Київський "шухер"! ПР втратила свого єдиного кандидата в мери (ФОТО)

Вони його "закопали" в снігу та купах неприбраного сміття. Знову про Київ та про Попова... Кілька слів про вчорашні "гучні" відставки в КМДА.

Можна стверджувати, що як кандидата від влади на посаду київського міського голови Олександра Попова вже нема. Тема закрита. Після останніх подій, що відбулися з повним провалом київської влади під час снігового колапсу, як про претендента від ПР на можливих мерських виборах про нього можна забути. Адже, з нинішнім рейтингом у 3-5% гратися в цю гру йому мабуть вже не варто.

Кілька днів тому, я публічно звернувся до Олександра Попова з відкритим листом, де запропонував йому достойно піти у відставку і чесно боротися за посаду мера.http://blogs.korrespondent.net/celebrities/blog/press-nk/a102428

Безперчно, я не очікував реакції, як і не очікував прийняття Поповим такого рішення. Власне,вчора він підтвердив, що нікуди йти не збирається. Ну, а моє звернення було виключно проявом моєї громадянської та політичної позиції. Констатую тільки те, що Попов і достойність, на жаль, речі несумісні. Отже, повторюватись не буду, бо наразі мова про інше.
Так от. Вчора відбулася подія, що мала широкий розголос у ЗМІ. Я б це назвав київський "шухер". Попов відправив у відставку трьох високопосадовців КМДА, серед яких і його перший заступник Мазурчак. На перший погляд, як може комусь здатися, рішучий крок. Але, насправді, все зовсім не так. Це ганебний, навіть мерзотний, якщо хочете, вчинок. Дуже сильно від цього "смердить". Смердить страхом за свою "шкуру" і смердить зрадою. Поясню.

Насправді, Попов банально здав членів своєї команди, і впершу чергу свого найближчого соратника, першого заступника голови КМДА, Мазурчака.Тим самим, "київський намісник" диктатора відкрито проявив свою підступність.

Знаєте, справжній державний керівник, а якщо згадати, що Попов ще й офіцер КДБ-СБУ, завжди відповідає в першу чергу сам, особисто. Справжній вищий міський управлінець не повинен так просто здавати людей, а до кінця захищає своїх підлеглих і бере всю провину на себе, або, як мінімум, розділяє її з іншими. Адже, це його власна відповідальність. Це означає, що мала відбутися відставка усього керівного складу КМДА відповідального за безлад, на чолі з Поповим. 

Але він пішов іншим шляхом. Перелякавшись, що піде у політичне небуття він банально злив свого товариша, свого першого помічника, того хто за нього розгрібав усе "лайно", вибачте.
Я не хочу когось виправдовувати, напевно, винні всі. Але в той час, коли Попов, на пару зі своїм "господарем", веселилися на варшавському стадіоні, у Києві вирувала снігова катастрофа. І Попову було до того байдуже. Тут все розхльобував саме його перший заступник, Мазурчак. А мав бути Попов! Особисто!

Саме Попов, знаючи прогноз погоди, ще тиждень тому, мав створити оперативний штаб запобіганню стихії, а не безрезультативно боротися з її наслідками по факту. Він повинен був попередити населення, дати поради як себе вести в екстремальних умовах, чим запастися і як діяти у випадку потрапляння в надзвичайні ситуації. Так роблять у всіх цивілізованих країнах світу. Як приклад, так робив Блумберг під час недавнього буревію у Нью-Йорку, та багато ін. 
Та Попову було не до того. Він вважав, що все й так, тіп-топ. Тому й поїхав "фестивалити" у Польщу з Януковичем. Ну невже без нього збірна України там не обійшлася? Адже, його службовий обов,язок під час надзвичайних ситуацій бути з людьми, круглодобово. А його не було...

Ну, а як повернувся, наш "намісник", зрозумів, що "кугут таки клюнув"…Запинаючись, не розуміючи в чому справа і що з тим робити, він виправдовувся на телеканалах і в ЗМІ. Казав, що все під контролем, що все стане не місце дуже скоро. Ні, не стало. Люди все відчули на собі і звичайно вже не забудуть.

Ну, а в таких випадках, найкращий вихід для управлінця-пройдисвіта – знайти "крайнього"... Знайшов. І знаєте, мабуть не того.

Я може чогось і не розумію, але особисто мені, Мазурчак, здавася далеко не найгіршим дядьком, в усій цій "київській компашці". По ньому було видно, що він - пахарь. Принаймні, він був в темі міського господарства, ЖКГ і т.д. Гадаю, що він менш за інших заслуговує на таку участь.

Мені було бридко читати новину, що Попов звільнив трьох "чинуш", знявши відповідальність з себе. Звільнив. Ну то й що? Вирішив, що "відмазався"? Клоунада та й годі. Та після того, що вони разом з Януковичем, на пару з "чорновецькою" більшістю Київради, зробили з Києвом за останні три роки, ці звільнення, виглядають як технологія "віддати когось на заклання" або "знайти козла..." А сам "гауляйтер", типу, "не при делах"... Ну і звичайно, зрозуміло, що Мазурчака змусили написати заяву про відставку і робив це особисто Попов. Жодних сумнівів.

Вважаю його вчинок недостойним і підлим. Ані справжній керівник, ані справжній офіцер, що пам,ятає про честь мундиру так ніколи не зробить. Я з повагою ставлюся до військових, міліціонерів та працівників СБУ, але до тих, хто служить НАРОДУ І КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ, а не кримінальній мафії на чолі з узурпатором. 

Згадайте, скільки бравади і патетики було в словах Попова на початку його "господарювання". Як бадьоро і впевнено він "розвінчував" злочини Космоса і його "маладой каманди"… Пам,ятаєте? Як він бахвально казав про зловживання Чорновецького, що той буде відповідати і т.д. Задачу таку ставив йому Янукович – сподобатись киянам. Навіть заарештували, "для понту", кількох депутатів Киїівради. Потримали за гратами трохи, ті "поділилися" - відпустили. А ті й далі спокійно сидять у Київраді, "правильно" голосують і все у них "кока-кола". Ну, а про самого Чорновецького я вже мовчу… Його визнали ні в чому не винним… Бо підписів не знайшли. 100 млрд.грн зникли, а винних нема. Просто, супер прокуроський "шедевр". От і задумайтесь. Хіба цього не достатньо, щоб зрозуміти з ким ми маємо справу?

Ось це і є істинне обличчя окупаційної влади, в особі пана Попова, що сьогодні править столицею. Брехня і подвійні стандарти – це їх професійний стиль.

Отже, Попов – боягуз! Страх перед Януковичем і ненависть до Киян – його "управлінське" кредо. Сьогодні це можна стверджувати. Але його розкусили, тому про підтримку мешканців столиці він може забути.

Люди зрозуміли, Попов – ворог Киян! Бо він оголосив нам муніципальну війну! Його шлях у відставку! Крапка! І ми цього доб,їмося.

На завершення теми Попова, розміщую всього одну світлину, яку б я назвав- жесть:

Так зараз виглядають сміттєві баки майже в усьому Києві. Ці кучугури невивезенного сміття, разом з відлигою і потеплінням несуть пряму загрозу поширення в столиці епідемій найстрашніших інфекційних захворювань. Особисто я, вже бачив величезних щурів біля смітника поряд з одим з супермаркетів на Оболоні. А на вулиці ще фактично зима. Що буде як потеплішає? Отже, нові "покращення" від Попова ще попереду…

А тепер найцікавіше. У ПР більше більше нема свого кандидата на посаду мера, що міг би реально поборотися за крісло міського очільника. У них навіть немає ким замінити Попова на посаді голови КМДА, бо кадрово-фаховий резерв ПР – нульовий. Тому на цій посаді він їх влаштовуватиме до 2015-го року, спокійно. Будуть сподіватися, що до того часу все забудеться. Що це означає зараз? Тільки одне: вибори в Києві, їм тепер вже точно не потрібні, ніякі.

Отже, як я й казав раніше, Янукович зробить все, щоб заблокувати київські перегони. Або… Є ще один можливий сценарій Банкової. Якщо вони, все-таки, підуть на призначення позачергових виборів київського міського голови до 2015-го року ( вибори до Київради вони не призначать ні за яких обставин), щоб зняти напругу в суспільстві, то латентним провладним кандидатом може бути хтось інший. А Попов піде як "технічний", як би це зараз дивно не звучало. Він "пролітає" за будь-яких обставин, це очевидно. При єдиному кандидаті від опозиції, не вірю і в можливість перемоги когось іншого. А от для "розмивання" опозиційного електорату, звичано, вони кандидата готують, факт.

Хто це може бути? Гадаю, що той, хто всупереч рішенню ОО "Батьківщина", "Свободи" і "УДАР", що висунуть єдиного кандидата ( а всі ми на це дуже сподіваємось), піде на вибори мера з опозиційною риторикою. До речі, таких може бути кілька. Отже, якщо вибори мера, все-таки, будуть, ми їх скоро почуємо і побачимо. Банкова їх вже готує і фінансує, про всяк випадок.

Втім, не дивлячись на їхні брудні махінації та антинародні рішення, ми, Кияни, можемо вплинути на цю ситуацію. 2-го квітня, разом з "Батьківщиною", "Свободою" та "УДАРом", нас має бути принаймні 20-25 тис ( звичайно, хотілось би й 50 і 100 тис., але я реаліст) ). Тоді парламент можна буде брати в облогу і стояти, поки вони не приймуть доленосне для столиці рішення. Рішення в інтересах Киян. Нагадаю, що мирний протест – це наше Конституційне право! А в цій ситуації ми відстоюємо ПРАВДУ.

Все інше залежить від організації. Широкой розголос, листівки, повідомлення в ЗМІ, нагадування про цю акцію нашими нардепами на кожному теле та радіоефірі. Далі, від вуха до вуха, сусід сусіду, знайомий знайомому, родич родичу і т.д. Роз,яснення Киянам важливості цієї акції для столиці та й для всієї України. Так, це віторок-робочий день, в цьому складність, але важливість питання потребує маленької жертви, адже Київ місто опозиційне. Нам потрібна підтримка людей. Вважаю, що це цілком реально.

Отже, 2-го квітня, о 10.00. під стінами ВР. Приєднуйтесь! Вимагаємо негайного призначення виборів мера столиці та депутатів Київради! Києву - владу Киян!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі