 18 ° С. Любить світло, але може рости в умовах півтіні. Влітку - рясний полив.
      • Аукуба - вічнозелений чагарник батьківщиною з Японії, має прямостоячі пагони, що досягають до 4 м у висоту і крихітні червонуваті квітки. Незвичайне забарвлення листя, що має золоті цятки. Любить яскраве світло і постійний полив, який зменшують в зимову пору року.
      • Афеляндра - чудове рослина, що володіє жорсткими листям округлої форми з загостреними кінчиками зі світлими прожилками. Цвіте влітку жовто-оранжевим кольором. Для того, щоб вона зацвіла необхідно підтримувати оптимальну температуру в 22 ° С, після чого температуру зменшують до 14 ° С.
      • Бегония - чарівне декоративно-квітуча рослина, яка ціле літо радує пишними квітами, а при правильному догляді цвітіння триває восени і взимку. Потребує яскравому освітленні, оптимальній температурі 19-24 ° С і помірному регулярному поливі. Вирощується в пухкому грунті, багатою органічними добривами.
      • Вриезия - незвичайна рослина, яка завоювало велику популярність за кордоном, за рахунок кидається в очі яскравою стріли. Любить тепло, тому в кімнаті необхідно підтримувати температуру 19-22 ° С. У літній період бажано забезпечити рясний полив (раз на 3 дні) і постійну вологість.
      • Гардения - фантастично гарний вічнозелений чагарник з великими білими квітками, які випромінюють сильно насичений аромат. Для того щоб рослина цвіло влітку, необхідний правильний догляд: сонячна сторона, високий рівень вологості, часті обприскування. Температура не повинна перевищувати 22 ° С і бути нижче 16 ° С.
      • Гербера - популярна квітка сімейства айстрових, який обожнюємо багатьма садівниками. Простий у догляді. Любить яскраве розсіяне світло і періодичне обприскування. При цвітінні необхідно підтримувати температуру 21-22 ° С. Не варто забувати про постійне поливі теплою водою.
      • Гибискус - чарівний вічнозелений чагарник, який швидко зростає, досягаючи висоти 2-4 м. Яскраві квіти швидко в'януть, проте, їм на зміну приходять нові. Дуже невибаглива рослина, яке виживе навіть при відсутності постійного догляду, хоча для цвітіння необхідно багато світла, влітку - рясний полив і обприскування.
      • Гузмания - незвичайний яскрава квітка, родом з тропіків, що росте на інших рослинах, внаслідок чого ідеальна для нього грунт - суміш торфу, моху, деревного вугілля і глинистої землі. Любить тепло, в іншому - абсолютно невибаглива рослина. Для цвітіння необхідно достатнє освітлення і спеціальна підгодівля.
      • Диффенбахия - популярне кімнатна рослина, що володіє великими зеленими листками з яскраво вираженою білою прожилком, що проходить по центру. Для їх насиченого кольору необхідно багато світла і висока вологість повітря (часте обприскування). Раз на місяць бажана підгодівля добривами.
      • Драцена - тропічна рослина, екзотичного для нашої місцевості зовнішнього вигляду. Володіє прямим стеблом (стволом), що досягає від 1 до 3 м у висоту, на якому росте розетка листя. Не завдасть багато клопоту: досить поставити в легкій тіні і рясно поливати в теплу пору року.
      • Замиокулькас - незвичайна рослина родом з Африки, яке відрізняється повільним зростанням і рідкісним появою листя. Вважається одним із самих ідеальних кімнатних рослин, оскільки абсолютно невибагливо: добре переносить посуху, брак світла, невеликі коливання температури.
      • Каланхое - цілющу кімнатна рослина, яка часто застосовується в медицині і косметології (як омолоджуючий засіб). Дуже невимогливе до догляду, радує тривалим цвітінням. Рослині подобається світло і невелика прохолода (оптимальна температура 15 º C - 20 º C). У період цвітіння бажано удобрювати.
      • Калатея Строманте - прекрасне кімнатна рослина, яка відрізняється різнокольоровими великими листами. Удома її можна вирощувати тільки в тому випадку, якщо ви зможете забезпечити постійне тепло (мінімальна температура - 18 ° С) і вологість (часте обприскування). Цвіте дуже рідко, висота досягає 1.5 м.
      • Калатея Медальон - неможливо не замилуватися її начебто "намальованими" листям, які із зворотного боку пофарбовані в червоний колір. Рослина віддає перевагу невелику півтінь, багато тепла і вологи, тому потребує постійного обприскуванні і підтримці температури не менше 18-20 ° С. У період зростання необхідний частий полив.
      • Корделина - оригінальне кімнатна рослина, родом з тропіків, з коротким стеблом і довгими червоними листками. Влітку можливо цвітіння дрібними білими квітами з приємним ароматом. Простий догляд. Потребує м'якому кліматі, хорошому освітленні і підгодівлі добривами в літньо-весняний період.
      • Крассула - або Грошове дерево - дуже популярне кімнатна рослина, яка має м'ясисті округлі листки, які за формою нагадують монети. Це самий вибагливий квітка. Головне посадити його в добре пористу дренированную землю, щоб коріння не перебували у воді. Крім цього не забувайте про часте, але не рясному поливі з березня по вересень і періодичних підгодівлі добривами.
      • Кротон - популярне кімнатна рослина, яка володіє привабливими листям часто незвичайної форми. Даний вид любить тепло, тому мінімальна температура взимку повинна становити 17 ° С. Воно потребує постійної уваги: з осені по літо рясному поливі теплою водою. Для красивого забарвлення необхідно багато сонячного світла і постійне сприскування водою. Іноді цвіте маленькими білими квітками.
      • Лавр - знамените кімнатна рослина, яка застосовується не тільки в кулінарії, але і медицині. Крім цього воно чудово освіжає повітря, позбавляючи від токсичних речовин. Дуже простий у догляді. Достатньо надати багато свіжого повітря, розмістивши, наприклад, на балконі, і уникати протягів. Любить прохолоду, тому найкраща температура для літа - 17 ° С - 20 ° С.
      • Пальма Ливистона - чарівна невибаглива віялова пальма, яка відрізняється швидким ростом. Любить яскраве розсіяне світло і чудово переносить широкий діапазон температур від 12 ° С до 25 ° С. Вимагає постійного обприскування теплою водою і рясного поливу восени і влітку. Інакше, при дуже сухому повітрі кінчики листя рослини починають сохнути.
      • Муррайя - дивовижне кімнатна рослина, з листя, квіток і плодів якого протягом багатьох століть наготовлювали "еліксир життя". Вдихання божественного аромату робить людину здоровіше і красивіше, підказує шлях до щастя. Догляд за квіткою досить простий: не надто багато вологи, помірний полив, пухкий грунт з дренажем і трошки тісний горщик, щоб не виникало особливого простору для коренів.
      • Венерина Мухоловка - або Діонея - цікаве кімнатна рослина, яка живиться комахами. Після потрапляння всередину листа-пастки, починає виділятися сік і відбувається процес перетравлення, який може тривати 1-2 тижні, залежно від розмірів жертви. Вимагає завжди вологого грунту і яскравого світла. Оптимальна температура влітку не повинна перевищувати 33 ° C, взимку - 8 ° C.
      • Непентес - досить дороге, але дуже ефектне кімнатна рослина, яка звертає на себе уваги не квітами, а розкішними глечиками, з глибини яких виходить приємний аромат, що заманює комах. Жертви потрапляють у пастку, де починають негайно перетравлюватися. Даний вид потребує світлому місці, температурі не нижче 19 ° С, високої вологості і регулярному поливі.
      • Паслен - чарівне світлолюбна карликова дерево, яке приваблює своєю декоративністю і оригінальними плодами-кульками, що міняють свій колір від зеленого до насиченого жовтогарячого. Для утворення більшої кількості плодів влітку бажано виносити рослину на свіже повітря, при цьому уникати протягів і дощів. З березня по вересень - рясний полив.
      • Плющ обыкновенный - або просто Плющ - популярне серед дизайнерів витка рослина, якому обов'язково необхідна опора, наприклад, у вигляді палиці або дроту. Стійкий, Тіньолюбні вид, який вважає за краще помірну прохолоду. Оптимальна температура влітку не більше 18 ° С, взимку - не менше 12 ° С. Любить вологе повітря, тому потребує обприскуванні і обмиванні під легкою струменем води. В асортименті інтернет-магазину також є трохи інша різновид цієї рослини
      • Плющ комнатный - красиве кучерява кімнатна рослина, яке здатне стабілізувати емоційну обстановку в сім'ї. Сильне і витривала, воно потребує опори і вологому повітрі. Не забувайте проводити підгодівлю раз на півмісяця і рясно поливати в літній період. Температура влітку не повинна перевищувати 18 ° С, взимку бути не менше 12 ° С. В асортименті інтернет-магазину LeafLand також є і класична різновид даного квітки
      • Сингониум - вишукана краса даної ліани дозволяє вписатися її в будь-який інтер'єр. Яскраво-зелене листя у вигляді своєрідного серця, здатні з віком змінювати свою форму. Тіньовитривала рослина, яка віддає перевагу помірну вологість повітря, рясний полив в літній час року. Для додання більшої декоративності необхідна опора.
      • Спатифиллум - теплолюбна вічнозелена рослина, яке здатне залучити в життя господаря любов і гармонію. Любить тінь і ненавидить протяги. Потребує рясного поливу і щоденному обприскуванні. Для постійного оновлення суцвіть необхідно в період цвітіння (триває протягом декількох місяців) зрізати старі квітки. Даний зразок кімнатної квітки Спатифиллум може досягати висоти в 60 см, але в наявності є і його однойменний "старший брат" - Спатифиллум, який може досягати висоти в 80 см.
      • Стефанотис - чудове рослина, особливістю якого є потужний в'юнкий стебло, на якому розпускаються ніжні білі квіти з приємним ароматом. Швидко зростає і не вимагає підвищеної уваги. Не любить високих температур (влітку максимальна - 23 ° C, ідеальний варіант взимку - 15 ° C).
      • Сциндапсус - прекрасний вид ліани, яка відрізняється великими гарними листами оригінальної розмальовки, швидким ростом і невибагливістю догляду. Потребує яскравому освітленні, рясної вологості, регулярному поливі в період активного росту. Оптимальна температура 17-20 ° С. Не забувайте про щотижневу підгодівлю добривами.
      • Тилландсия - оригінальне тропічна рослина, чарівні квітки якого оточені яскравим прицветником у вигляді колоса. Вузькі, злегка лускаті листя може вбирати вологу з повітря. Необхідно постійне провітрювання, при цьому важливо уникати протягів. Краща температура для росту влітку - 23-25 ​​° С, взимку - до 20 ° С.
      • Фиалка - найбільш популярне кімнатна рослина, яка налічує велику різноманітність видів, завдяки чому можна підібрати найкрасивіший для себе варіант. Ніжні квітки мають потребу в гарному освітленні (14 годин на добу), при цьому необхідно уникати прямого попадання сонячних променів і протягів. Полив помірний: талої відстояною водою, при цьому не варто потрапляти на листя.
      • Фикус Кинки - маленьке витончене кімнатна рослина, з строкатим листям. Для формування крони необхідно використовувати опорний кілочок. Теплолюбивий, тому мінімальна температура в холодну пору року не повинна бути нижче 16 ° С. Полив помірний - не допускати пересихання і одночасно перезволоження.
      • Фикус Робуста - саме невибаглива рослина з собі подібних, яке благотворно впливає на загальну емоційну обстановку в будинку. Може добре себе почувати в легкій тіні, проте, не варто його зовсім залишати без сонця. Ідеальна температура складає 17 - 25 ° С. Єдине, що дуже важливо для даного виду, - хороша вологість, тільки тоді він зможе радувати своїх господарів здоровими соковитими листям.
      • Шефлера - одне з найбільш обожнюваних квітникарями тропічних рослин. Відрізняється гарними листами в золотисту смужку, що мають складну форму, що складається з декількох часток. Даний вид не переносить протяги. Бажано забезпечити температуру - 19-23 ° С і високу вологість.
      • Юкка - медленнорастущєє вічнозелена рослина, турбота про якому не буде забирати багато часу. Дуже витривала. Для хорошого розвитку необхідно велика кількість світла і мало вологи. Оптимальна температура для літа становить 20-25 ° С взимку - 12 ° С. Поливають у міру пересихання. У період зростання можлива підгодівля.
  • Садовый инвентарь - Всі любителі розводити квіти, вирощувати полуницю, виноград або плодові чагарники, всі ті, хто зайняті благоустроєм саду чи городу, знайдуть на сайті нашого інтернет-магазину відмінний садовий інвентар. У нас в каталозі представлений великий асортимент інструментів, які допоможуть істотно полегшити роботу на присадибній ділянці - це всім знайомі з дитинства лопати, сапи, граблі, вила, досить корисні секатори, обприскувачі (для обробки рослин хімічними речовинами), совки, культиватори.

Чи загрожує Україні монополія на ринку електронної комерції з боку інтернет-магазинів

монополія інтернет магазинів За останні кілька років електронна комерція в Україні набула небувалих темпів розвитку. Паралельно зі збільшенням кількості інтернет користувачів росте і кількість веб-ресурсів, що пропонують ті чи інші товари та послуги. Значна частина таких ресурсів - це інтернет-магазини. Якщо ще декілька років тому, коли число інтернет-магазинів збільшувалася мало не в геометричній прогресії, і кожному "стартаперу" здавалося, що його чекає світле майбутнє на шляху реалізації свого проекту, то вже зараз стало зрозуміло - все не так просто і легко, як здається на перший погляд!

Після того, як такі гіганти, на кшталт, ROZETKA та подібні в буквальному сенсі перекрили "кисень" всім останнім учасникам ринку (дрібнішим інтернет-магазинам), експерти вголос заговорили про можливість виникнення монополії на ринку електронної комерції України. Звичайно, якщо говорити тільки про "Розетку", то це ще не означає, що все втрачено, адже на ринку, крім електроніки та побутової техніки, є й інші види товарів, інші ринкові ніші, в яких ще залишилося місце для конструктивної конкуренції та розвитку. Але даний інтернет-магазин з чіткою спрямованістю був представлений не випадково. Достатньо тільки повірити статистиці, яка говорить про те, що саме електроніка і побутова техніка займають сьогодні лідируючу сходинку в рейтингу популярних категорій товарів в Україні, причому з великим відривом.

Звідси даний сегмент ринку електронної комерції представляється найбільш привабливим і тому, таким регіональним інтернет-магазинам, як, скажімо, ось цей магазин (авт. посилання приводиться тільки для порівняння з масштабом і "розмахом" "Rozetk'и"), доводиться в нерівних умовах "боротися" з монополістами ринку за своє місце під сонцем. І це не емоційний порив почуття справедливості, це констатація факту, адже на сьогоднішній день реальний стан справ чимось нагадує авторитарний режим з елементами тотальної диктатури. Далі цитата:

"Якщо ви хочете заробити на продажу в інтернет-магазині, то продавайте те, чого у нас (авт. ROZETKA.UA) немає ..." Владислав Чечоткін - співвласник і засновник інтернет магазину "ROZETKA.UA"

Подібні побоювання, що стосуються можливої ??монополізації ринку електронної комерції одним веб-ресурсом або конгломератом з кількох інтернет-магазинів підтверджується ще і прогнозами експертів. Вони схильні вважати, що в майбутньому на ринку електронної комерції залишиться всього 5-7 великих гравців. І вже зараз можна припустити, хто саме встоїть в жорсткій, а часом і в "жорстокій", конкуренції за споживача.

ТОП-10 інтернет-магазинів України

ТОП-10 інтернет магазинів в Україні (дані за 2012 рік).

Для того щоб краще зрозуміти сам феномен першопричини формування монополії на ринку електронної комерції в Україні, необхідно розглянути декілька важливих аспектів процесу зародження і розвитку попиту, а також пропозиції на продукцію інтернет-магазинів. І перше, на що варто звернути увагу - це поява споживчого онлайн-попиту на різні категорії товарів. Ні для кого не секрет, що психологія українського онлайн-споживача влаштована таким чином, що він ніколи не піде шукати інтернет-магазин, що пропонує купити автомобіль шляхом "додавання в корзину". Це природньо, а тому в даній тематиці немає веб-ресурсів, що пропонують онлайн купити авто. Зовсім інша справа - інтернет-магазини автомобільних запчастин і аксесуарів, яких в мережі греблю гати. Точно так само відбувається і з онлайн-магазинами інших популярних спрямувань, які пропонують користувачеві купити конкретні товари, а не, наприклад, фабрику з їх виробництва, що само собою було б абсурдно. Але це всього лише наглядний приклад того, що є речі, які можна придбати не тримаючи і не бачачи їх до моменту покупки, проте є і такі товари, які без попереднього тестування, детального зважування всіх "за" і "проти", просто не можна купувати. Звичайно, останнім прикладом я не "відкрив Америки", але повертаючись до цитати Владислава Чечеткіна, мимоволі виникає питання: а чим же ще, крім як не найбільшими популярними серед українців товарами, займатися інтернет-магазинам? Продавати те, на що ніколи не було і не буде попиту серед наших співгромадян?! Безглуздо взагалі коментувати подібні заяви, адже по суті справи, директор "Розетки" запропонував всім іншим інтернет-магазинах капітуляцію без єдиного шансу на вигідну для всіх альтернативу. Хіба це не є першою і основною передумовою до створення монополії на ринку електронної комерції України?! Мало того, наслідки можуть бути непередбачуваними! Сьогодні монополія кількох великих інтернет-магазинів, а завтра змова і диктатура цін, при якій як завжди, перш за все, постраждає покупець. У цьому зв'язку варто розглянути ще один примітний момент - принципи, за якими відбувається формування попиту на онлайн-продукцію в Україні.

Динаміка приросту користувачів мережі Інтернет в Україні.

приріст інтернет користувачів За останні три роки, кількість користувачів мережі Інтернет в Україні зросла до позначки майже 25 мільйонів чоловік або приблизно 46% від загальної кількості населення, з них 10-12% (майже 3 мільйони) іноді або регулярно здійснюють покупки через Інтернет. Подібна динаміка приросту постійних клієнтів інтернет-магазинів, не дивлячись на все ще високий рівень недовіри, говорить про останніх у зворотню, позитивну сторону. Разом з бажанням гідно конкурувати на тематичному ринку, а значить мати всі шанси успішно займатися електронною комерцією, інтернет-магазини за відносно невеликий проміжок часу стали набагато досконалішими. Вони перестали ставити перед собою мету - полювати за випадковим відвідувачем, або намагатися реалізувати товар в найкоротші терміни. Тепер для сайту куди важливіше мати постійну клієнтську базу, яка б стежила за оновленнями вітрини, ділилася інформацією і рекомендувала "Улюблений інтернет-магазин" всім своїм друзям і родичам. Відбувається якась корекція свідомості сучасної людини, він "еволюціонує" зі звичайного користувача мережі, споживаючого тільки інформацію без здійснення подальшої транзакції, в, спершу обережного, а потім і зовсім активного онлайн-покупця товарів. Взагалі, зародження онлайн-попиту на товари проходило в суворому взаємозв'язку із зародженням та розвитком інтернет-магазинів. У даній ретроспективі вельми важливо розглянути ще один цікавий момент: що саме служить первісної причиною, що спонукає користувача перетворитися на активного онлайн-покупця.

Першою і, мабуть, основною мотивацією, якою керується Клієнт, купуючи товар в онлайн, а не офлайн-магазині - це факт постійної присутності у свідомості якогось когнітивного дисонансу, пов'язаного з вибором місця здійснення покупки. З одного боку його тягне у фізичний магазин, де він зможе побачити шуканий товар своїми очима, взяти його в руки, помацати і безпосередньо відчути всі його особливості. Але в той же час, сучасна людина прекрасно розуміє, що в процесі ціноутворення у вартість товару зі звичайного фізичного магазину входить:

  1. собівартість;
  2. закладений відсоток надприбутки;
  3. витрати на оренду приміщення;
  4. послуги численного персоналу;
  5. державних наглядових служб (пожежної, санітарно-епідеміологічної та інших);
  6. податок на додану вартість, чого всім важко уникнути.

Звідси і відповідна ціна, яка, як правило, завжди перевищує вартість аналогічного товару з інтернет-магазину. Тому покупцям постійно доводиться подумки зважувати в голові обидва варіанти місця покупки бажаного продукту. І, як показує практика, все частіше шальки терезів тяжіють в бік інтернет-магазину. Напрошується нескладний висновок! У свідомості відбувається крах ідеалів і віри в класичний спосіб здійснення покупок, але паралельно з цим людина продовжує бути прихильником походу по магазинах, адже це як і раніше залишається свого роду невід'ємною складовою його життя.

Геотаргетинг як один з вирішальних чинників успішного бізнесу.

Геотаргетинг, або прив'язка інтернет-магазину до певної країни чи регіону є найважливішим інструментом у визначенні подальшої, прогнозованої ефективності всього бізнесу, адже дуже важко реалізувати товар, наприклад, в США, перебуваючи в Україні. Це, простіше кажучи, безглуздо! Тому, власники інтернет-магазинів, перш ніж запустити онлайнову торговельну площадку, націлюються на конкретний цільової регіон. Якщо говорити про суто кордони України, то тут існує лише два варіанти: продавати онлайн-товари по всій території країни з представництвом або тільки у конкретному регіоні. Як би там не було, але в контексті обговорення конкуренції та загрози формування монополії в електронній комерції України, даний аспект може стати "рятувальним кругом" саме для невеликих інтернет-магазинів, представлених як раз тільки в одному регіоні. Дане твердження можна вважати правомірним хоча б тому, що за рахунок "регіоналізації" сайту відбувається, так зване, явище "звуження спектра присутності на тематичному ринку". За рахунок цього звільняються значні фінансові та технічні ресурси, які спокійно можна вкладати в розвиток інтернет-магазину тільки по окремо взятому регіоні або містом. Зараз, для гігантів інтернет-продажів цей фактор не створює особливих труднощів. Але що може статися з їх присутністю, станься щось непередбачене на ринку логістики або у сфері державного оподаткування (давайте не забувати, в якій прекрасній країні ми живемо)!?

Цільова аудиторія інтернет-магазинів в Україні Продовжуючи тему геотаргетингу не можна не згадати ще одну важливу складову успішного онлайн-бізнесу. Йдеться про безпосередню аудиторії інтернет-магазинів. Природною рисою приросту інтернет користувачів в Україні є той факт, що значну частку із загальною кількості "новоприбулих" становить підростаюча молодь. А вона в більшості своїй, в силу соціального статусу і, власне, віку не в змозі регулярно здійснювати покупки в інтернет-магазинах. Тому, експерти вважають, що в найближчі роки кістяк найбільш активних онлайн Клієнтів залишиться колишнім - середній клас ділових людей, у яких просто немає часу ходити по магазинах. Для яких покупка через Інтернет стала найбільш оптимальним рішенням виникаючих життєвих потреб.

Висновки і прогнози

Теперішня ситуація на ринку електронної комерції в Україні, а також те, якою вона буде в майбутньому, - складається досить складно і безкомпромісно. Невиправдані ризики, а також надмірні і непосильні витрати на тлі все більшого посилення тенденції до монополізації ринку кількома інтернет-гігантами найчастіше ставлять під загрозу весь бізнес, і майбутнє невеликих інтернет-магазинів. Зокрема, серед найбільш вірогідних прогнозів розвитку ситуації надалі, експерти сходяться на думці, що:

  • зміцнення онлайн-рітейлу, а також значне розширення асортименту;
  • зростання частки інтернет-магазинів до 25-30% в 2016 році;
  • ще більш пильну увагу фіскальних та інших регулюючих органів держави;
  • зростання онлайн магазинів у містах з населенням менше півмільйона жителів.

У світлі можливої ??загрози з боку великих гравців інтернет торгівлі в Україні, варто зазначити, що саме останній прогноз може стати реальною протидією в процесі формування монополії в електронній комерції України.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі