Олександр Горобець
Заслужений журналіст України, член Національної спілки письменників України
07.03.2012
19

Чому москвичі кричать: "Смерть поліцаям!"?

Ті жахи, митарства, приниження гідності чесних людей, котрі минулої неділі відбулися в Росії на останніх виборах глави держави, переконаний, доведеться пережити й нам, громадянам нашої держави вже восени, 28 жовтня. Саме на цей день призначенні вибори до Верховної Ради України.

Більш ніж переконаний, що з владних кабінетів за "передовим досвідом" фальсифікацій поїхав не один гонець. Аби повчитися, як обманювати, підтасовувати результати, створювати якісь додаткові виборчі комісії, запускати на них каруселі з узбеків, таджиків, та, напевне, й українців-остарбайтерів – поспішили чимало тих, хто у владній партії вже визначений відповідальним за позитивний результат у жовтні.

Із такою ж певністю можу сказати, що ніхто з так званої опозиції всерйоз не переймається тим, а що ж нового придумали там у Росії, аби обдурити народ. Аби восени розмотати, присікти на місці клубки фальсифікацій. Їм, либонь, до цього попросту немає часу. Вони ворушаться, мовби той жук у снопі - складають списки під себе.  Воюють один із одним за місця у прохідній частині. Добре знаючи, що цей недотепний, задрочений брехнями народ все одно за них проголосує. Тим паче за умов, коли влада вже всім насолила, виборці люблять її, як сіль в оці.

Тому то опозиція, напевне, вважає, що перемога вже в неї в кишені. А те, що сталося у Росії - корисним для себе, як сліпому дзеркало. Всі ці химерні "вожді" та утопічні "лідери", їх помічники й наближені і тому подібні, схоже, вже руки потирають, розраховуючи на нову каденцію. Бидло побіжить, проголосує…  Важливо вихопити побільше  постів для себе та "своїх людей".

Але навряд чи так все воно вийде. З огляду свіжий російський досвід.

Як написала 7 березня ц.р. московська "Новая газета" в статті, озаглавленій,  "Цифры волшебной ночи", російським ЦВК до перемоги В. Путина на виборах дописано не менше 14 мільйонів голосів. Деталі тут - http://www.novayagazeta.ru/politics/51497.html

Думаю, що багатьох і в Росії здивував, шокував пост із блога Ксенії Вінькової,  магістранта факультету державного управління Російської академії народного господарства та державної служби при президентові Російської Федерації, до того ж і спостерігача від кандидата в президенти В. Путіна. Те з чим вона зіштовхнулася на виборах, думаю, стане легким надбанням для наших шулерів. Але для цього треба знати, вникнути в технологію обману. Вся вона викладена в статті "Исповедь наблюдателя: как умирают кумиры и рождаются враги", яка знаходиться за цією адресою:  http://www.echo.msk.ru/blog/echomsk/865846-echo/

Звертаю увагу на відгуки та коментарі щодо цього всього росіян, а насамперед Тіни Кандалакі. Почитавши, ви, переконаний, чимало зрозумієте щодо "чистоти" перемоги пана В. Путіна.

Яскравим доповненням  до розповіді Ксенії Вінькової є відвертості з виборчих перегонів ще одного спостерігача – Євдокії Лабазової (http://www.echo.msk.ru/blog/eve_eva/866342-echo/), яка працювала волонтером-спостерігачем на виборах в підмосковному місті Корольові. Яку під час виконання функціональних обов'язків і принижували, і били. В тому числі й поліцейські.

Почитайте, ви багато відкриєте для себе того, з чого, власне, складалася "перемога" одного із представників кремлівського тандему.

Але найбільше, зізнаюся, щиро по-людськи вразили відвертості активіста російської "Солідарності", фахового юриста, баришні з українським корінням (родом вона із Улан-Уде) Тетяни Стецури. Ознайомившись із ними, чесно кажучи, для себе зрозумів, уяснив, чому одне із гасел російської опозиції щодо В. Путіна є – "Третій строк – тюремний".

Готуючи спецоперацію з рокіровки на посаді глави держави, тандем карликів провів активну підготовку з використанням можливостей накачаного газом й нафтою російського державного бюджету. Насамперед, вдвоє-втроє підвищивши за кілька місяців до доленосних виборів зарплату поліції і військовим. І вони вже на сьогоднішніх виборах стали справжніми ланцюговими псами режиму. Не дивно, що як про це яскраво розповідає Тетяна Стецюра москвичі в ці дні кричать: "Смерть поліцаям!" - http://grani.ru/users/stetsura/entries/

Раджу, обов'язково прочитайте пост Тетяни, озаглавлений – "Это наш автозак!"

***

А в цілому цю публікацію дарую передвиборним штабам української опозиції. Гадаю, що їм потрібно вивчити кожну таку публікацію, проаналізувати, аби не допустити повторення подібних фальсифікацій.

На закінчення одне застереження. Якщо ближчим часом, ну, можливо, влітку українська влада почне підвищувати зарплату силовикам, це вже точно означатиме, що російський досвід взято на озброєння…

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі