Veresen
Економіст з міжнародних економічних відносин. Тема захищенної наукової роботи - "Пороги міжнародних ринкових відносин в науці" (на німецькій мові).
10.11.2012
43

"Термообробка титану і в'язь кевларових строп"

Словник української мови V сторіччя до нової доби: "ясна" - десна; "ясла" - годівниця; "яса" - гуркіт; "ясно" - світло; "ясен" - Fraxinus L., "Ясон" (?????) - вождь аргонавтів, ім'я в Україні, Ясунь - Альба, Ельба (Lune, Луна - Місяць Ясний).

________________________________________________________________________________

"В моєму поколінні, - пише в московській "Новой газете" професор Олексій Руткевич, декан факультету філософії Вищої Школи Економіки - на очні відділення вузів поступало відсотків п'ятнадцять з тих, хто закінчував школу. А сьогодні - 80 %. З них половина - псевдодипломи". І продовжує: "Псевдокандидатів і псевдодокторів вже більше, ніж число нормальних вчених. Кругом процвітає бізнес написання дисертацій. Систему контролю легко обійти. Адже, якщо людина оплачує написання йому дисертації, то може заплатити і за те, що хтось напише йому статтю. Існують журнали, у тому числі вааківського списку, які беруть гроші. Ця система у нас загальна, наука, освіта просякнуті корупцією".

Цитування сумних свідчень професора можна продовжити. А що з того? Як вірно зазначила в своїй статті в "Літературній Україні" доктор Наталя Околітенко, "жодний заклик нобелівського лауреата не допоможе, якщо суспільство того заклику не сприймає".

Фотографія планети Земля з американського космічного апарата, коли Земля ще помітна, як просяне зернятко, вражає. Тим часом люди на тому просяному зернятці в неосяжному космосі бісяться. Всі протоколи про обмеження шкідливих викидів в атмосферу Землі, підписанні на найвищому рівні, залишаються благими намірами. Продовжуються військові операції, країни змагаються між собою на ринках зброї. А один з керівників Російської Федерації на зауваження про потепління в Арктиці, сказав, що "Росії таке потепління вигідне".

Недавно знайомий з Гамбурга прислав кілька фотографій яхти, будівництво якої виконували на тамтешній верфі. Вартість яхти - більше 800 000 000 євро. Хто оплачує будівництво яхти - відомо. Кому яхта має слугувати "Ноєвим ковчегом" - теж відомо. "Після нас - хоч потоп" - так думають ці люди.

Оглядаючи виборчий процес в Україні і боротьбу регіоналів за збереження влади, думаєш: Мабуть що, вождям партії регіонів в Україні не вистачає дещиці коштів на будівництво свого "Ноєвого ковчега". Щоб "всякої тварі - по парі". Така проффесура!

А ви, шановний відвідувач "Читацьких блогів" gazeta.ua, раптом, не отримували термінових запитів що до визначення параметрів "термообробки титану і якості кевларових строп"? Це для гицелів та цігінемів вкрай важливо! Мабуть, для будівництва свого "корабля дурнів".

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі