В Почаєві будуватимуть будинки для Московської духовної окупаційної адміністрації

Мої повідомлення про майбутнє гучне відзначення річниці хрещення Київської Русі, за участі московських гостей, під яке планувалося віддати російським церковникам Почаївську лавру, отримують чергові докази. Таким можна вважати інформацію з так званого "таємного" розпорядження Кабміну №76-р від 11 лютого 2013 року, яка нещодавно була оприлюднена народним депутатом Олегом Медуницею.

В цьому розпорядженні йдеться "про деякі питання використання державних капітальних видатків у 2013 році". Так от, згідно додатку який додається до розпорядження, Тернопільській області виділяється майже на 24 мільйони гривень бюджетних призначень.

Здавалося б можна радіти. Нарешті область отримає додаткові кошти. Закриються деякі соціальні проблеми, отримають допомогу немічні, відремонтується будинки в одиноких пристарілих, матимуть підтримку сироти.  Можна було б… але, як з'ясувалося більша частина цих коштів, а це 15 млн. грн., підуть на зведення двох будинків на 63 квартири у Почаєві.

То виходить, що вже всі проблеми області вирішенні. Всі ситі та довольні, залишилося тільки побудувати будинки для… а для чого власне ці будинки?

Відомо, що Почаївська лавра є оплотом Московського патріархату в західній Україні. Я розумію, що у Віктора Януковича зокрема, та влади загалом, у фаворі московське православ'я. Але ж Україна – світська держава. Це не Пакистан не Іран і не Єгипет – де існують панівні державні релігії, а всі інші дискримінуються. В нас полірелігійне суспільство, тому всі переваги, які надаються якісь окремій релігійній громаді з боку держави відповідно –  є  дискримінацією інших.

Що ж до двох будинків. Щось мені підказує, що це не просто два будинки на 21 квартири кожен. Це буде або готель для VIP-візитерів або будинки для приїжджих – канонічно  московських попів.

Адже відомою є підозрілість російських церковнослужителів до українських колег, в яких вони бачать потенційних відступників. Тому, як свого часу для контролю з управлінням Гетьманщиною Петро І створив Малоросійську колегію, так тепер в Почаєві будуватимуть будинки для Московської духовної окупаційної адміністрації.

Я вже багато разів стверджував, що Почаївська лавра не може належати комусь одному, а є загальним надбанням всього українського народу. Її приватизація однією з релігійних конфесій веде до створення громадського протистояння в суспільстві.

Відтак, якщо уряд втаємничує документи від свого народу то це означає тільки одне – він хоче його обманути, не піднімати пристрасті довкола даного питання раніше часу. Таким чином, цим документом уряд підтверджує мою інформацію про плани приватизації Почаївської лаври московською церквою під святкування 1025-ліття Хрещення Київської Русі.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі